Федерація легкої атлетики України: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
м →‎top: replaced: у якості → як за допомогою AWB
Рядок 1: Рядок 1:
'''Федерація легкої атлетики України (ФЛАУ)''' — Всеукраїнське об’єднання громадських організацій фізкультурно- спортивної спрямованості — регіональних федерацій легкої атлетики Автономної республіки Крим, областей України, міст Києва та Севастополя.
'''Федерація легкої атлетики України (ФЛАУ)''' — Всеукраїнське об’єднання громадських організацій фізкультурно- спортивної спрямованості — регіональних федерацій легкої атлетики Автономної республіки Крим, областей України, міст Києва та Севастополя.


ФЛАУ створена для сприяння розвитку [[Легка атлетика|легкої атлетики]], у відповідності щодо мети, завдань, структури, статутним та регламентним вимогам, структурі [[ІААФ]]. ФЛАУ — орган, визнаний [[ІААФ]] у якості національного керівного органу легкої атлетики в Україні.
ФЛАУ створена для сприяння розвитку [[Легка атлетика|легкої атлетики]], у відповідності щодо мети, завдань, структури, статутним та регламентним вимогам, структурі [[ІААФ]]. ФЛАУ — орган, визнаний [[ІААФ]] як національний керівний орган легкої атлетики в Україні.
{{TOCright}}
{{TOCright}}
== Основні завдання ФЛАУ ==
== Основні завдання ФЛАУ ==

Версія за 18:13, 7 жовтня 2016

Федерація легкої атлетики України (ФЛАУ) — Всеукраїнське об’єднання громадських організацій фізкультурно- спортивної спрямованості — регіональних федерацій легкої атлетики Автономної республіки Крим, областей України, міст Києва та Севастополя.

ФЛАУ створена для сприяння розвитку легкої атлетики, у відповідності щодо мети, завдань, структури, статутним та регламентним вимогам, структурі ІААФ. ФЛАУ — орган, визнаний ІААФ як національний керівний орган легкої атлетики в Україні.

Основні завдання ФЛАУ

  • формування здорового способу життя, розвитку фізичних і морально-вольових якостей громадян засобами легкої атлетики;
  • підвищення спортивної та професійної майстерності атлетів, тренерів, суддів, інших фахівців;
  • виконання програм і планів підготовки до виступу збірних команд і окремих спортсменів у спортивних змаганнях в Україні та за її межами;
  • забезпечення участі представників ФЛАУ у роботі відповідних міжнародних спортивних об’єднань і організацій.

Основні події за участю ФЛАУ

За останні роки на території України був проведений ряд міжнародних змагань та зустрічей. 2006-го Ялта приймала Кубок Європи з багатоборства (І ліга), 2007-го зимовий Кубок Європи з метань. У 2010 році спільно з НОК України ФЛАУ провела у Києві засідання Ради ІААФ. А 2013-го Донецьк прийняв Чемпіонат світу з легкої атлетики серед юнаків.

Українські атлети - рекордсмени Світу

Троє українських атлетів володіють світовими рекордами:

Президенти ФЛАУ

Керівництво

Виконком ФЛАУ

Президія ФЛАУ

Див. також

Посилання