Дівчина-яструб: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Taenira (обговорення | внесок)
SOMBot (обговорення | внесок)
м більше не розпізнається як ізольована
Рядок 49: Рядок 49:
== References ==
== References ==
{{Reflist}}
{{Reflist}}
{{Ізольована стаття}}
http://www.dccomics.com/characters/hawkgirl
http://www.dccomics.com/characters/hawkgirl
[[Категорія:Супергерої DC Comics]]
[[Категорія:Супергерої DC Comics]]

Версія за 16:46, 22 жовтня 2016

Дівчина-яструб
Fan-art Дівчина-яструб (DC Comics)
Історія
Видавець DC Comics
Дебют

(Шиєра Сандерс Холл) Flash Comics #1 (January 1940)

(Шиєра Сандерс Холл як Дівчина-яструб)

All Star Comics #5 (June 1941)

(Кендра Сондерс)

JSA Secret Files #1 (August 1999)
Автор(и) Гарднер Фокс, Деніс Невіл
Характеристики
Альтер его

Шиєра Сандерс Холл (Shiera Sanders Hall)

Кендра Сондерс (Kendra Saunders)
Позиція Добро
Вид

Людина

Танагаріанин
Зріст 164 см
Вага 52 кг
Колір очей Зелений
Колір волосся Руда
Псевдоніми Шей-Єра, Дівчина-яструб, Жінка-яструб, Орлиця
Місце народження

Стародавній Єгипет

Планета Танагар
Громадянство

США США Стародавній Єгипет

Планета Танагар
Актор Sahar Biniazd і Ciara Renéed
Команди й організації

(Шиєра Сандерс Холл) Суспільство Справедливості Америки Ескадра Зірок

(Кендра Сондерс)

Ліга Справедливості Хижі птахи

Корпус Чорних Ліхтарів
Союзники
Дикий кіт, Пауер герл, Зелений Ліхтар (Алан Скотт), Флеш (Джей Гаррік), Чоловік-яструб та інші
Вороги
Хет-Сет, Хея
Особливі сили
Гарна фізична форма, високі навички рукопашного бою, видатне володіння зброєю, політ, реінкарнація.
Обладнання
Nth-металеві крила, булава, ниж, меч, черевики та пояс

Дівчина-яструб (англ. Hawkgirl) — вигаданий персонаж супергерой, яка згадується в коміксах DC Comics, і є однією з найперших жінок-супергероїв. Оригінальна Орлиця, Шиєра Сандерс Холл була створена Гарднером Фоксом і Денісом Невілом. Кендра Сандерс вперше згадується в JSA Secret Files and Origins #1 в серпні 1999 року.

Історія публікацій

Золота ера

Шиєра Сандерс Холл була створена Гарднером Фоксом і Денісом Невілом. Саме тоді світ вперше побачив Чоловік-яструб. Археолог Картер Холл марив, що він є древнім єгипетським принцом Куфу, який закоханий у Шиєру, або принцесу Шей-Єру. На наступний день Картер зустрічає дівчину, яку звуть Шиєра і вона є точною копією жінки з його снів. Картер приміряє на себе особистіть Чоловіка-яструба і Шиєра стає його дівчиною. Шиєра вперше згадується в коміксах у липні 1941. Коли Картер активно використовує особистість Чоловіка-яструба, Шиєра займається дослідженням особливих металевих крил, розроблених Картером, а потім і сама приміряє їх щоб карати злочинців. Шиєра продовжує носити крила, а потім повністю адаптує особистість Дівчини-яструба.

Срібна ера

Коли популярність коміксів падає в кінці 1940-х, Чоловік-яструб перестав відігравати свої фукції у коміксах про Флеша (комікс). Він потім був знову введений у комікси, проте його особистість і історія змінилися. Версії Дівчини-яструба і Чоловіка-яструба у срібній ері стали пара інопланетн-офіцерів з планети Танагар, які прийшли на Землю, щоб вивчати поліцейські маневри. Дівчина-яструб з Срібної ери була представлена як Шаєра Хол (фонетично схоже з Шиєра Холл). Хоч Чоловік-яструб Срібної ери вступає до Ліги Справедливості, Шиєра не стала її членом, бо за правилами Ліги мав бути прийнятий тільки один член за раз. Декілька років потому, Дівчина-яструб Срібної ери вступила до Ліги справедливості у 1977. У 1981 Дівчина-яструб змінила ім'я на Жінка-яструб (англ. Hawkwoman).


Коли компанія встановила систему мульти всесвітів, Дівчина-яструб Золотої ери жила на Землі-2, а Дівчина-яструб Срібної ери проживала на Землі-1. Хоч Чоловік-яструб Золотої ери вперше згадується у коміксах про Лігу справедливості ще у 1963 і продовжує там фігурувати, Дівчина-яструб Золотої ери до 1976 майже не згадується. Пізніше, Дівчина-яструб також згадується як мати Срібного скарабея.

Після кризи

Після подій  Кризи нескінченних Земель, історії Землі-Один, два, чотири, S і X були об'єднані в єдину Землю в минулому, сьогоденні і майбутньому. В результаті, Чоловік-яструб і Дівчина яструб Срібної і Золотої ери живуть на одній землі. Ліга Справедливості виявилися в пастці в іншому вимірі, Лімбі, де вони будуть битися за всю вічність, щоб запобігти Рагнарок, який має відбутися на Землі.

Вигадана біографія персонажа

Шиєра Сандерс Холл

Дівчина-яструб Золотої ери була Шиєрою Сандерс Холл, реінкарнацією єгипетської принцеси Шей-Єри, і є супутницею Картера Холла, Чоловіка-яструба Золотої ери. Шей-Єра та її коханий принц Куфу були вбиті Хат-Сетом кинжалом з особливого металу багато століть тому. Якості металу і кохання пари створила між ними зв'язок і вони прероджувалися багато разів напротязі століть. Декілька її інкарнацій:

  • Леді Селія Пенбрук, жила в 5 столітті в Британії і була любовним інтересом Тихого лицаря.
  • Кориця(Відома також як Кейт Мансер), кохана Нічного яструба
  • Шейла Карр, кохана детектива Джеймса Райта

На початку 20-го століття, Шей-Єра була відроджена, як Шиєра Сандерс. Вона була викрадена доктором Антоном Хастором (реінкарнація Хат-Сета), але згодом врятована Чоловіком-яструбом (її відродженим коханцем Куфу). Шиєра стала  союзником і любовним інтересом героя. Зрештою, вона отримала костюм  і приєдналася до нього  як Дівчина-яструб.

References

http://www.dccomics.com/characters/hawkgirl