Живлення (зброя): відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[перевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
вікіфікація
Рядок 11: Рядок 11:
{{reflist}}
{{reflist}}


[[Категорія:Патрони]]
[[Категорія:Набої]]
[[Категорія:Принципи дії вогнепальної зброї]]
[[Категорія:Принципи дії вогнепальної зброї]]

Версія за 13:30, 18 листопада 2016

Живлення патронами стрілецької зброї ручного перезарядження, самозарядного або автоматичного здійснюється за допомогою магазинів, обойм або стрічок.

  • Кулеметна стрічка — стрічка, споряджена патронами для боєпостачання стрілецької зброї, зазвичай — кулемета. Стрічка служить для з'єднання патронів разом. При стрічковому живленні подача патронів здійснюється за рахунок енергії кулемета або за допомогою спеціального приводу.
  • Магазин — у вогнепальній багатозарядній зброї (карабінах, гвинтівках, пістолетах, кулеметах, автоматичних гарматах тощо) магазин являє собою коробку, диск, барабан або трубку, які служать для розміщення патронів в певному порядку.
  • Обойма з патронами для боєпостачання стрілецької зброї з не виділенням магазином (пістолет, карабін, гвинтівку, автоматичних гармати).
  • Пачка патронна (обойма з патронами для гвинтівки з пачковим заряджанням).

Револьвер

У револьверів живлення здійснюється за допомогою барабана[1]Барабан являє собою циліндр з каморами, в які заряджаються патрони, що обертається навколо своєї поздовжньої осі. Таким чином, всі патрони в барабані знаходяться в індивідуальних патронниках.

Примітки