Нутриціологія: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Немає опису редагування
м Bunyk перейменував сторінку з Нутріціологія на Нутриціологія
(Немає відмінностей)

Версія за 19:52, 25 листопада 2016

Цей шаблон можна використовувати лише на сторінках обговорення.

Нутриціологія (лат. nutritio — харчування, дав.-гр. λόγος — вчення) — це наука про їжу і харчування, про продукти харчування, про харчові речовини та інші компоненти, що містяться в цих продуктах, про їх дію і взаємодію, про їх споживання, засвоєння, витрачання та виведення з організму, про їх роль в підтримці здоров'я або виникненні захворювань[1].

Примітки


Нутріціологія — це наука яка займається вивченням їжі, харчування, продуктів харчування, поживних речовин і інших компонентів у складі продуктів, їх дію та взаємодію, засвоєння, їх витрачання та виведення з організму, їх роль у підтримці здоров'я чи в розвитку хвороб. До сфери даної науки також відноситься харчова поведінка людини, вибір продуктів харчування, їх обробка та зберігання, харчове законодавство і ряд інших питань.

Загальна нутріціологія

Це перший великий розділ науки про харчування включає в себе інформацію про їжу, продукти, нутрієнти, їх види, відомості про кількість харчових речовин у продуктах та про метаболізм (вітамінний, жировий, білковий і т. д.)

Приватна нутріціологія

До другого великого розділу належить практична сторона-проблеми харчування, розвиток різних видів захворювань через неповноцінне і незбалансоване харчування, а також лікувальний і профілактичний вплив здорової їжі і здорового способу життя на організм людини.