Повсюдний комп'ютинг: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
→‎Посилання: Додано вміст
Мітки: Редагування з мобільного пристрою Редагування через мобільну версію
→‎Література: Додано вміст
Мітки: Редагування з мобільного пристрою Редагування через мобільну версію
Рядок 9: Рядок 9:


== Література ==
== Література ==
* Розподілені сервіси телекомунікаційних мереж та повсюдний комп'ютинг і Cloud-технології : монографія / А. О. Лунтовський, М. М. Климаш, А. І. Семенко ; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т "Львів. політехніка". – Львів : Вид-во Львів. політехніки, 2012. – 368 с. : іл. – Бібліогр.: с. 323-336 (155 назв).
* Розподілені сервіси телекомунікаційних мереж та повсюдний комп'ютинг і [[Cloud-технології]] : монографія / А. О. Лунтовський, М. М. Климаш, А. І. Семенко ; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т "Львів. політехніка". – Львів : Вид-во Львів. політехніки, 2012. – 368 с. : іл. – Бібліогр.: с. 323-336 (155 назв).


{{compu-stub}}
{{compu-stub}}

Версія за 20:32, 9 січня 2017

Повсю́дний комп'ю́тинг — поняття, що описує комп'ютери, вбудовані в повсякденні речі, їх плавну інтеграцію в навколишнє середовище, де все компоненти об'єднані й здатні обмінюватися інфомацією. Бере свій початок в 1988 році.

Комп'ютери зникають із виду, але не зникають із побуту. Людина не концентрується на спілкуванні з комп'ютером, а скоріше на виконанні самого завдання.

Не плутати з віртуальною реальністю, де увесь світ відображається в комп'ютері. У повсюдному комп'ютингу приносяться комп'ютери в світ навколо людини. Цей світ складається з безлічі цифрових міні-помічників. Таким чином, під повсюдним коп'ютингом розуміють про комп'ютери у світі людини, замість світу у комп'ютері.

Посилання

Література

  • Розподілені сервіси телекомунікаційних мереж та повсюдний комп'ютинг і Cloud-технології : монографія / А. О. Лунтовський, М. М. Климаш, А. І. Семенко ; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т "Львів. політехніка". – Львів : Вид-во Львів. політехніки, 2012. – 368 с. : іл. – Бібліогр.: с. 323-336 (155 назв).