Університет Брігама Янга: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Taromsky (обговорення | внесок)
м вилучена Категорія:Університети США за допомогою HotCat
Рядок 15: Рядок 15:


[[Категорія:Мормонізм]]
[[Категорія:Мормонізм]]
[[Категорія:Університети Юти]]
[[Категорія:Університети та коледжі Юти]]
[[Категорія:Університет Бригама Янґа| ]]
[[Категорія:Університет Бригама Янґа| ]]

Версія за 04:32, 13 березня 2017

Координати: 40°15′ пн. ш. 111°39′ зх. д. / 40.250° пн. ш. 111.650° зх. д. / 40.250; -111.650 Університет Бригама Янґа, УБЯ англ. Brigham Young University (Прово, США) — це великий приватний університет (належить Церкві Ісуса Христа Святих Останніх днів («Церква Мормонів»)), заснований на релігійних та моральних принципах.

УБЯ розташований у містечку Прово, штат Юта, США. Найбільший релігійний університет у Сполучених штатах Америки, один з найбільших за розмірами приватних університетів світу. Приблизно 98 % з 34000 студентів Університету Бригама Янґа є послідовниками «Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів», або Мормонами. Третина студентів які навчаються в УБЯ, є мешканцями штату Юта.

Студенти Університету Бригам Янґ повинні дотримуватися кодексу честі, який заснований на вченнях «Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів». Цей кодекс включає в себе дотримування закону чесноти у навчанні, особистої гідності, стандартів одягу та зовнішнього вигляду, а також підкорятися законам цнотливості (забороняється вступати в будь-які статеві стосунки до шлюбу) та «Слову Мудрості» (не можна палити, вживати будь-які алкогольні напої, чай, каву та шкідливі речовини), які широко пропагує «Церква Ісуса Христа Святих останніх днів».

Приблизно 97 % усіх студентів УБЯ чоловічої (32 % жіночої) статі до вступу в університет, або під час академічної відпустки, служать два роки як представники (місіонерів) «Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів» в усьому світі.

Посилання