Герб Малаві: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[перевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Categorisation, typos fixed: в кінці X → наприкінці X за допомогою AWB
Немає опису редагування
Рядок 30: Рядок 30:
}}
}}


[[Малаві]] — англомовна держава на південному сході Африки. Однак з найменш досліджених на всьому континенті, оскільки перші європейські колонізатори з’явились тут лише наприкінці XIX століття. Колишня колонія Британської імперії (1891–1953).
[[Малаві]] — англомовна держава на південному сході Африки. Однак з найменш досліджених на всьому континенті, оскільки перші європейські колонізатори з'явились тут лише наприкінці XIX століття. Колишня колонія Британської імперії (1891—1953).
Цей Герб Малаві був прийнятий в 1964 році і використовуєтся дотепер. Символами герба є лев і леопард. Ці символи мали магічне значення і були тотемами для племені Малаві ще з початку нашої ери і до об'єднання в одну державу в XV ст.
Цей Герб Малаві був прийнятий в 1964 році і використовуєтся дотепер. Символами герба є лев і леопард. Ці символи мали магічне значення і були тотемами для племені Малаві ще з початку нашої ери і до об'єднання в одну державу в XV ст.


Основою [[Герб]]а [[Малаві]] є більш ранній [[геральдика|геральдичний]] [[герб]] [[Ньясаленд]]а. На стрічці, внизу герба, написаний національний девіз: ''«Єдність і Свобода»'' ( англ. Unity and Freedom ).
Основою [[Герб]]а [[Малаві]] є більш ранній [[геральдика|геральдичний]] [[герб]] [[Ньясаленд]]а. На стрічці, внизу герба, написаний національний девіз: ''«Єдність і Свобода»'' (англ. Unity and Freedom).


== Див. також ==
== Див. також ==

Версія за 21:33, 14 березня 2017

Герб Малаві
Деталі

Малаві — англомовна держава на південному сході Африки. Однак з найменш досліджених на всьому континенті, оскільки перші європейські колонізатори з'явились тут лише наприкінці XIX століття. Колишня колонія Британської імперії (1891—1953).


Цей Герб Малаві був прийнятий в 1964 році і використовуєтся дотепер. Символами герба є лев і леопард. Ці символи мали магічне значення і були тотемами для племені Малаві ще з початку нашої ери і до об'єднання в одну державу в XV ст.

Основою Герба Малаві є більш ранній геральдичний герб Ньясаленда. На стрічці, внизу герба, написаний національний девіз: «Єдність і Свобода» (англ. Unity and Freedom).

Див. також

Примітки

Література

  • Все про світ. Країни. Прапори. Герби: енциклопедичний довідник / [відповідальний за випуск М. Ілляш]. — К. : Школа, 2001. — 622 с. ISBN 966-7657-79-5.

Посилання