Краун Ейджентс: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Рядок 32: Рядок 32:


== Crown Agents в Україні ==
== Crown Agents в Україні ==
{{Розділ без джерел|дата=Травень 2017}}
В Україні Crown Agents працює понад 10 років, допомагаючи в реалізації проектів в області закупівель, управління фінансами, розвитку економіки. Crown Agents співпрацює з:
В Україні Crown Agents працює понад 10 років, допомагаючи в реалізації проектів в області закупівель, управління фінансами, розвитку економіки. Crown Agents співпрацює з:
* Міністерством фінансів України, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Міністерством охорони здоров'я України, Антимонопольним комітетом України, Державною службою з надзвичайних ситуацій України, Міністерством охорони навколишнього середовища і природних ресурсів України, Державним агентством з управління зони відчуження
* Міністерством фінансів України, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Міністерством охорони здоров'я України, Антимонопольним комітетом України, Державною службою з надзвичайних ситуацій України, Міністерством охорони навколишнього середовища і природних ресурсів України, Державним агентством з управління зони відчуження

Версія за 04:01, 29 травня 2017

Файл:CA LOGO .jpg
Іnternational development company Crown Agents

Crown Agents[1] — міжнародна компанія, основним напрямком діяльності якої є надання допомоги урядам у всьому світі з метою підвищення добробуту, скорочення бідності і поліпшення охорони здоров'я, надаючи консультації, послуги з управління ланцюгами поставок, фінансові послуги та проводячи навчання.[1] Головний офіс компанії розташований у Великій Британії.

У квітні 2016 року фінансові підрозділи компанії (Crown Agents Bank і Crown Agents Investment Management) були продані Helios Investment Partners. Таким чином, Crown Agents повністю зосередилася на наданні своїх експертних знань в області охорони здоров'я, економічного розвитку, управління та створення державного потенціалу, менеджменту ланцюгів поставок і гуманітарної допомоги.[2]

Crown Agents зареєстрована як міжнародна компанія з обмеженою відповідальністю, маючи лише одного акціонера  Crown Agents Foundation (некомерційна компанія).

Міжнародна діяльність в області розвитку

Crown Agents — міжнародна компанія, яка працює за напрямками: зміцнення систем охорони здоров'я, управління ланцюгами постачань, управління економічним розвитком і надання гуманітарної допомоги.

Crown Agents працює з клієнтами в більш ніж 100 країнах світу, з великими багатосторонніми агенціями - такими як Світовий банк, Європейська комісія, Організація Об'єднаних Націй і двосторонніми донорами DFID, KfW, SIDA, CIDA, а також урядами Великобританії, Данії, Японії, України та США.

Вона надає державні послуги - такі як Митна системи Анголи, трансформація централізованих медичних сховищ у Замбії [3] і система Податку на додану вартість (ПДВ) Лесото. Компанія працює в галузі сталого розвитку, регулюючи торгові і транзитні коридори, продовольчу безпеку та зміцнення систем охорони здоров'я.

Серед проектів є такі, що стосуються поліпшення умов життя бідної частини населення в Південно-Східній Азії (SEACAP) та вирішення проблем забезпечення надійного доступу бідних громад в Африці.[4] Crown Agents ведуть активну діяльність в сфері зміни навколишнього середовища.[5] Надання допомоги урядам в подоланні корупції є ще одним важливим завданням Crown Agents, в тому числі збір податкових та митних надходжень.[6]

Crown Agents є членом Партнерства для управління ланцюгами поставок - партнерства приватного сектора, неурядових та релігійних організацій, які реалізують проект SCMS, забезпечуючи надійну економічно ефективну і безпечну поставку продукції для програм з ВІЛ/СНІДу.

Результати нашої роботи

  • Цільовий показник чистого прибутку Республіки Сьєрра-Леоне зріс на 38%
  • Запобігли 33 500 випадкам ВІЛ-інфікування в Нігерії
  • Представлено торговельні інтереси 15 країн
  • Митні доходи в Південному Судані збільшилися на 1,100%
  • Різке скорочення числа бюджетних ревізій для уряду Пенджабу
  • Кошти до існування 900 000 жителей Бангладешу збільшилися
  • Забезпечено медичне обслуговування для більшості населення Південного Судану
  • 337 000 дітей Зімбабве пішли до школи
  • 10 мільйонів нових оливкових, мигдалевих і фігових дерев ростуть в Марокко
  • Мала врожайність ферм Туркменістану збільшилася у 2 рази

Crown Agents в Україні

В Україні Crown Agents працює понад 10 років, допомагаючи в реалізації проектів в області закупівель, управління фінансами, розвитку економіки. Crown Agents співпрацює з:

  • Міністерством фінансів України, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Міністерством охорони здоров'я України, Антимонопольним комітетом України, Державною службою з надзвичайних ситуацій України, Міністерством охорони навколишнього середовища і природних ресурсів України, Державним агентством з управління зони відчуження
  • Європейським союзом і Європейською комісією
  • Урядами США, Великобританії і Японії
  • Світовим банком і Європейським банком реконструкції і розвитку

Проекти в Україні

Програма підтримки державних закупівель ліків та медичних засобів для Міністерства охорони здоров'я України

2016-зараз, Міністерство охорони здоров'я України

  • Crown Agents наразі надають підтримку МОЗ України у проведенні державних закупівель ліків та медичних засобів за 12 програмами за кошти бюджету України 2016 року
  • Перелік програм, за якими здійснюватимуться закупівлі ліків та медичних засобів: донорство крові, серцево-судинні та цереброваскулярні захворювання, перитонеальний діаліз, закупівлі ендопротезів та наборів інструментів для проведення імплантації, рівень глюкози в крові та глікозильованого гемоглобіну, гепатит В і С, ВІЛ, репродуктивне здоров’я жінок (3 програми: контрацептиви для жінок із тяжкими захворюваннями, медикаменти для надання невідкладної медичної допомоги у разі кровотечі та респіраторний дистрес-синдром новонароджених), дитячий діаліз, замісна підтримуюча терапія
Програма реформування системи закупівель ПАТ «Укрнафта»

2016-зараз, Департамент міжнародного розвитку Великої Британії та компанія PwC

  • В жовтні 2016 року ПАТ “Укрнафта” розпочало роботу з Crown Agents для реформування процесів закупівель та системи управління поставками «Укрнафти».
  • Проект підтримується урядом Великої Британії через «Фонд Ефективного Управління» (Good Governance Fund), керований DFID (Департамент міжнародного розвитку Великої Британії) та компанією PwC.
  • Двохетапний пілотний проект спрямований на діагностику системи управління поставками «Укрнафти», проведення аналізу існуючих резервів та надання рекомендацій для повної реорганізації ланцюга поставок «Укрнафти».
Програма підтримки державних закупівель ліків та медичних засобів для Міністерства охорони здоров'я України

2015-2016, Міністерство охорони здоров'я України

  • Crown Agents надали підтримку МОЗ України у проведенні державних закупівель ліків та медичних засобів за програмами дорослої та дитячої онкології за кошти бюджету України 2015 року.
  • Як агенти із закупівель Crown Agents були відповідальні за проведення тендерів щодо списку у 314 номенклатурних позицій, наданого МОЗ України.
  • Налагодили повний процес закупівлі і здійснили нагляд за поставками від всіх міжнародних та локальних виробників та дистриб’юторів ліків та медичних засобів:
    • 84% номенклатурних позицій було закуплено за нижчою ціною
    • 44,5% середнє зниження ціни на одну номенклатурну позицію
    • 37,9% потенційна економія коштів бюджету на закупівлю ліків для онкопрограм у 2015 р.
    • $17 мільйонів - потенційна економія державних коштів у грошовому вимірі

Кількість постачальників ліків було збільшено приблизно в 10 разів. В результаті, за даними на грудень 2016 витрати на закупівлю знизилася на 38% в порівнянні з попереднім роком[2]

Проект “Гармонізація системи державних закупівель в Україні зі стандартами ЄС”

2013-зараз, Міністерство економічного розвитку та торгівлі й Антимонопольний комітет України

  • Проект спрямований на сприяння розвитку міцної та послідовної системи управління державними фінансами шляхом створення всеосяжної та прозорої нормативно-правової бази державних закупівель, ефективної інституційної інфраструктури державних закупівель, системи відповідальної та чесної державної влади щодо державних закупівель.
  • Проект виконується консорціумом на чолі з провідною міжнародною компанією Crown Agents у співпраці з британськими компаніями BDO LLP та CIPS (Королівський інститут закупівель і постачань).
  • Основними бенефіціарами Проекту є Міністерство економічного розвитку та торгівлі й Антимонопольний комітет України.
  • Загальний бюджет Проекту становить майже 4 мільйони євро.
Проект Централізованого зберігання Радіоактивних відходів (РАВ)

2008-2015

  • Проект забезпечив надійне і безпечне довгострокове зберігання РАВ в Україні.
  • Здійснювався за фінансової підтримки Департаменту уряду Великобританії з питань енергетики та зміни клімату.
Ревізія закупівельної діяльності Європейського банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) в області енергоефективності

2009-2010, Європейський Банк Реконструкції та Розвитку

  • Визначено чи всі принципи економії, ефективності, прозорості та підзвітності, як зазначено в Принципах і правилах закупівель Банку, дотримуються.
  • Проведено ретельний огляд окремих контрактів, зосередивши увагу на тому, щоб деякі з них не були піддані процедурам ЄБРР «Вибірковий огляд».
Програма управління заборгованістю та бюджетна підтримка

2007, Міністерство Фінансів України

  • Було підтримано Міністерство фінансів Україні та Представництво Європейського Союзу в Україні шляхом підготовки Twinning Fiche, яка покращила управління державними фінансами в Україні.
  • Twinning - це інструмент інституціональної розбудови і нова форма безпосереднього технічного співробітництва між органами влади держав – членів ЄС та країн-бенефіціарів. 
  • Програма сприяла розширенню співробітництва між Міністерством фінансів, Міністерством економіки, Управлінням статистики та Центральним банком, а також установами, що відповідають за середньострокове прогнозування з макроекономіки.
Ядерна програма навчання ТАСІС

1997-2008, Європейська Комісія (ЄК)

  • В рамках програми Технічна Допомога для Співтовариства Незалежних Держав (ТАСІС), ЄК і влада України погодилися підвищити експлуатаційну безпеку ряду атомних електростанцій.
  • Як агент із закупівель, Crown Agents розглянули технічні характеристики і критерії оцінки відповідно до основних принципів і процедур ЄС.

Історія

До 1997 року Crown Agents були британською статутною корпорацією, підконтрольною Британському Міністерству з питань Міжнародного Розвитку.[3]

Crown Agents виникла як орган, що здійснює фінансові операції для Британських колоній. Спершу, в 1749 році, компанія була призначена для передачі і обліку субсидій з колоній від Британського казначейства.[4] Цих представників неофіційно називали «коронними» агентами. Вони були підзвітні колоніальним урядам, хоча обрані за рекомендацією Британського уряду.[5] Єдиний орган був створений у 1833 році, коли справа «коронних» агентів була об'єднана Joint Agents General for Crown Colonies та Управлінням з кількох робітників.[6] У 1861 році Управління було перейменовано на Crown Agents for the Colonies.[7] Обов'язки Crown Agents від імені колоніальних урядів включали облік казначейських грантів, придбання витратних матеріалів, рекрутинг певного персоналу і залучення капіталу на ринки. Crown Agents також курирували деякі колоніальні проекти, такі як певні питання щодо поштових марок і будівництво інфраструктури. [8]

З прискоренням процесу деколонізації, Управління було перейменовано в Crown Agents for Oversea Governments and Administrations в 1954 році. Правила були змінені, щоб дозволити йому взяти на себе проекти для незалежних держав (Ірак є першим прикладом). Crown Agents розширила сферу своєї діяльності, щоб включити більше міжнародних проектів з розвитку та управління інвестиціями. Перші державні інвестиційні фонди в світі керувалися Crown Agents. Його аномальний статус як самостійного органу з тісними зв'язками з урядом був поставлений під сумнів, а в 1979 році Crown Agents були взяті під контроль уряду як офіційна корпорація. З 1987, в той час як ставлення до державної власності бізнесу мінялося, зміни в британській міжнародній стратегії розвитку призвели до повної приватизації Crown Agents урядом. Вона стала приватною компанією в 1997 році, закінчивши свої офіційні зв'язки з Британським урядом.

Посилання

Примітки

  1. Crown Agents - Home. www.crownagents.com. Процитовано 17 жовтня 2016.
  2. «Ukraine is struggling with corruption, sometimes successfully», The Economist, 25 May, 2017
  3. Crown Agents website
  4. Crown Agents website
  5. Crown Agents website
  6. Crown Agents website
  7. Crown Agents website
  8. Crown Agents website