Yamaha Motor Company: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Father igni (обговорення | внесок)
ZZZico (обговорення | внесок)
Рядок 26: Рядок 26:


Перша модель — [[Yamaha YA-1]], скопійована з [[DKW RT 125]], носила прізвисько «Ака-tombo», що в перекладі означає «червона бабка» (через прості форм і каштаново-червоний колір). Саме «Червоній бабці» Yamaha зобов'язана своїми першими спортивними перемогами: у першій же гонці у підніжжя гори Фудзі на YA-1 була здобута перемога.
Перша модель — [[Yamaha YA-1]], скопійована з [[DKW RT 125]], носила прізвисько «Ака-tombo», що в перекладі означає «червона бабка» (через прості форм і каштаново-червоний колір). Саме «Червоній бабці» Yamaha зобов'язана своїми першими спортивними перемогами: у першій же гонці у підніжжя гори Фудзі на YA-1 була здобута перемога.

У 1959 році Yamaha Motor почала виробництво моторних човнів з волоконно-армованого полімеру (FRP). У 1960 році була створена дочірня компанія Yamaha International Corporation, яка почала продаж продукції Yamaha в [[США]]. У 1968 році компанія почала виробляти снігоходи, в 1975 році - машини для гольфу, в 1978 році - снігозибиральну техніку.

У 1964 році була заснована дочірня компанія Siam Yamaha Co. в [[Таїланд]]і, в 1966 році було розпочато виробництво мотоциклів на Тайвані. У 1972 році штаб-квартира була перенесена в Івату. У 1976 році був представлений перший робот Yamaha для дугового зварювання.

До кінця 1970-х, освоївши ринок мотоциклів США, Yamaha Motor Company займала друге місце в світі по їх виробництву. У 1981 році компанія почала спробу потіснити [[Honda]] з першого місця, почавши масове виробництво нових моделей. Конкуренти відповіли тим же, а [[Harley Davidson]] домоглася введення обмежувальних тарифів на імпорт японських мотоциклів в США. Yamaha Motor Company виявилася до всього не готовою, оскільки, на відміну від Honda, у неї не було власних виробничих потужностей в США; в результаті Yamaha Motor залишилася з мільйоном непроданих мотоциклів, боргом в $ 1 млрд і чистим збитком $ 126 млн. На основну корпорацію, Nippon Gakki, це зробило обмежений ефект, оскільки вона в той час контролювала лише 39% акцій Yamaha Motor, а електронні музичні інструменти Yamaha користувалися великим успіхом.

У 1982 році почалося партнерство Yamaha Motor з французьким виробником скутерів Motobecane (MBK) незабаром Yamaha Motor стала найбільшим акціонером цієї компанії.


== Див. також ==
== Див. також ==

Версія за 21:35, 16 червня 2017

Yamaha Motor Company Limited
яп. ヤマハ発動機株式会社
англ. Yamaha Motor Co., Ltd
Yamaha
Тип Акціонерне товариство
Форма власності кабусікі-ґайся
Галузь Машинобудування
Гасло Revs Your Heart
Засновано 1955
Засновник(и) Genichi Kawakamid
Штаб-квартира Японія Івата, Японія
Ключові особи засновник : Генічі Кавакамі (Genichi Kawakami)
Продукція мотоцикли, мопеди, скутери
Виторг 2 414 759 000 000 ¥ (2023)[1]
Власник(и) Yamaha
Співробітники 53 306 осіб (2016)[2]
Холдингова компанія Yamaha
Дочірні компанії
  • MBKd і Yamaha Motor Taiwand
  • Член SD Associationd[3]
    yamaha-motor.co.jp/global/
    Мапа
    CMNS: Yamaha Motor Company у Вікісховищі

    Yamaha Motor Company Limited (яп. ヤマハ発動機 株式会社) — японський виробник мотоциклів. Спочатку частина Yamaha Corporation, яка в певний момент стала також найбільшим у світі виробником піаніно. Компанія виробляє й іншу моторизовану техніку: всюдиходи, човни, снігохід і (Дивись Снігоходи Yamaha), човнові мотори, і катери.

    Історія компанії

    Yamaha YA-1

    1 липня 1955 глава і засновник компанії Геніті Кавакамі (Genichi Kawakami) прийняв рішення розвинути мотоциклетний напрямок і утворив Yamaha Motor Company.

    Перша модель — Yamaha YA-1, скопійована з DKW RT 125, носила прізвисько «Ака-tombo», що в перекладі означає «червона бабка» (через прості форм і каштаново-червоний колір). Саме «Червоній бабці» Yamaha зобов'язана своїми першими спортивними перемогами: у першій же гонці у підніжжя гори Фудзі на YA-1 була здобута перемога.

    У 1959 році Yamaha Motor почала виробництво моторних човнів з волоконно-армованого полімеру (FRP). У 1960 році була створена дочірня компанія Yamaha International Corporation, яка почала продаж продукції Yamaha в США. У 1968 році компанія почала виробляти снігоходи, в 1975 році - машини для гольфу, в 1978 році - снігозибиральну техніку.

    У 1964 році була заснована дочірня компанія Siam Yamaha Co. в Таїланді, в 1966 році було розпочато виробництво мотоциклів на Тайвані. У 1972 році штаб-квартира була перенесена в Івату. У 1976 році був представлений перший робот Yamaha для дугового зварювання.

    До кінця 1970-х, освоївши ринок мотоциклів США, Yamaha Motor Company займала друге місце в світі по їх виробництву. У 1981 році компанія почала спробу потіснити Honda з першого місця, почавши масове виробництво нових моделей. Конкуренти відповіли тим же, а Harley Davidson домоглася введення обмежувальних тарифів на імпорт японських мотоциклів в США. Yamaha Motor Company виявилася до всього не готовою, оскільки, на відміну від Honda, у неї не було власних виробничих потужностей в США; в результаті Yamaha Motor залишилася з мільйоном непроданих мотоциклів, боргом в $ 1 млрд і чистим збитком $ 126 млн. На основну корпорацію, Nippon Gakki, це зробило обмежений ефект, оскільки вона в той час контролювала лише 39% акцій Yamaha Motor, а електронні музичні інструменти Yamaha користувалися великим успіхом.

    У 1982 році почалося партнерство Yamaha Motor з французьким виробником скутерів Motobecane (MBK) незабаром Yamaha Motor стала найбільшим акціонером цієї компанії.

    Див. також

    Посилання

    1. https://global.yamaha-motor.com/jp/ir/library/report/pdf/2021/2021report.pdf
    2. https://www.forbes.com/companies/yamaha-motor/
    3. https://www.sdcard.org/about_sda/member_companies/index.html