Мис Лопес: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
уточнення
Немає опису редагування
Рядок 3: Рядок 3:
Мис знаходиться в дельті річки [[Огове]] , недалеко від нього розташоване місто [[Порт-Жантіль]]. З 1897 року на мисі розташований маяк, сучасна будівля була побудована в 1911 році.
Мис знаходиться в дельті річки [[Огове]] , недалеко від нього розташоване місто [[Порт-Жантіль]]. З 1897 року на мисі розташований маяк, сучасна будівля була побудована в 1911 році.


Свою назву мис отримав від імені португальського дослідника Лопеса Гонсалеса, який досяг його в 1474 році. У XVIII-XIX століттях ''мис Лопес'' був одним з центрів [[Работоргівля|работоргівлі]]. У 1862 році, згідно з договором Франції з представниками місцевих племен, ''мис Лопес'' перейшов під суверенітет [[Франція|Франції]]. В даний час мис перебуває у складі габонской провінції [[Огове-Марітім]]. Тут розташований нафтоналивний термінал, що забезпечує експорт значної частини габонской нафти.
Свою назву мис отримав від імені португальського дослідника Лопеса Гонсалеса, який досяг його в 1474 році. В XVIII-XIX століттях ''мис Лопес'' був одним з центрів [[Работоргівля|работоргівлі]]. В 1862 році, згідно з договором Франції з представниками місцевих племен, ''мис Лопес'' перейшов під суверенітет [[Франція|Франції]]. На початок ХХІ сторіччя мис перебуває у складі габонської провінції [[Огове-Марітім]]. Тут розташовано нафтоналивний термінал, що забезпечує експорт значної частини габонської нафти.


[[Категорія:Миси]]
[[Категорія:Миси]]

Версія за 22:54, 29 листопада 2017

Мис Лопес - півострів довжиною 55 км на західному узбережжі Центральної Африки в Габоні . Він відокремлює затоку Біафра від Атлантичного океану, його координати - 0 ° 38 'південної широти і 8 ° 42 ' східної довготи.

Мис знаходиться в дельті річки Огове , недалеко від нього розташоване місто Порт-Жантіль. З 1897 року на мисі розташований маяк, сучасна будівля була побудована в 1911 році.

Свою назву мис отримав від імені португальського дослідника Лопеса Гонсалеса, який досяг його в 1474 році. В XVIII-XIX століттях мис Лопес був одним з центрів работоргівлі. В 1862 році, згідно з договором Франції з представниками місцевих племен, мис Лопес перейшов під суверенітет Франції. На початок ХХІ сторіччя мис перебуває у складі габонської провінції Огове-Марітім. Тут розташовано нафтоналивний термінал, що забезпечує експорт значної частини габонської нафти.