Ґрифіндор: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
Немає опису редагування
Рядок 1: Рядок 1:
'''Ґрифіндор''' ({{lang-en|Gryffindor}}) — один з чоторьох гуртожитків школи магії [[Гоґвортс]] у [[Гаррі Поттер (серія романів)|серії романів про Гаррі Поттера]]. Названий в честь одного з засновиків школи, Годрика Гриффіндора. За переказом магічного капелюха, він був хоробрим і відданим друзям, отже всі грифіндорці мали такі ж риси характеру, на відінну від слизеринців, які були дуже підступними та хитрими. Вітальня Ґрифіндору знаходиться в одній з башт Гоґвортсу, за портретом Гладкої Пані. Майже всі хто потрапляв до цього гуртожитку, були світлими чарівниками. [[Албус Дамблдор]] теж вчився у цьому гуртожитку.
'''Ґрифіндор''' ({{lang-en|Gryffindor}}) — один з чоторьох гуртожитків школи магії [[Гоґвортс]] у [[Гаррі Поттер (серія романів)|серії романів про Гаррі Поттера]]. Названий в честь одного з засновиків школи, Годрика Ґрифіндора. За переказом магічного капелюха, він був хоробрим і відданим друзям, отже всі ґрифіндорці мали такі ж риси характеру, на відміну від слизеринців, які були дуже підступними та хитрими. Вітальня Ґрифіндору знаходиться в одній з башт Гоґвортсу, за портретом Гладкої Пані. Майже всі хто потрапляв до цього гуртожитку, були світлими чарівниками. [[Албус Дамблдор]] теж вчився у цьому гуртожитку.


*Головні риси - відвага й шляхетність.
*Головні риси - відвага й шляхетність.

Версія за 00:24, 19 січня 2009

Ґрифіндор (англ. Gryffindor) — один з чоторьох гуртожитків школи магії Гоґвортс у серії романів про Гаррі Поттера. Названий в честь одного з засновиків школи, Годрика Ґрифіндора. За переказом магічного капелюха, він був хоробрим і відданим друзям, отже всі ґрифіндорці мали такі ж риси характеру, на відміну від слизеринців, які були дуже підступними та хитрими. Вітальня Ґрифіндору знаходиться в одній з башт Гоґвортсу, за портретом Гладкої Пані. Майже всі хто потрапляв до цього гуртожитку, були світлими чарівниками. Албус Дамблдор теж вчився у цьому гуртожитку.

  • Головні риси - відвага й шляхетність.
  • Кольори - пурпур і золото.
  • Символ - лев.
  • Привид - Майже Безголовий Нік.

У цьому гуртожитку вчилися мама та батько Гаррі - Лілі та Джеймс. Тут також разом з ним навчаються Рон Візлі та Герміона Грейнджер - його найкращі друзі. Ґрифіндорці запеклі вороги зі слизеринцями. Сам гуртожиток розташований на верхівці вежі, вхід до нього можливий через портрет Гладкої Пані, яка запитує пароль.