Увайс II: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[перевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Haida (обговорення | внесок)
Немає опису редагування
Haida (обговорення | внесок)
Рядок 36: Рядок 36:


== Життєпис ==
== Життєпис ==
Син султана Шах Валада та Тадун-атун. У 1411 році разом з братом султаном [[Султан Махмуд Джалаїр|Махмуд]]ом перебрався з Багдаду до [[Шушар]]у. Фактичну владу зберігла його мати. У 1415 році після смерті Тадун-хатун увайс повалив свого брата Султана Махмуда і став правителем держави Джалаїрідів. Намагався відродити державу. До 1417 року зумів зайняти Нижню Месопотамію з Басрою.
Син султана Шах Валада та Тадун-атун. У 1411 році разом з братом султаном [[Султан Махмуд Джалаїр|Махмуд]]ом перебрався з Багдаду до [[Шуштар]]у. Фактичну владу зберігла його мати. У 1415 році після смерті Тадун-хатун увайс повалив свого брата Султана Махмуда і став правителем держави Джалаїрідів. Намагався відродити державу. До 1417 року зумів зайняти Нижню Месопотамію з Басрою.


Воював проти Кара-Коюнлу. У 1421 роцы загинув під час війни з Ібрагімом Мірзою з династії Тимуридів. Владу перебрав брат [[Султан Мухаммед Джалаїр|Мухаммад]].
Воював проти Кара-Коюнлу. У 1421 роцы загинув під час війни з Ібрагімом Мірзою з династії Тимуридів. Владу перебрав брат [[Султан Мухаммед Джалаїр|Мухаммад]].

Версія за 10:37, 30 березня 2018

Увайс II
8-й Джалаїрський султан
1415 — 1421
Попередник: Махмуд
Спадкоємець: Мухаммад
 
Смерть: 1421
Причина смерті: загиблий у бою
Рід: Джалаїріди
Батько: Шах Валад

Увайс II — джалаїрський правитель південного Іраку.

Життєпис

Син султана Шах Валада та Тадун-атун. У 1411 році разом з братом султаном Махмудом перебрався з Багдаду до Шуштару. Фактичну владу зберігла його мати. У 1415 році після смерті Тадун-хатун увайс повалив свого брата Султана Махмуда і став правителем держави Джалаїрідів. Намагався відродити державу. До 1417 року зумів зайняти Нижню Месопотамію з Басрою.

Воював проти Кара-Коюнлу. У 1421 роцы загинув під час війни з Ібрагімом Мірзою з династії Тимуридів. Владу перебрав брат Мухаммад.

Джерела

  • Jalayerids. Encyclopaedia Iranica. Center for Iranian Studies, Columbia University. June 16, 2004