В'єтнамська кухня: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
шаблон
TohaomgBot (обговорення | внесок)
м додано шаблон Кухні
Рядок 22: Рядок 22:


{{В'єтнамська кухня}}
{{В'єтнамська кухня}}

{{Кухні}}

Версія за 14:07, 2 травня 2018

В'єтнамська кухня дуже різноманітна, смачна і налічує понад 500 національних страв.

Рис і локшина — основні продукти, що присутні у всіх харчових закладах. Найпопулярніші страви — локшина з нарізною свининою, яйцями, курчам і креветками, молюски з морськими крабами, обсмажені із сіллю. Серед звичайних компонентів, що використовуються для приготування страв: качка, свинина, риба, спеції, овочі і фрукти, м'ясо крабів, омарів та устриць. Серед напоїв дуже популярним є вино з рису. Крім цього, представлений численний асортимент вин з абрикосу, апельсину і лимону.

Є ресторани на будь-який смак і гаманець — китайські, тайські, індійські, корейські, європейські і, звичайно ж, в'єтнамські. Ціни коливаються від 2,5 до 25 дол. США з однієї особи. Причому найчастіше їжа буває смачнішою в маленьких ресторанах, де ви зможете вчотирьох пообідати за 10-12 дол. США.

Багато іноземних туристів віддають перевагу харчуванню в ресторанчиках і популярних їдальнях, закусочних, що зустрічаються майже на кожному кроці в Хошіміні, Ханої та інших містах В'єтнаму. Там за півціни можна отримати не тільки смачний і ситний обід, але й різноманітні в'єтнамські делікатеси, а також вишукані страви з дичини, морепродуктів, жаб і трепанга, змій і черепах. Але особливо популярні у В'єтнаму закусочні, що спеціалізуються на супі «фо» (суп — локшина з яловичиною або курячим м'ясом), дуже смачній і дешевій національній страві.

Витрати на харчування у В'єтнамі визнані наймінімальнішими у світі, оскільки там цілий рік вдосталь продуктів і особливо фруктів. Якщо ви вегетаріанець або любитель фруктів, то в будь-який час року на столі завжди буде великий вибір: від звичних апельсинів, мандаринів, ананасів і бананів до таких соковитих і живильних фруктів, як хлібне дерево, летчі, драконове око, лукума (яєчний фрукт), папая і хризофіллум (молочні груди).

Рекомендується не пити воду з-під крану. Непогано мати із собою пляшку мінеральної води, це захистить вас від зневоднювання організму.

Типові страви

Фо
  • Бань бао — булочки зі свининою, часником, грибами та овочами
  • Бань чунг — рис зі свининою, бобами та сезамом, завернутий в бананове листя
  • Бун бо хуе — гострий суп з рисовою локшиною та яловичиною
  • Фо — суп з рисовою локшиною та яловичиною, куркою, часником, овочами тощо.

Посилання