Чорна вдова (Наташа Романова): відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Kostpolt (обговорення | внесок)
→‎Вигадана біографія: Виправлено помилку.
Мітки: Редагування з мобільного пристрою Редагування через мобільну версію
Рядок 46: Рядок 46:


=== Відмінності від коміксів ===
=== Відмінності від коміксів ===
* У кіно Наташа Романова не є зрадником.
* У кіно Наташа Романова не є зрадницею.
* У фільмах також зясовувається, що коли Чорна Вдова була найманкою, вона не була знайома з агентом Бартоном, з котрим у кіно в неї романтичні стосунки.
* У фільмах також з'ясовується, що коли Чорна Вдова була найманкою, вона не була знайома з агентом Бартоном, з котрим у кіно в неї романтичні стосунки.


== Джерела ==
== Джерела ==

Версія за 05:14, 3 жовтня 2018

Чорна Вдова
Історія
Видавець Marvel Comics
Дебют Tales of Suspense #52 1964 року
Автор(и) Стен Лі
Дон Хек
Дон Ріко
Характеристики
Альтер его Наташа Романова
Місце народження Волгоград
Актор Скарлетт Йоганссон
Месники, Громовержці, Marvel Knights, Lady Liberatorsd і Championsd
Союзники
Месники
Чорна вдова (Олена Бєлова), Iron Maiden[d] і Damon Drand
Особливі сили

  • Шпигуньске обладнання
  • Майстер рукопашного бою

Наталія Аліановна Романова (англ. Natalia Alianovna Romanova, також відома як Чорна Вдова) — вигаданий персонаж серії коміксів Marvel. Була створена редактором Стеном Лі, письменником Доном Ріко і художником Доном Хеком і дебютувала в Tales of Suspense # 52 у квітні 1964 року. У фільмах «Залізна людина 2», «Месники», «Перший месник: Друга війна» та «Месники: Ера Альтрона» її роль виконує американська акторка Скарлетт Йогансон.

Вигадана біографія

Наталія Романова народилася в Сталінграді. Невідомі підпалили будинок, де жила Наташа зі своєю сім'єю. Мати кинула Наташу з вікна прямо в руки радянському солдату Івану Петровичу. Іван взяв дівчинку собі і дбав про неї. Наташа дуже добре вчилася в школі, була відмінною спортсменкою і незабаром стала балериною. Подорослішавши, вона закохалася в Олексія Шостакова (пілота-випробувача) і вийшла за нього заміж, але незабаром Олексій гине під час випробувань експериментальної ракети. Наташа сильно горювала і хотіла, щоб люди пам'ятали її чоловіка. Вона вирішила вшанувати пам'ять Олексія і досягти його мети —  стати оперативником. Через деякий час вона приєднується до Академії Червоної Кімнати і стає однією з багатьох жінок, тренованих для оперативної роботи. Її навчає Зимовий Солдат. Наташа стає надзвичайно талановитою оперативницею; КДБ дає їй кличку «Чорна Вдова» (Black Widow). На ній випробовують сироватку Супер-Солдата (яка зробила Стіва Роджерса Капітаном Америкою), точніше версію, розроблену радянськими вченими. Завдяки їй Наташа може використовувати пікові можливості свого організму: силу, гнучкість, швидкість, спритність і т. д. Також сироватка дає ефект уповільненого старіння. Одним з перших завдань Наташі було проникнення в Stark Industries разом зі своїм напарником Борисом Тургеновим і ліквідація Антона Ванко (вченого-дисидента, який став працівником Stark Industries). Вона повинна була привертати увагу Тоні Старка, поки Борис влаштовував саботаж на фабриках Тоні. Незабаром після смерті Бориса і їх ворога Антона Ванко Наташа прийняла рішення залишитися в США і діяти як таємний агент КДБ. Після цього вона була прийнята до секретної організації Щ. И. Т.

Здібності

Відомо, що на Чорній вдові тестували радянську версію «Формули Супер-солдата».

  • Чорна Вдова в чудовій фізичній формі — володіє навичками гімнастики, балету; експерт бойових мистецтв, в тому числі карате, айкідо, бразильське джиу-джитсу, самбо, сават, різні стилі кунг-фу; професійно володіє холодною та вогнепальною зброєю та навичками шпигунства.
  • Також «Формула Супер-солдата» зробила її тіло стійким до старіння, хвороб, імунним до психологічного впливу та читання думок, а також дало їй прискорене зцілення.

Фізичні дані

  • Зріст — 170 см (у фільмі — 160 см).
  • Маса — 50 кг.
  • Колір волосся — рудий.
  • Колір очей — блакитний (у фільмі — зелений).
  • Особлива прикмета — шрам на животі.[1].

Кіно

Рік Назва Оригінальна назва Акторка Додаткова інформація
2010 Залізна людина 2 Iron Man 2 Скарлетт Йогансон Агент Романова проникає у Stark Industris під ім'ям Наталі Рашман, там її наймають секретарем замість Пайпер Потс, майбутьньої дружини Тоні Старка.
2012 Месники The Avengers Скарлетт Йогансон Чорна Вдова — одна з головних героїв фільму. Оприлюднюються її романтичні стосунки із Клінтом Бартоном.
2014 Перший месник: Друга війна Captain America: The Winter Soldier Скарлетт Йогансон Чорна вдова допомогає Капітану Америці знайти Зимового Солдата.
2015 Месники: Ера Альтрона The Avengers: Age of Ultron Скарлетт Йогансон

Також планується поява персонажа у сольному фільмі.

Відмінності від коміксів

  • У кіно Наташа Романова не є зрадницею.
  • У фільмах також з'ясовується, що коли Чорна Вдова була найманкою, вона не була знайома з агентом Бартоном, з котрим у кіно в неї романтичні стосунки.

Джерела

Виноски

  1. Перший месник: Друга війна, Чорна Вдова показувала шрам Стіву Роджерсу, коли говорила про Зимового солдата.

Посилання

Наташа Романова на сайті Internet Movie Database

Чорна Вдова на сайті Internet Movie Database