Завантаження файлів: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[перевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
м Відкинуто редагування 130.180.219.110 (обговорення) до зробленого Dalekiy obriy
Мітка: Відкіт
Basio (обговорення | внесок)
Рядок 16: Рядок 16:
{{Internet-stub}}
{{Internet-stub}}


[[Категорія:Інформаційні технології]]
[[Категорія:Файли]]
[[Категорія:Передавання даних]]
[[Категорія:Передавання даних]]

Версія за 20:30, 23 січня 2019

Завантаження файлів (стягування; англ. download) — перенесення (отримання) файлів або інформації іншого вигляду з віддаленого комп'ютера (веб-сайту, ftp-сайту, серверу пошти тощо) на комп'ютер користувача.

Останнім часом, деякі веб-сайти, що надають потокову медіа-інформацію, наприклад YouTube, і які обмежують право користувачів на збереження цих матеріалів на їх комп'ютерах, зазначають, що завантаження не є дозволеним.[1] В цьому контексті, «завантаження» означає «отримання і збереження», а не просто «отримання».

Загалом термін стягування здебільшого відноситься до зберігання інформації зі світової мережі Інтернет, оскільки зберігання зі знімних носіїв та з комп’ютерів в локальній мережі називається «копіювання». Завдяки процесу стягування користувач Інтернету може зберегти інформацію у себе на комп'ютері, перенести на інший та пізніше скористатися нею, а не витрачати час на пошуки цієї інформації знову. Також деякі файли не є доступними для перегляду браузером віддалено, тому користувач мусить звантажити їх і відкрити в окремій програмі.

Див. також

Примітки

  1. Правила спільноти YouTube. YouTube, LLC. 2007. Процитовано 20010-10-25.