Слов'янські театральні зустрічі: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Cult (обговорення | внесок)
Немає опису редагування
Cult (обговорення | внесок)
Немає опису редагування
Рядок 26: Рядок 26:


== Організатори фестивалю ==
== Організатори фестивалю ==
Організатором проведення фестивалю є [[Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка|Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр імені Т.Г.Шевченк]]<nowiki/>а відповідно до річних планів роботи Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА, за підтримки підприємств і установ різних форм власності, із залученням громадських, благодійних організацій, усіх зацікавлених фізичних та юридичних осіб, які поділяють мету проведення фестивалю та докладають до організації його проведення практичних зусиль (матеріальне, інформаційне, рекламне забезпечення).
Організатором проведення фестивалю є [[Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка|Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр імені Т.Г.Шевченка]] відповідно до річних планів роботи Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА, за підтримки підприємств і установ різних форм власності, із залученням громадських, благодійних організацій, усіх зацікавлених фізичних та юридичних осіб, які поділяють мету проведення фестивалю та докладають до організації його проведення практичних зусиль (матеріальне, інформаційне, рекламне забезпечення).
[[Файл:Слов’янські театральні зустрічі 2016.jpg|міні|475x475пкс|Глядачі поспішають на «Слов’янські театральні зустрічі», ''[[Чернігів]], 2016 рік'']]
[[Файл:Слов’янські театральні зустрічі 2016.jpg|міні|475x475пкс|Глядачі поспішають на «Слов’янські театральні зустрічі», ''[[Чернігів]], 2016 рік'']]


Рядок 48: Рядок 48:
# Під час проведення фестивалю організовується робота прес-центру.
# Під час проведення фестивалю організовується робота прес-центру.
# На фестивалі театри-учасники представляють по одній виставі.
# На фестивалі театри-учасники представляють по одній виставі.
# Оргкомітет фестивалю проводить роботу щодо матеріального забезпечення фестивалю, передбаченого кошторисом витрат:
#* - друк рекламної продукції (афіші та банера фестивалю, програмки фестивалю);
#* - виготовлення дипломів, буклетів, сувенірної продукції, призів, емблем, папок, наклейок;
#* - послуги по забезпеченню телевізійним обладнанням з фаховим персоналом;
#* - послуги по організації проведення презентації фестивалю;
#* - послуги надання розважальних програм для кожного учасника фестивалю та для приймаючої сторони;
#* - роботи по створенню дизайну з повітряних кульок;
#* - оренда сценічного обладнання;
#* - витрати на проїзд колективам;
#* - оплату добових;
#* - транспортні витрати;
#* - послуги по проживанню та харчуванню учасників фестивалю;
#* - телефонні переговори;
#* - технічне забезпечення (світильники, лампи і дроселі, прожектори, відеокамера, екран, комп’ютер, монітор, звукопідсилююча та світлова апаратура).


== Фінансове забезпечення ==
== Фінансове забезпечення ==
Рядок 71: Рядок 57:


== Джерела ==
== Джерела ==
* [https://www.youtube.com/playlist?list=PLeBus4IIwKuuM89uWXmGHjAsp_N2NfIIf Плей-лист вистав на фестивалі «СЛОВ'ЯНСЬКІ ТЕАТРАЛЬНІ ЗУСТРІЧІ»// YouTube]

* [http://mincult.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=245298625&cat_id=244904002 В ЧЕРНІГОВІ ВІДБУВСЯ ХХVІ МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ «СЛОВ'ЯНСЬКІ ТЕАТРАЛЬНІ ЗУСТРІЧІ» (ВІДЕО) // Сайт Міністерства культури України]
* [http://mincult.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=245294478&cat_id=244913751 У ЧЕРНІГОВІ ТРИВАЄ 25-ИЙ ЮВІЛЕЙНИЙ МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ «СЛОВ'ЯНСЬКІ ТЕАТРАЛЬНІ ЗУСТРІЧІ» // Сайт Міністерства культури України]
* [http://mincult.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=245428723 У ЧЕРНІГОВІ ВІДБУВСЯ XXVІ МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ «СЛОВ'ЯНСЬКІ ТЕАТРАЛЬНІ ЗУСТРІЧІ» // Сайт Міністерства культури України]
* [http://www.chernigiv-rada.gov.ua/news/view/4109 Чернігів приймає ХХІІ-й Міжнародний фестиваль «СЛОВ'ЯНСЬКІ ТЕАТРАЛЬНІ ЗУСТРІЧІ» // Сайт Чернігівської міської ради]


[[Категорія:Театральні фестивалі]]
[[Категорія:Театральні фестивалі]]

Версія за 20:07, 8 лютого 2019

«Слов’янські театральні зустрічі» #SLOVFEST
Файл:Слов’янські театральні зустрічі.png
Міжнародний театральний фестиваль
«Слов’янські театральні зустрічі»
Місце проведення м. Чернігів (Україна)
Дата заснування 1990
Засновники Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка
Дати проведення березень або жовтень
Жанри комедія драма трагікомедія трагедія Експериментальний театр
Вебсайт

Коротка історична довідка

Міжнародний фестиваль «Слов’́янські театр́альні з́устрічі» проходить раз на рік у м. Чернігів.

Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр імені Т.Г.Шевченка протягом усієї своєї історії завжди жив інтенсивним творчим життям, постійно удосконалюючи не лише свій репертуар, а й роботу з глядачем. З цією метою він проводить різнобічні мистецькі заходи, серед яких особливе місце посідають фестивалі «Слов’янські театральні зустрічі».

Фестиваль започаткований у 1990 році як Міжрегіональний. У 1992 році фестиваль набув статусу Міждержавного і відтоді отримав назву «Слов’янські театральні зустрічі». У березні 2002 року цей фестиваль увійшов до реєстру щорічних театральних заходів Міністерства культури України і набув статусу Міжнародного.

Засновники Міжнародного фестивалю

Міністерство культури України, Чернігівська обласна Рада, Чернігівська обласна державна адміністрація, Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації, Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр імені Т.Г.Шевченка.

Організатори фестивалю

Організатором проведення фестивалю є Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр імені Т.Г.Шевченка відповідно до річних планів роботи Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА, за підтримки підприємств і установ різних форм власності, із залученням громадських, благодійних організацій, усіх зацікавлених фізичних та юридичних осіб, які поділяють мету проведення фестивалю та докладають до організації його проведення практичних зусиль (матеріальне, інформаційне, рекламне забезпечення).

Файл:Слов’янські театральні зустрічі 2016.jpg
Глядачі поспішають на «Слов’янські театральні зустрічі», Чернігів, 2016 рік

Учасники фестивалю

  1. Театри України, Білорусі, країн ближнього і далекого зарубіжжя.
  2. Запрошені гості.

Мета фестивалю

  1. Пропаганда театрального мистецтва із залученням до участі у фестивалі кращих театрів України, Білорусі та інших країн.
  2. Створення позитивного іміджу Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка в Україні та за її межами, демонстрація прогресивних тенденцій у розвитку українського національного театрального мистецтва і формування демократичного світогляду і патріотизму громадян держави Україна.
  3. Культурне і естетичне виховання громадян України на найкращих здобутках українського національного театрального мистецтва, а також інших національних культур.
  4. Можливість обміну досвідом директорів театрів, художніх керівників, режисерів, сценографів, артистів, - усіх творчих працівників театрів, обговорення і вирішення проблем розвитку національних театральних мистецтв і їх взаємозбагачення під час творчих зустрічей і проведення прес-конференцій за участю представників державних, культурно-мистецьких організацій і установ та засобів масової інформації.
  5. Розширення співпраці з театрами України, Білорусі, країн ближнього і далекого зарубіжжя.

Термін проведення фестивалю

Міжнародний фестиваль «Слов’янські театральні зустрічі» планується проводити щороку у березні або жовтні (один раз на театральний сезон).

Організація і проведення та матеріальне забезпечення

  1. Для організації проведення фестивалю створюється оргкомітет, якому надається право вирішувати всі творчі, організаційні та фінансові питання.
  2. Програмою фестивалю передбачається обговорення вистав, тематичні творчі лабораторії, круглі столи, виставки робіт театральних художників.
  3. Під час проведення фестивалю організовується робота прес-центру.
  4. На фестивалі театри-учасники представляють по одній виставі.

Фінансове забезпечення

Фінансове забезпечення Міжнародного фестивалю «Слов’янські театральні зустрічі» здійснюється за рахунок коштів державного та обласного бюджету, власних коштів театру, спонсорської, благодійної допомоги та інших джерел надходження, не заборонених чинним законодавством.

Примітки

Офіційний хештег фестивалю: #SLOVFEST

Джерела