Lexus UX: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
ViktoriiaLys (обговорення | внесок)
мНемає опису редагування
ViktoriiaLys (обговорення | внесок)
мНемає опису редагування
Рядок 46: Рядок 46:


== Комплектації ==
== Комплектації ==
Є три комплектації: базова, Luxury і F-Sport. Базова модель має обшивку зі штучної шкіри, набір безпеки «Lexus Safety System 2.0+», двозонний клімат-контроль, передні сидіння з вісьмома автоматичними режимами налаштування, світлодіодні фари та режими управління. За розваги відповідають 7.0-дюймовий дисплей, Apple CarPlay і Amazon Alexa (Android Auto поки недоступний), чотири USB порти та Wi-Fi. Пакет «Premium» додасть люк даху, підігрів і вентиляцію передніх сидінь та склоочисники з сенсорами дощу. Модель Luxury також має моніторинг сліпих зон, електропривод дверей багажника, акустичне вітрове скло плюс усі елементи пакету «Premium». Модель F-Sport додає спортивно-налаштовану підвіску, перемикачі на кермі та 8.0-дюймовий дисплей. Окремо доступні 10.3-дюймовий дисплей з навігацією, аудіосистема на 8 динаміків, проекційна приладова панель на вітровому склі, дзеркало заднього виду з автоматичним затемненням, бездротова зарядка та підігрів керма<ref>{{Cite web|title=Тест-драйв Lexus UX 2019 року. Огляди, відео, думка експертів на Automoto.ua|url=https://automoto.ua/uk/overview/Lexus-ux-2019-1308.html|website=AutoMoto.ua ИЩЕМ НА 100 АВТОСАЙТАХ|accessdate=2019-02-22|language=uk}}</ref>.
Є три комплектації: базова, Luxury і F-Sport. Базова модель має обшивку зі штучної шкіри, набір безпеки «Lexus Safety System 2.0+», двозонний клімат-контроль, передні сидіння з вісьмома автоматичними режимами налаштування, світлодіодні фари та режими управління. За розваги відповідають 7.0-дюймовий дисплей, Apple CarPlay і Amazon Alexa, чотири USB порти та Wi-Fi. Пакет «Premium» додасть люк даху, підігрів і вентиляцію передніх сидінь та склоочисники з сенсорами дощу. Модель Luxury також має моніторинг сліпих зон, електропривод дверей багажника, акустичне вітрове скло плюс усі елементи пакету «Premium». Модель F-Sport додає спортивно налаштовану підвіску, перемикачі на кермі та 8.0-дюймовий дисплей. Окремо доступні 10.3-дюймовий дисплей з навігацією, аудіосистема на 8 динаміків, проекційна приладова панель на вітровому склі, дзеркало заднього виду з автоматичним затемненням, бездротова зарядка та підігрів керма<ref>{{Cite web|title=Тест-драйв Lexus UX 2019 року. Огляди, відео, думка експертів на Automoto.ua|url=https://automoto.ua/uk/overview/Lexus-ux-2019-1308.html|website=AutoMoto.ua ИЩЕМ НА 100 АВТОСАЙТАХ|accessdate=2019-02-22|language=uk}}</ref>.


== Двигуни ==
== Двигуни ==

Версія за 13:55, 22 лютого 2019

Lexus UX
Lexus UX 250h
Виробник Lexus
Батьківська компанія Toyota
Роки виробництва з 2018
Клас кросовер
Стиль кузова хетчбек
Платформа TNGA: GA-C
Двигун(и) Бензиновий двигун і електродвигун
Колісна база 2640 мм
Довжина 4490 мм
Ширина 1840 мм
Висота 1520 мм
Споріднені Toyota C-HR
Toyota Prius
Подібні Audi Q3
BMW X1
Infiniti QX30
Jaguar E-Pace
Mercedes-Benz GLA-Клас
Range Rover Evoque
Volvo XC40

Lexus UX (укр. Лєксус Уікс) — це компактний люксовий кросовер японського виробника автомобілів Lexus.

Опис

Lexus UX 250h
Lexus UX200

В березні 2018 року на автошоу в Женеві дебютував Lexus UX. Автомобіль збудовано на шасі GA-C (стійки McPherson спереду і подвійні поперечні важелі ззаду). GA-C — одна з платформ архітектури TNGA і використовується в Toyota Prius, Toyota C-HR і Toyota Auris, майбутній Toyota Corolla.

На версії UX 200 покупці побачать новий дволітровий мотор A20A-FKS з високим тепловим ККД (близько 40 %), регульованими фазами на впуску («інтелектуальна» система VVT-iE), масляним насосом змінної продуктивності і просунутою системою охолодження. Мотор буде доступний з принципово новим варіатором Direct Shift CVT. Він оснащений стартовою передачею на основі пари шестерень, як у «механіки» або «робота», а після початкового розгону переходить на вариаторні частина. Так вдалося розширити діапазон передавальних чисел, поліпшити відгук на газ і підвищити економічність.

Друга новинка під капотом: гібридна система четвертого покоління на основі дволітрового ДВЗ високої ефективності (адаптація вже згаданого вище мотора). Разом з електродвигуном він розвиває 178 к.с. і приводить в рух передню вісь через безступінчату трансмісію. У вигляді опції такому гібриду з індексом UX 250h покладено електричний повний привід E-Four з окремим електродвигуном на задній осі.

Система доповнено новою нікелево-металогідридною батареєю, яка компактніша за колишню (поміщається під задніми кріслами і не заважає багажнику) і оснащена поліпшеною системою охолодження. А керує всім цим комплекс систем Predictive Efficient Drive і Predictive State of Charge. Він аналізує стиль водіння і пророкує зміни в трафіку, а також умови на маршруті, вибираючи оптимальний режим роботи установки для найбільшого заряду батареї.

З алюмінієвих сплавів тут виконані бічні двері, крила і капот, а п'яті двері — з полімеру. Для збільшення жорсткості кузова крім звичайної зварювання використана лазерна, а також клейові з'єднання. Автомобіль отримав останнє покоління комплексу безпеки Lexus Safety System +.

Комплектації

Є три комплектації: базова, Luxury і F-Sport. Базова модель має обшивку зі штучної шкіри, набір безпеки «Lexus Safety System 2.0+», двозонний клімат-контроль, передні сидіння з вісьмома автоматичними режимами налаштування, світлодіодні фари та режими управління. За розваги відповідають 7.0-дюймовий дисплей, Apple CarPlay і Amazon Alexa, чотири USB порти та Wi-Fi. Пакет «Premium» додасть люк даху, підігрів і вентиляцію передніх сидінь та склоочисники з сенсорами дощу. Модель Luxury також має моніторинг сліпих зон, електропривод дверей багажника, акустичне вітрове скло плюс усі елементи пакету «Premium». Модель F-Sport додає спортивно налаштовану підвіску, перемикачі на кермі та 8.0-дюймовий дисплей. Окремо доступні 10.3-дюймовий дисплей з навігацією, аудіосистема на 8 динаміків, проекційна приладова панель на вітровому склі, дзеркало заднього виду з автоматичним затемненням, бездротова зарядка та підігрів керма[1].

Двигуни

  • 2.0 л A20A-FKS I4 171 к.с. 205 Нм
  • 2.0 л A20A-FKS hybrid I4 178 к.с. 202 Нм

Посилання

  1. Тест-драйв Lexus UX 2019 року. Огляди, відео, думка експертів на Automoto.ua. AutoMoto.ua ИЩЕМ НА 100 АВТОСАЙТАХ (укр.). Процитовано 22 лютого 2019.