Могилівський повіт (Трансністрія): відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Taromsky (обговорення | внесок)
Taromsky (обговорення | внесок)
Рядок 16: Рядок 16:


[[Категорія:Румунська окупація Вінницької області]]
[[Категорія:Румунська окупація Вінницької області]]
[[Категорія:Могилів-Подільський]]
[[Категорія:Військова окупація за часів Другої світової війни]]

Версія за 20:22, 10 березня 2019

Могилі́вський пові́т (рум. Județul Moghilău) — адміністративно-територіальна одиниця губернаторства Трансністрія в роки Другої світової війни. Містився на території нинішньої Вінницької області України. Центром повіту був Могилів-Подільський.

Географія

Лежав у північній частині Придністров'я. Межував на заході з Барським гебітом генеральної округи Волинь-Поділля, на півночі — з Вінницьким, а на сході — з Немирівським гебітом генеральної округи Житомир райхскомісаріату Україна, на південному сході і півдні — з Тульчинським і Жугастрівським повітами, а на північному заході, по річці Дністер, — з повітом Сорока губернаторства Бессарабія.

Адміністративно-територіальний поділ

Адміністративно поділявся на два міста — Могилів (де перебував префект повіту) і Жмеринка (розташована на північно-східному краї повіту) та шість районів: Копайгородський (рум. Raionul Copaigorod), Краснянський (рум. Raionul Crasnoe), Яришівський (рум. Raionul Iarișev), Шаргородський (рум. Raionul Sargorod), Станіславчицький (рум. Raionul Stanislavcic) і Жмеринський (рум. Raionul Șmerinca)[1]

Примітки

Посилання