Вікіпедія:Жінки у STEM: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вилучено вміст Додано вміст
→‎Організатори: уточнення
→‎Логотип: уточнення
Рядок 13: Рядок 13:


== Логотип ==
== Логотип ==
До 20 квітня приймаються пропозиції для логотипу конкурсу: [[Вікіпедія:Конкурс про жінок у STEM/Логотип]]
До 20 квітня приймаються пропозиції для логотипу конкурсу: [[Вікіпедія:Жінки у STEM/Логотип]]


== Регламент ==
== Регламент ==

Версія за 00:19, 3 квітня 2019

З 1 по 30 червня в українській Вікіпедії пройде конкурс статей про жінок у точних науках. Робоча назва — «жінки у STEM»[k 1]; остаточна назва конкурсу буде визначена у квітні. Конкурс організовує ГО «Вікімедіа Україна» разом із Фондом ООН у галузі народонаселення. Наразі конкурс перебуває на стадії підготовки, і викладена на цій сторінці інформація є лише попередньою.

Мета

Метою конкурсу є:

  • зробити більш видимими досягнення жінок у точних науках. Як в Україні, так і по всьому світу, точні науки, технології та інженерія залишаються галузями, в яких домінують чоловіки[1]. Щоб боротися із цим дисбалансом і допомагати жінкам будувати кар'єру в STEM, важливо поширювати інформацію про досягнення жінок у точних науках. Вікіпедія як один із найпопулярніших світі інформаційних ресурсів є важливим майданчиком для цього.
  • допомогти зменшити загальний гендерний дисбаланс у Вікіпедії. У Вікіпедії приблизно в чотири рази більше статей про чоловіків, ніж про жінок; наприклад, в українській версії Вікіпедії кількість біографічних статей про жінок становить менше ніж 15% від загальної кількості біографічних статей[k 2]. Ми хочемо це змінити.

В рамках конкурсу передбачається створення біографічних статей про жінок-науковиць у точних науках та жінок, пов'язаних із точними науками (наприклад, підприємиць в цій галузі), а також оглядових статей на тему конкурсу.

Логотип

До 20 квітня приймаються пропозиції для логотипу конкурсу: Вікіпедія:Жінки у STEM/Логотип

Регламент

TBA

Організатори

Зголошуйтеся до організаційного комітету та журі конкурсу на сторінці обговорення


Призи

Переможці конкурсу отримають призи від Фонду ООН в галузі народонаселення та ГО «Вікімедіа Україна»; усі активні учасники отримають сувеніри.

Окремі призи можна буде отримати за перемогу у спецномінаціях конкурсу; зокрема, буде передбачена спецномінація за найкращі статті про українок у точних науках.

Примітки

Коментарі

  1. STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) — наука, технології, інженерія, математика
  2. Станом на 25 березня 2019 року біографії жінок становлять 14.75% усіх біографій української Вікіпедії

Джерела