Суперсам у Варшаві: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
Немає опису редагування
Рядок 3: Рядок 3:
Суперсам у Варшаві
Суперсам у Варшаві


Суперсам - неіснуючий торговий павільйон, розташований в 1962-2006 рр. за адресою вул. Пулавської, 2 у Варшаві .
Суперсам - неіснуючий торговий павільйон, розташований в 1962-2006 рр. за адресою вул. Пулавської, 2 ({{lang-pl|ul. Puławskiej 2}}) у Варшаві.


Це був перший в Польщі суперсарм і одне з найвидатніших досягнень модернізму в Польщі [1] . Він був знесений в 2006 році, а на його місці в 2010-2013 рр. Був зведений офісно-торговий комплекс Plac Unii .
Це був перший в Польщі суперсам і одне з найвидатніших досягнень модернізму в Польщі [1] . Знесений в 2006 році, а на його місці в 2010-2013 рр. був зведений офісно-торговий комплекс ({{lang-pl|Plac Unii}}).


З цього об'єкта називається назва подібних торгових точок, характерних для другої половини Польської Народної Республіки .
Від назви цього об'єкту походять назва подібних торгових точок, характерних для другої половини існування [[Польська Народна Республіка|Польської Народної Республіки]] .


== Історія ==
Historia
Варшавський Суперсам був відкритий 6 червня 1962 року [2] . Це була інноваційна структура, з підвішеною і закріпленою кріпленням натяжна покрівля з прогонами і сталевими канатами, спроектована трьома архітекторами: Єжи Грінєвєцьким , Мацей Красіньським , Евою Красінською і трьома конструкторами: Вацлавом Залевським , Станіславом Кушем і Анджей Лораускі .
Варшавський Суперсам був відкритий 6 червня 1962 року [2] . Це була інноваційна будівля, з підвішеною і закріпленою кріпленням натяжною покрівлею з прогонами і сталевими канатами, спроектована трьома архітекторами: Єжи Грінєвєцьким , Мацеєм Красіньським , Евою Красінською і трьома конструкторами: Вацлавом Залевським, Станіславом Кусєм і Анджеєм Жоравським.


В одному просторі павільйон з корисною площею 6000 кв м², найбільший продуктовий магазин самообслуговування у Варшаві. Він мав власну пекарню, магазин, приміщення для видалення м'яса, обжарювання кави та магазинний магазин [3] . Також було кафе-бар і бар самообслуговування "Фрикас" для близько 170 осіб [4] .
В одному просторі павільйону з корисною площею 6000 м², найбільший продуктовий магазин самообслуговування у Варшаві. Він мав власну пекарню, кулінарний магазин, приміщення для розділки м'яса, обсмажування кави та магазин пончикыв [3] . Також було кафе-бар і бар самообслуговування "Фрикас" ({{lang-pl|„Frykas”}}) розрахований на близько 170 осіб [4] .


7 серпня 1971 року Прем'єр-міністр Пьотр Ярошевич відвідав Суперсам під час рекордного тепла, зацікавившись станом постачання закладу продуктами та охолоджуючими напоями [5] . Прем'єр-міністр рекомендував збільшити частоту постачання цеху м'ясопродуктами та встановити вентиляційні пристрої [5] .
7 серпня 1971 року під час рекордної спенки, Суперсам відвідав прем'єр-міністр Пьотр Ярошевич ({{lang-pl|Piotr Jaroszewicz}}), зацікавився станом постачання закладу продуктами та охолоджуючими напоями [5] . Прем'єр-міністр рекомендував збільшити частоту постачання цеху м'ясопродуктами та встановити вентиляційні пристрої [5] .


Незважаючи на кампанію збереження будівлі від знесення як цінного пам'ятника архітектури ПРЛ, Суперсам був знесений у грудні 2006 року. У 2009 році на ділянці офісної будівлі був збудований проект Plac Unii [6] .
Незважаючи на кампанію збереження будівлі від знесення як цінного пам'ятника архітектури Польської Народної Республіки, Суперсам був знесений у грудні 2006 року. У 2009 році опубліковано проект будови на цій ділянці офісної будівлі з торговою частиною під назвою Пляц Унії ({{lang-pl|"Plac Unii"}}) [6] .


У 2008 році Суперсам знову відкрили в іншому місці, в одноповерховому залі на вул. Puławska 131 (кут вул. Доманівської ) [7] [8] . Зал функціонував як замінник до жовтня 2013 року, коли Суперсам повернувся до вул. Puławska 2, розташований на підлозі офісно-торгового комплексу Plac Unii [7] . У лютому 2019 року кооператив Supersam Food повідомив про закінчення діяльності в замісному місці 1 березня 2019 року через непрофесійність магазину [9] .
У 2008 році Суперсам знову відкрили в іншому місці, в одноповерховому залі на вул.Пулавській, 131 ({{lang-pl|Puławska, 131}}) (кут вул. Доманівської {{lang-pl|Domaniewskiej}}) [7] [8] . Зал функціонував як тимчасовий до жовтня 2013 року, після чого Суперсам повернувся на вул.Пулавську, 2 і був розташований на підземному поверсі офісно-торговельного комплексу «Пляц Унії» [7] . У лютому 2019 року організація {{lang-pl|Spółdzielnia Spożywców Supersam}} повідомила про закінчення діяльності в тимчасовому приміщенні з 1 березня 2019 року через нерентабельність магазину [9] .

Версія за 22:21, 31 травня 2019

Суперсам у Варшаві

Суперсам - неіснуючий торговий павільйон, розташований в 1962-2006 рр. за адресою вул. Пулавської, 2 (пол. ul. Puławskiej 2) у Варшаві.

Це був перший в Польщі суперсам і одне з найвидатніших досягнень модернізму в Польщі [1] . Знесений в 2006 році, а на його місці в 2010-2013 рр. був зведений офісно-торговий комплекс (пол. Plac Unii).

Від назви цього об'єкту походять назва подібних торгових точок, характерних для другої половини існування Польської Народної Республіки .

Історія

Варшавський Суперсам був відкритий 6 червня 1962 року [2] . Це була інноваційна будівля, з підвішеною і закріпленою кріпленням натяжною покрівлею з прогонами і сталевими канатами, спроектована трьома архітекторами: Єжи Грінєвєцьким , Мацеєм Красіньським , Евою Красінською і трьома конструкторами: Вацлавом Залевським, Станіславом Кусєм і Анджеєм Жоравським.

В одному просторі павільйону з корисною площею 6000 м², найбільший продуктовий магазин самообслуговування у Варшаві. Він мав власну пекарню, кулінарний магазин, приміщення для розділки м'яса, обсмажування кави та магазин пончикыв [3] . Також було кафе-бар і бар самообслуговування "Фрикас" (пол. „Frykas”) розрахований на близько 170 осіб [4] .

7 серпня 1971 року під час рекордної спенки, Суперсам відвідав прем'єр-міністр Пьотр Ярошевич (пол. Piotr Jaroszewicz), зацікавився станом постачання закладу продуктами та охолоджуючими напоями [5] . Прем'єр-міністр рекомендував збільшити частоту постачання цеху м'ясопродуктами та встановити вентиляційні пристрої [5] .

Незважаючи на кампанію збереження будівлі від знесення як цінного пам'ятника архітектури Польської Народної Республіки, Суперсам був знесений у грудні 2006 року. У 2009 році опубліковано проект будови на цій ділянці офісної будівлі з торговою частиною під назвою Пляц Унії (пол. "Plac Unii") [6] .

У 2008 році Суперсам знову відкрили в іншому місці, в одноповерховому залі на вул.Пулавській, 131 (пол. Puławska, 131) (кут вул. Доманівської пол. Domaniewskiej) [7] [8] . Зал функціонував як тимчасовий до жовтня 2013 року, після чого Суперсам повернувся на вул.Пулавську, 2 і був розташований на підземному поверсі офісно-торговельного комплексу «Пляц Унії» [7] . У лютому 2019 року організація пол. Spółdzielnia Spożywców Supersam повідомила про закінчення діяльності в тимчасовому приміщенні з 1 березня 2019 року через нерентабельність магазину [9] .