Вовчанськ (футбольний клуб): відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Мітки: Редагування з мобільного пристрою Редагування через мобільну версію
Мітки: Редагування з мобільного пристрою Редагування через мобільну версію
Рядок 30: Рядок 30:
Успішним видався для «вовків» сезон 2018 року, коли під керівництвом Андрія Березовчука команда вперше в історії здобула титул чемпіона Харківської області, а в фіналі за [[Суперкубок Харківської області з футболу|Суперкубок області]] було здолано харківське «Універ-Динамо». Також вовки пробились до півфіналу Кубка України серед аматорів 2018/19, де їх суперником став {{FC|ФК Дніпро}} .
Успішним видався для «вовків» сезон 2018 року, коли під керівництвом Андрія Березовчука команда вперше в історії здобула титул чемпіона Харківської області, а в фіналі за [[Суперкубок Харківської області з футболу|Суперкубок області]] було здолано харківське «Універ-Динамо». Також вовки пробились до півфіналу Кубка України серед аматорів 2018/19, де їх суперником став {{FC|ФК Дніпро}} .


У 2019 році перша офіційна гра стала проти "Дніпра" у півфіналі Кубка України серед аматорів. 24 квітня у домашньому матчі вовки здолали дніпрян, завдяки голу [[Костюк Сергій Володимирович|Сергія Костюка]] з середини поля. 1 травня на "Дніпро-арені" завдяки голу Сергія Назаренко, дніпряни відігрались. Додатковий час переможця не виявив, а в серії пенальті "Вовчанськ" здолав "Дніпро" 5:4 та вийшов до фіналу кубка, де суперником вовків стала команда "Авангард" (Бзів) з Київської області. У фінальних іграх команда Березовчука нажаль поступилась із загальним рахунком 1:0, та здобула срібло, як фіналіст Кубка України серед аматорів та перепустку на участь у [[Кубок України з футболу|Кубку України]] сезону 2019/20 серед професіоналів.
У 2019 році перша офіційна гра стала проти "Дніпра" у півфіналі Кубка України серед аматорів. 24 квітня у домашньому матчі вовки здолали дніпрян, завдяки голу [[Костюк Сергій Володимирович|Сергія Костюка]] з середини поля. 1 травня на «[[Дніпро-Арена]]» завдяки голу Сергія Назаренко, дніпряни відігрались. Додатковий час переможця не виявив, а в серії пенальті "Вовчанськ" здолав "Дніпро" 5:4 та вийшов до фіналу кубка, де суперником вовків стала команда "Авангард" (Бзів) з Київської області. У фінальних іграх команда Березовчука нажаль поступилась із загальним рахунком 1:0, та здобула срібло, як фіналіст Кубка України серед аматорів та перепустку на участь у [[Кубок України з футболу|Кубку України]] сезону 2019/20 серед професіоналів.


== Досягнення ==
== Досягнення ==

Версія за 14:34, 24 червня 2019

Вовчанськ
емблема
Повна назва Футбольний клуб «Вовчанськ»
Прізвисько «вовки»
Засновано 1992
Населений пункт Вовчанськ, Україна Україна
Стадіон Стадіон Вовчанського АЗ
Президент Україна Віталій Панов
Головний тренер Україна Андрій Березовчук
Ліга Чемпіонаті Харківської області
2018 1 місце
Вебсайт fcvolchansk.com
Домашня


Футбольний клуб «Вовчанськ» — український аматорський футбольний клуб з однойменного міста Харківської області, заснований у 1992 році. Фіналіст Кубку України серед аматорів 2018/19. Виступає у Чемпіонаті та Кубку Харківської області. Домашні матчі приймає на стадіоні Вовчанського агрегатного заводу.

Команда укомплектована місцевими гравцями: четверо футболістів із Вовчанська, решта — з Харкова.[1]

Історія

Футбольний клуб заснований у 1992 році.

У сезоні 1996 року команда пробилася до вищого дивізіону чемпіонату Харківської області, а перший вагомий успіх припадає на сезон 2003 року, коли «вовки» здобули бронзові нагороди обласного чемпіонату.

У 2017 році в ФК «Вовчанськ» відбулись значні зміни в складі. Ряди клубу поповнив тренер, а в минулому гравець харківського «Металіста» Андрій Березовчук, а також такі досвідчені харківські футболісти, як Сергій Костюк, Артем Іванченко, Андрій Чепіга, Олег Шелаєв, Евген Волга. Також до складу команди приєдналися: Олександр Мизюк, Євген Радченко, Сергій Пархоменко, Олексій Покосенко, Хасан Джаухар, Володимир Черніков, П'єр Паскаль Ньемб Бата. Крім того, в команду повернулись місцеві гравці Дмитро Батусов, Ігор Грабарь, Андрій Гуленко та Сергій Новіков. У цьому ж році клуб вперше в історії зайняв 2-е місце в чемпіонаті області та вийшов до фіналу Кубку Харківської області.

Успішним видався для «вовків» сезон 2018 року, коли під керівництвом Андрія Березовчука команда вперше в історії здобула титул чемпіона Харківської області, а в фіналі за Суперкубок області було здолано харківське «Універ-Динамо». Також вовки пробились до півфіналу Кубка України серед аматорів 2018/19, де їх суперником став ФК «Дніпро» .

У 2019 році перша офіційна гра стала проти "Дніпра" у півфіналі Кубка України серед аматорів. 24 квітня у домашньому матчі вовки здолали дніпрян, завдяки голу Сергія Костюка з середини поля. 1 травня на «Дніпро-Арена» завдяки голу Сергія Назаренко, дніпряни відігрались. Додатковий час переможця не виявив, а в серії пенальті "Вовчанськ" здолав "Дніпро" 5:4 та вийшов до фіналу кубка, де суперником вовків стала команда "Авангард" (Бзів) з Київської області. У фінальних іграх команда Березовчука нажаль поступилась із загальним рахунком 1:0, та здобула срібло, як фіналіст Кубка України серед аматорів та перепустку на участь у Кубку України сезону 2019/20 серед професіоналів.

Досягнення

Склад команди

Станом на 9 червня 2019 року[2]
Поз. Нац. Гравець
1 ВР Україна Сергій Пархоменко
30 ВР Україна Сергій Шаповал
2 ЗХ Україна Сергій Мизюк
4 ЗХ Україна Олександр Мизюк
5 ЗХ Україна В'ячеслав Лебединський
13 ЗХ Україна Сергій Новіков
20 ЗХ Україна Хасан Джаухар
23 ЗХ Україна Олексій Покосенко
33 ЗХ Україна Євгеній Радченко
99 ЗХ Україна Ігор Грабар
6 ПЗ Україна Артем Іванченко
8 ПЗ Україна Євген Волга
Поз. Нац. Гравець
11 ПЗ Україна Костянтин Рудь
14 ПЗ Україна Дмитро Батусов
16 ПЗ Україна Сергій Костюк
17 ПЗ Україна Олександр Тарасенко
18 ПЗ Україна Пьєр Паскаль Нуемб Бата
21 ПЗ Україна Іван Мряченко
93 ПЗ Україна Артем Іванов
7 НП Україна Ігор Суханінський
10 НП Україна Юрій Левоненко
29 НП Україна Павло Куліш
77 НП Україна Даніїл Соломаха

Примітки

  1. ФК «Вовчанськ»: 2018-й – найкращий рік в історії!. aafu.org.ua. ААФУ. Процитовано 2 травня 2019.
  2. Склад команди ФК «Вовчанськ». fcvolchansk.com. Офіційний сайт ФК «Вовчанськ».

Посилання