Бібліотека-філія №7 Хмельницької міської ЦБС: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Немає опису редагування
(Немає відмінностей)

Версія за 19:24, 6 липня 2019

Бібліотека-філія №7 Хмельницької міської ЦБС знаходиться в Південно-Західному мікрорайоні міста Хмельницького.

Історія

Бібліотека була створена у 1966 році у новозбудованому приміщенні п'ятиповерхового гуртожитку. З 1976 року філія №7 стала частиною міської централізованої бібліотечної системи.За час існування бібліотеки змінювалися не лише працівники, а й структура книжкового фонду, перебудовувалась довідкова, інформаційна та бібліографічна робота. З 2009 року у бібліотеці є доступ до Інтернету. Для задоволення інформаційних потреб читачів на якісно новому рівні, працівники бібліотеки взяли участь та перемогли у конкурсі від програми "Бібліоміст" і для читачів з вересня 2011 року у бібліотеці на 4-х комп'ютерах - безкоштовний доступ до Інтернету.

У 2016 році зроблено капітальний ремонт, повністю оновлено меблі у бібліотеці.

Читацькі об'єднання

У бібліотеці працює клуб програмування «Code Club UA», метою якого є навчання програмуванню, створення комп'ютерних програм, ігор, анімації, веб-сайтів. Також у бібліотеці працює гурток «Робототехніка», метою якого є отримання нових знань в ігровій формі та конструювати перші механізми. Цей курс дає можливість поринути у захоплюючий світ роботів, наукових проектів, дізнаватися про новітні технології.

Структурні підрозділи

Відділ обслуговування читачів - розділено на абонемент видачі літератури та читальний зал. Двері бібліотеки завжди гостинно відкритті для різних категорій читачів - це учні шкіл та училищ, студенти ВУЗів, робітники, підприємці, пенсіонери, службовці, інтелігенція. Тут відкритий доступ до літератури, а документний фонд бібліотеки розкритий змістовними, професійно розкритими, розгорнутими книжковими виставками. Читальний зал бібліотеки - це осередок довідкової літера­тури, тут зібрані енциклопедії, довідники, словники, літературознав­чі видання, періодика. Також надаються читачам довідки, інформації та різноманітні консультації. У приміщенні книгосховища розміщено фонди документів, монографії, періодичні видання згідно інформаційних запитів користувачів.

Послуги

  • користування комп'ютером;
  • надання вільного доступу до Інтернету;
  • сканування;
  • ксерокопіювання;
  • друк документів;

інші послуги:

  1. універсальний фонд, який нараховує понад 39 тис. документів;
  2. 17 найменувань періодичних видань;
  3. електронний каталог;
  4. підбір літератури за темою;
  5. оперативна інформація про нові надходження;
  6. проведення культурно-мистецьких заходів: свят, конкурсів, виставок, книг і творів образотворчого мистецтва;
  7. проведення екскурсій по бібліотеці;
  8. проведення виставок книг.

Джерела

[https://cbs.km.ua Хмельницька міська ЦБС]

Блог бібліотеки-філії №7 "Бібліосвіт"

Сучасна бібліотека-філія №7