Franco (гурт): відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Рядок 19: Рядок 19:


=== Формування і назва ===
=== Формування і назва ===
Гурт засновано Валентином Федишеним у грудні 2011 року на одній із репетиційних баз у Києві, поблизу метро Лісова. Наприкінці січня в ефірі радіошоу "Непробудні" на радіостанції "Промінь", Валентин зауважив, що назва "FRANCO" була вигадана випадково, як гарне слово і ніякого прихованого змісту не несе. <sup>[https://soundcloud.com/radioprominua/v-efr-shou-neprobudn-gurt-franko]</sup>.
Гурт засновано Валентином Федишеним у грудні 2011 року на одній із репетиційних баз у Києві, поблизу метро Лісова. Наприкінці січня в ефірі радіошоу "Непробудні" на радіостанції "Промінь", Валентин зауважив, що назва "FRANCO" була вигадана випадково, як гарне слово і ніякого прихованого змісту не несе. <ref>[https://soundcloud.com/radioprominua/v-efr-shou-neprobudn-gurt-franko Валентин Федишен про назву гурту FRANCO]</ref>


=== Історія ===
=== Історія ===

Версія за 12:20, 8 липня 2019

FRANCO
FRANCO на фестивалі MRPL City 2018
FRANCO на фестивалі MRPL City 2018
Основна інформація
Жанр Синті-поп
Альтернативний рок
Електронна музика
Роки 2011 — донині
Країна Україна Україна
Місто Київ
Мова Українська
Склад Валентин Федишен
Єгор Литвиненко
franco.com.ua

Franco (гурт) у Вікісховищі

FRANCO — український рок-гурт, створений в кінці 2011 року в Києві. Стиль музики - це меланхоліна рок та електронна музика з емоціним вокалом. Тематика пісень - любов і самотність.

Історія

Формування і назва

Гурт засновано Валентином Федишеним у грудні 2011 року на одній із репетиційних баз у Києві, поблизу метро Лісова. Наприкінці січня в ефірі радіошоу "Непробудні" на радіостанції "Промінь", Валентин зауважив, що назва "FRANCO" була вигадана випадково, як гарне слово і ніякого прихованого змісту не несе. [1]

Історія

Перший виступ гурту відбувся 8 березня 2012 у київському клубі "Барви". А перший запис - сингл "Танго", лише на початку 2014 року. У той час FRANCO відносили себе до стилю інді-рок та використовували класичний склад: гітари, ударні та клавішні. Так тривало до кінця 2015 року, коли Валентин Федишен повністю змінив концепцію гурту і обнулив склад музикантів. Далі це були виключно сесійні музиканти та драм-машини. Цей період FRANCO зафільмовано на лайв-виступі у студії SoundPlant у 2016 році.

14 лютого, на День закоханих вийшов дебютний альбом "Тунелі", записаний разом із співзасновників київської студії SoundPlant - Антоном Блащуком. Саме з цього релізу почались експеременти гурту з електронним звуком.

Одним з основних моментів став прихід до гурту гітариста та клавішника - Єгора Литвиненка. Тепер музикантів стало двоє, а також додались сесійні - ударник та басист.

Влітку 2017 Валентин та Єгор приступили до запису нового матеріалу, а восени представили емоційну відео лайв-сесію із 4 пісень на київській студії ШООМ.

2018 рік виявився плідним - гурт виступив на декількох фестивалях, серед яких MRPL City та Woodstock Україна а у жовтні представили кліп "Тремор" (режисер - Віктор Придувалов, та однойменний альбом у листопаді.

У 2019 році FRANCO відзняли чергову сесію зі студії, де виконали 3 пісні - "Рисові Поля", "Ніч і Вино" та "Твої Правила". Також гурт анонсував виступ на фестивалі БарРокКо'19 у липні.

Склад гурту

Основні учасники

Сесійні музиканти

  • Володимир Гусєв — гітара (2016-2017)
  • Олександр Селезньов — ударні (2018-2019)
  • Антон Блащук — бас (2018-2019)

Дискографія

Відеографія

Рік Назва пісні Режисер(и) Альбом
2015 «Регіна» FRANCO, Макс Товстий Регіна (сингл)
2018 «Тремор» Віктор Придувалов Тремор

Примітки

Джерела

Посилання