Мальйоко каніно: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[перевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
Рядок 5: Рядок 5:


== Розповсюдження ==
== Розповсюдження ==
Мальйоко каніно є автохтонним сортом регіону [[Калабрія]], вирощується на Тірренському узбережжі, в провінціях [[Козенца (провінція)|Козенца]] і [[Катандзаро (провінція)|Катандзаро]]<ref name="mag">[https://www.xtrawine.com/en/grape-varieties/magliocco-canino/183 Magliocco Canino{{ref-en}}]</ref>.
Мальйоко каніно є автохтонним сортом регіону [[Калабрія]], вирощується на Тірренському узбережжі, в провінціях [[Козенца (провінція)|Козенца]] і [[Катандзаро (провінція)|Катандзаро]]<ref name="mag">[https://www.xtrawine.com/en/grape-varieties/magliocco-canino/183 Magliocco Canino{{ref-en}}]</ref>. Площа виноградників складає приблизно 1500 гектар.


== Характеристики сорту ==
== Характеристики сорту ==

Версія за 17:15, 3 серпня 2019

Мальйоко каніно або Мальйоко (італ. Magliocco Canino) — італійський технічний сорт червоного винограду. Сорт не слід плутати з двома іншими калабрійськими сортами Мальйоко дольче та Галіопо.

Історія

Сорт скоріш за все має давню історію, вирощується з античних часів.

Розповсюдження

Мальйоко каніно є автохтонним сортом регіону Калабрія, вирощується на Тірренському узбережжі, в провінціях Козенца і Катандзаро[1]. Площа виноградників складає приблизно 1500 гектар.

Характеристики сорту

Середньостиглий сорт. Лист великий, округлий, п'ятилопатевий. Гроно середнього розміру, конічне, «крилате», середньої щільності. Плодоніжка коротка. Ягода середня, еліптично-яйцеподібна. Шкірка середня або товста, колір від червоно-фіолетового до синьо-чорного, вкрита шаром кутину м’якоть червона[1].

Характеристики вина

З Мальйоко каніно виробляють сухі вина, як моносортові так і купажні. Вино характеризується ароматом спецій та червоних фруктів. Має насичений колір, виражену структуру, високий вміст алкоголю, виражені таніни, порівняно невисоку кислотність. Потенціал для витримки гарний.

Мальйоко каніно використовується також для виробництва сицилійських вин «Нерелло», його додають у купажі з сортами італ. Nerello Cappuccio та італ. Nerello Mascalese[2].

Примітки