Кісткове борошно: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[перевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Sanya3 (обговорення | внесок)
мНемає опису редагування
м вилучено Категорія:Тваринництво за допомогою HotCat
Рядок 15: Рядок 15:
{{agri-stub}}
{{agri-stub}}


[[Категорія:Тваринництво]]
[[Категорія:Корм]]
[[Категорія:Корм]]
[[Категорія:Годівля тварин і технології кормів]]
[[Категорія:Годівля тварин і технології кормів]]

Версія за 16:56, 21 серпня 2019

Кісткове борошно — корм тваринного походження, який виготовляють шляхом переробки кісток тварин. Колір його білий із сіруватим відтінком. Запах специфічний, ледь відчутний, (сторонній, гнильний не допускається). Домішок у ньому також не повинно бути. Вміст металевих домішок допускається не більше 0,02 % із розміром часток не більше 2 мм. Цей продукт має бути сухим, без грудок, тонкого помелу і проходити крізь сито з отворами діаметром 0,4 мм. Залишок на ситі допускається не більше 3 %.

Склад і цінність

У кістковому борошні міститься не менше 40 % оксиду кальцію (CaO) і не менше 30 % фосфорного ангідриду (P2O5). Доброякісне кісткове борошно згодовують тваринам усіх видів для збалансування раціону за кальцієм і фосфором. Борошно, яке не відповідає вимогам доброякісного, може бути використане як мінеральна добавка лише після термічної його обробки.

Джерела

  • Практикум з годівлі сільськогосподарських тварин / І. І. Ібатуллін, Ю. О. Панасенко, В. К. Кононенко та ін. — К.; Вища освіта, 2003. — 432 с. ISBN 966-8081-06-4

Див. також