Хореограф: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
Мітки: Візуальний редактор Редагування з мобільного пристрою Редагування через мобільну версію
м Відкинуто редагування 91.192.182.22 (обговорення) до зробленого Goo3
Мітка: Відкіт
Рядок 17: Рядок 17:
== Відомі хореографи ==
== Відомі хореографи ==
* [[Маріус Петіпа]] (1818—1910)
* [[Маріус Петіпа]] (1818—1910)
*[[Заліванська Вероніка]]
* [[Вацлав Ніжинський]] (1889—1950)
* [[Вацлав Ніжинський]] (1889—1950)
* [[Серж Лифар]]
* [[Серж Лифар]]

Версія за 15:53, 28 лютого 2020

Хореограф — спеціаліст в галузі хореографії, постановник танців (у тому числі і танцювальних композицій фігуристів та майстрів художньої гімнастики) та балетних спектаклів; балетмейстер.

Хореограф — це представник творчої професії, який ставить танці для своєї групи або будь-якої іншої групи танцюристів. Неважливо, хто виконує танець (група хлопчиків або кордебалет) руху в ньому завжди пов'язані один з одним, а не хаотичні. Це результат хореографічної роботи.

Хореограф працює з танцюристами, щоб додати їх руху завершеність, яка постає перед глядачами у вигляді танцювального твору. Деякі хореографи використовують свої навички для переробки вже існуючих танців, інші за допомогою технік зразок контактної імпровізації створюють абсолютно нові роботи. Хореограф проводить тренування з танцюристами, ввечері відвідує і оцінює їх виступ, а в інший час займається адміністративною роботою. Ще хореограф розробляє ідеї, проводить оцінювання та відбір танцюристів, підбирає костюми, музику і т. д. Танець і пісня — це прояви народної творчості. У кожного народу є свої національні танці, за якими зрозуміла приналежність до якої-небудь держави. У простих людей після важкої роботи на полі була тільки одна розвага — водити хороводи. У маєтках багатих людей танцювали спеціально найняті танцюристи, щоб скрасити нудний вечір вельможі. У XII столітті увійшов у моду придворний танець, коли багато пар кружляли по колу. Дуже важливо було рухатися красиво, тому що від цього певною мірою залежало громадську думку про джентльменів і леді. Тому перед професійними хореографами стояло завдання — навчити манерам, які повинні виявлятися під час танцю. Відео Професія «Хореограф». Особисті якості: Хореограф повинен, природно, вміти танцювати, бути хорошим організатором і креативщиком. Адже робота полягає в тому, що належить координувати дії всіх танцюристів, придумувати образи і концепцію. Потрібно вміти бути оригінальним, тому що саме імпровізатори домагаються успіху. Також бажано любити спілкування, тому що зустрічатися треба буде з багатьма людьми: акторами, продюсерами, танцюристами, костюмерами. Освіта (Що треба знати?): Навчитися хореографії на напівпрофесійному рівні можна в танцювальній студії. Освіта з цієї спеціальності можна отримати у нас в місті тільки на Факультеті сучасного танцю Гуманітарного університету. Місце роботи та кар'єра: Хореографів можна зустріти в танцювальних компаніях, в театрах мюзиклів, в опері, на телебаченні, на зйомках фільму, на фестивалях, на круїзних суднах і навіть на подіумі. Споріднені професії: Актор, дизайнер, композитор, художник

Відомі хореографи