Людмила Тукан: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[перевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Виправлено джерел: 1; позначено як недійсні: 0.) #IABot (v2.0
Рядок 24: Рядок 24:
* [http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=4235 Гагаузская певица Людмила Тукан отметила свой юбилей сольным концертом]
* [http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=4235 Гагаузская певица Людмила Тукан отметила свой юбилей сольным концертом]
[[Категорія:Музиканти за алфавітом]]
[[Категорія:Музиканти за алфавітом]]
[[Категорія:Молдовські співаки]]
[[Категорія:Молдовські співачки]]
[[Категорія:Персоналії за алфавітом]]
[[Категорія:Персоналії за алфавітом]]
[[Категорія:Народились 21 червня]]
[[Категорія:Народились 1982]]

Версія за 14:25, 14 квітня 2020

Людмила Тукан
Основна інформація
Дата народження 21 червня 1982(1982-06-21) (41 рік)
Місце народження Чадир-Лунга, Гагаузія, Молдова
Роки активності 1998[1] — тепер. час
Громадянство Молдова
Професії співачка
Інструменти вокал[d]
Жанри національна музика і поп
Нагороди

Людмила Тукан — гагаузька співачка, виконавиця авторських пісень. Учасниця конкурсу пісні «Тюркобачення-2013».

Біографія

Людмила Тукан народилася 21 червня 1982 року в місті Чадир-Лунга (нині — Гагаузія, Молдова). Дитинство і юність провела в гагаузькому селі Баурчи. Кар'єру співачки розпочала у 1998 році.

У 2008 році на конкурсі «Срібний голос Гагаузії» Людмила завоювала своє перше гран-прі. Близько трьох років працювала над створенням свого першого альбому «Сана, маму» («Sana, mamu»), в який увійшли пісні рідною гагаузькою мовою, а також російською та молдовською, в народному поп-стилі. Перший диск співачка присвятила улюбленій мамі (в перекладі на російську: «Sana, mamu» — «Тобі, мамо»).

2011 рік став для співачки поворотним пунктом в кар'єрі, вона отримала запрошення на міжнародний фестиваль музики в Ашхабаді, Туркменістан. У тому ж році Людмила взяла участь на фестивалі «Східний Базар» у Ялті, де виконала пісню «Umut incä», вийшла у фінал і отримала спеціальний приз — можливість зняти кліп на авторську пісню в Туреччині. Кліп був знятий на відому пісню «Kɪsmet mi bu osa mɪ zeet» (Щастя це, чи біль). Наступним етапом був музичний конкурс «GRAND PRIX» в Одесі, де співачка зайняла перше місце у своїй категорії.

Натхненна позитивними відгуками своїх рідних і радіослухачів, Людмила вирішила продовжити творчість, але в більш яскравих кольорах. У 2012 році був створений другий альбом «Спекотне літо, веселі дні...», в роботі над яким брав участь відомий молдовський композитор Мірча Гуцу. У тандемі з гагаузькими поетами (Тодур Занет, Тодур Маріноглу) співачка стала виконувати пісні на патріотичну тему, і вже на наступний рік після другого альбому вийшла її третя збірка «Bendä var bir Vatan» («У мене одна батьківщина»).

Людмила знялася в декількох кліпах своїх пісень. Став популярним кліп «Bobanɪn elleri» (Руки мого батька), в якому співачка описує свої спогади і співає про ніжні почуття до батька.

Людмила Тукан брала участь у співочому конкурсі «Тюркобачення-2013».

Родина

Людмила Тукан заміжня і виховує двох дочок — Каріну і Маргариту. Старша дочка пішла стопами матері, і вчиться музики і вокалу. Молодша — художник-початківець. У 2013 році Людмила з сім'єю переїхала в Чадир-Лунгу. Співачка продовжує свою кар'єру і пише нові пісні.

Посилання

  1. http://gagauzinfo.md/index.php?newsid=25491