Військова академія ракетних військ стратегічного призначення ім. Петра Великого: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Додано посилання
MaryankoBot (обговорення | внесок)
м виправлення посилання за допомогою AWB
Рядок 18: Рядок 18:
До [[1998]] р. — Військова академія ім. Ф. Е. Дзержинського.
До [[1998]] р. — Військова академія ім. Ф. Е. Дзержинського.


Багато наукових праць професорсько-викладацького складу [[академія|академії]] широко відоме не тільки в [[Росія|Росії]], але і за кордоном. Серед книг виданих за кордоном тільки в останнє десятиліття, слід відмітити праці А.&nbsp;В.&nbsp;Солодова «Криптотехніка» ([[Велика Британія]]) та «Теорія інформації» ([[Німеччина]]), Ю.&nbsp;Г.&nbsp;Фокіна «Військово-інженерна психологія» ([[Німеччина]], [[Угорщина]]), А.&nbsp;Д.&nbsp;Погорєлова «Основи орбітальної механіки» ([[США]]), І.&nbsp;І.&nbsp;Гольденблата та Н.&nbsp;А.&nbsp;Ніколаєнко «<nowiki/>[[Температурне напруження|Температурні напруження]] в конструкціях ядерних реакторів» (США), М.&nbsp;Е.&nbsp;Серебрякова «Внутрішня балістика» (США), В.&nbsp;М.&nbsp;Гаврілова «Оптимізація процесів в конфліктних ситуаціях» ([[Японія]]) та ін.
Багато наукових праць професорсько-викладацького складу [[академія|академії]] широко відоме не тільки в [[Росія|Росії]], але і за кордоном. Серед книг виданих за кордоном тільки в останнє десятиліття, слід відмітити праці А.&nbsp;В.&nbsp;Солодова «Криптотехніка» ([[Велика Британія]]) та «Теорія інформації» ([[Німеччина]]), Ю.&nbsp;Г.&nbsp;Фокіна «Військово-інженерна психологія» ([[Німеччина]], [[Угорщина]]), А.&nbsp;Д.&nbsp;Погорєлова «Основи орбітальної механіки» ([[Сполучені Штати Америки|США]]), І.&nbsp;І.&nbsp;Гольденблата та Н.&nbsp;А.&nbsp;Ніколаєнко «<nowiki/>[[Температурне напруження|Температурні напруження]] в конструкціях ядерних реакторів» (США), М.&nbsp;Е.&nbsp;Серебрякова «Внутрішня балістика» (США), В.&nbsp;М.&nbsp;Гаврілова «Оптимізація процесів в конфліктних ситуаціях» ([[Японія]]) та ін.


== Начальники академії ==
== Начальники академії ==
Рядок 32: Рядок 32:
== Посилання ==
== Посилання ==
* [http://www.edu.ru/abitur/act.3/ds.1/isn.3273/index.php Военная академия Ракетных войск стратегического назначения имени Петра Великого Министерства обороны Российской Федерации (ВАРВСН)]
* [http://www.edu.ru/abitur/act.3/ds.1/isn.3273/index.php Военная академия Ракетных войск стратегического назначения имени Петра Великого Министерства обороны Российской Федерации (ВАРВСН)]



{{stub}}
{{stub}}

Версія за 13:12, 12 травня 2020

Військова академія РВСП ім. Петра Великого
Основні дані
Засновано 1820
Контакт
Ключові особи Віктор Федоров
Розташування Московська область
Країна  Росія
Адреса 109074, Москва, Китайгородський проїзд буд. 9
Тип військова академія
заклад вищої освіти і університет
Вебсторінка varvsn.mil.ru
Мапа
Мапа

CMNS: Військова академія ракетних військ стратегічного призначення ім. Петра Великого у Вікісховищі

Військова академія РВСП ім. Петра Великого (повна назва: «Орденів Леніна, Жовтневої революції, Суворова військова академія Ракетних військ Стратегічного призначення імені Петра Великого») — командний і політехнічний вищий навчальний заклад Росії, великий науково-дослідний центр в області військової і технічної науки. Знаходиться в Москві.

До 1998 р. — Військова академія ім. Ф. Е. Дзержинського.

Багато наукових праць професорсько-викладацького складу академії широко відоме не тільки в Росії, але і за кордоном. Серед книг виданих за кордоном тільки в останнє десятиліття, слід відмітити праці А. В. Солодова «Криптотехніка» (Велика Британія) та «Теорія інформації» (Німеччина), Ю. Г. Фокіна «Військово-інженерна психологія» (Німеччина, Угорщина), А. Д. Погорєлова «Основи орбітальної механіки» (США), І. І. Гольденблата та Н. А. Ніколаєнко «Температурні напруження в конструкціях ядерних реакторів» (США), М. Е. Серебрякова «Внутрішня балістика» (США), В. М. Гаврілова «Оптимізація процесів в конфліктних ситуаціях» (Японія) та ін.

Начальники академії

Посилання