Сенді Вест: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Tereador (обговорення | внесок)
Немає опису редагування
Мітка: Ручний відкіт
Tereador (обговорення | внесок)
Немає опису редагування
Рядок 19: Рядок 19:


== Примітки ==
== Примітки ==
<ref>https://www.findagrave.com/memorial/16281942/sandy-west</ref>


== Посилання ==
== Посилання ==

Версія за 12:24, 17 вересня 2020

Сенді Вест
Зображення
Зображення
Основна інформація
Повне ім'я Сандра Сь'ю Пезавенто
Дата народження 10 липня 1959(1959-07-10)
Місце народження Лонг-Біч, Каліфорнія, США
Дата смерті 21 жовтня 2006(2006-10-21) (47 років)
Місце смерті Сан-Дімас, Каліфорнія, США
Причина смерті рак головного мозку[d] і рак легень
Поховання Меморіальний парк «Форест-Ловн» (Голлівуд-Гілз)
Роки активності 19752006
Громадянство США
Професії музикант, барабанщик, вокаліст
Інструменти ударна установка, вокал
Жанр хард-рок, глем-рок, хеві-метал, панк-рок
Псевдоніми Сенді Вест
Гурт The Runaways
Лейбл Mercury Records, Rhino Entertainment

Сенді Вест (англ. Sandy West; 10 липня 1959, Лонг-Біч, Каліфорнія, США — Сан-Дімас, Каліфорнія, США) — американська рок-виконавиця, музикант, автор пісень, була барабанщиком, рок-гурту, The Runaways, з дня заснування гурту, у другій половині 1970-х, років.

Життєпис

Сенді Вест народилася 10 липня, 1959, року в Лонг-Біч, Каліфорнія. Коли їй було 9 років, її дідусь купив їй ударну установку, сама Вест була завзятим шанувальником, рок-н-ролу, 1960-х, та 1970-тих, років, почала серйозно, займатися музикою, робила це часто і регулярно. У 4, 5, і 6, класі Вест була барабанщиком, в оркестрі, початкової школи Пріск. Виявивши, свої музичні здібності, Вест стає досвідченим, барабанщиком. До 13 років, вона була єдиною, дівчиною, що грала на ударних, в різних музичних колективах, де горала на різних підліткових, вечірках. У 15 років, Вест, знайомиться, з Джоан Джетт, і продюсером Кімом Фаулі, після цього заснували рок-гурт, The Runaways.

Гурт

Вест яка володіла вже навиками професійного барабанщика, в юному віці, шукала колег однодумців, щоб створити власний постійний гурт, який зкладався, суто з жінок. У 1975, році, Вест знайомиться з продюсером, Кімом Фаулі, який дав їй номер телефону, ще одного, музиканта, гітариста Джоан Джетт. Познайомившись, з Джетт, і порузумівшись, Фаулі допоміг знайти ще одних, жінок, музикантів, які доповнили гурт, це були, Літа Форд, Чері Каррі.

Після

Після чотирьх записів студійних альбомів, і подорожів по світу, The Runaways, припинили своє існування в 1979, році. Тоді Сенді Вест починає сольну карєру створивши власний гурт, Sandy West Band, але цей гурт, не мав успіху. Сама Вест розповідала, про те що сам продюсер Кім Фаулі не доплачував, гурту, на що вони мали право, тому гурт припинив своє існування. Сенді Вест доводилося займатися іншими справами як працювати на будівництві, барменом, і навіть помічником ветеринара. Є твердження що Вест займалася злочинною, діяльністю, щоб зводити кінці з кінцями, розповідаючи що їй доводилося зламати руку одному із людей яким заборгувала борг. За це Сенді Вест доводилося відсиджувати у вязниці.

Смерть

У 2005, році в Седі Вест виявили, рак легенів, від постійного куріння, згодом рак поширився і на мозок, вона померла 21 жовтня 2006, року у віці 47, років. Колишня колега Джоан Джетт, розповідає: «Ми поділилися своєю мріє один з одни, дівчата які любили грати рок-н-ролл, Сенді була потужним барабанщиком, у нашому гурті я дуже пережила втрату своєї подруги. Я завжди говорила їй що ми змінили світ». Чері Каррі додає: «На сьгоднішній день Сенді Вест була впливовим рок-н-ролл, барабанщиком, ніхто не міг змагатися з нею і навіть наблизитися до неї, але головне що в неї було її добре серце». Сенді Вест любила своїх шанувальників, друзів, родину, і зробилила би все що могла для своїх людей яких знала.

Вплив

Журнал Time, описує Сені Вест як новатора серед рок-барабанщиків.

Примітки

[1]

Посилання

  1. https://www.findagrave.com/memorial/16281942/sandy-west