Дієтологія: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
Мітки: перше редагування Візуальний редактор
Немає опису редагування
Рядок 4: Рядок 4:


== Класифікація ВООЗ ==
== Класифікація ВООЗ ==
Дієтологи контролюють приготування і подачу їжі, розробляють модифіковані дієти, беруть участь в дослідженнях і навчають окремих людей і групи правильному харчуванню.<ref name="WHO">World Health Organization. ''Classifying health workers''. Geneva, World Health Organization, 2010.</ref><ref name="BLS">[http://www.bls.gov/oco/ocos077.htm U.S. Bureau of Labor Statistics: ''Occupational Outlook Handbook, 2010–11 Edition''.] — ''Dietitians and Nutritionists.'' Accessed 11 March 2011.</ref>
Дієтологи контролюють приготування і подачу їжі, розробляють модифіковані дієти, беруть участь в дослідженнях і навчають окремих людей і групи правильному харчуванню.<ref name="WHO">World Health Organization. ''Classifying health workers''. Geneva, World Health Organization, 2010.</ref><ref name="BLS">[http://www.bls.gov/oco/ocos077.htm U.S. Bureau of Labor Statistics: ''Occupational Outlook Handbook, 2010–11 Edition''.] — ''Dietitians and Nutritionists.'' Accessed 11 March 2011.</ref> Цілі дієтологів — забезпечити лікувальне харчування, а також отримати, безпечно приготувати, подати і порадити смачну, привабливу і поживну їжу для пацієнтів, груп і співтовариств.


== Див. також ==
== Див. також ==

Версія за 14:50, 24 лютого 2021

Дієтоло́гія — наука про фізіологічні та біохімічні основи харчування здорової людини та при різноманітних захворюваннях.

Включає розділи: раціональне харчування, превентивне та дієтичне харчування, нутриціологія (вивчає вплив харчових речовин на фізіологічні та біохімічні процеси в організмі). На межі фармакології та дієтології розвивається фармакодієтологія[1].

Класифікація ВООЗ

Дієтологи контролюють приготування і подачу їжі, розробляють модифіковані дієти, беруть участь в дослідженнях і навчають окремих людей і групи правильному харчуванню.[2][3] Цілі дієтологів — забезпечити лікувальне харчування, а також отримати, безпечно приготувати, подати і порадити смачну, привабливу і поживну їжу для пацієнтів, груп і співтовариств.

Див. також

Примітки

  1. ДІЄТОЛО́ГІЯ //ЕСУ
  2. World Health Organization. Classifying health workers. Geneva, World Health Organization, 2010.
  3. U.S. Bureau of Labor Statistics: Occupational Outlook Handbook, 2010–11 Edition.Dietitians and Nutritionists. Accessed 11 March 2011.

Посилання