Лінивкові: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[перевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
Рядок 33: Рядок 33:


== Опис ==
== Опис ==
Вони пов'язані з [[Якамарові|якамарами]]. Вони в основному коричневого, рудого або сірого кольору з великими головами. Рясне оперення і короткі хвости дає їм вигляд повних, пухких птахів. Вони живляться [[комахи|комахами]] і дрібними [[хребетні|хребетними]]. Розміри варіюються від 13 см і 14 грамів у ''[[Nonnula ruficapilla]]'', до 29 см і 106 грамів у білогорлої пухівки.
Вони пов'язані з [[Якамарові|якамарами]]. Вони в основному коричневого, рудого або сірого кольору з великими головами. Рясне оперення і короткі хвости дає їм вигляд повних, пухких птахів. Вони живляться [[комахи|комахами]] і дрібними [[хребетні|хребетними]]. Розміри варіюються від 13 см і 14 грамів у ''[[Nonnula ruficapilla]]'', до 29 см і 106 грамів у ''[[Notharchus hyperrhynchus]]''. Як і більшість їхніх родичів, ця група відкладає 2-3 глянсово-білих [[яйце птахів|яйця]] в нору в землі або [[термітник]]у.
Як і більшість своїх родичів, ця група відкладає 2-3 глянсово-білих [[яйце птахів|яйця]] в нору в землі або [[термітник]]у.


== Роди ==
== Роди ==

Версія за 20:01, 25 лютого 2021

Лінивкові
Таматія панамська (Malacoptila panamensis)
Таматія панамська (Malacoptila panamensis)
Біологічна класифікація
Домен: Ядерні (Eukaryota)
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клас: Птахи (Aves)
Ряд: Дятлоподібні (Piciformes)
Підряд: Galbuli
Родина: Лінивкові (Bucconidae)
Horsfield, 1821
Роди
Посилання
Вікісховище: Bucconidae
Віківиди: Bucconidae
EOL: 7595
ITIS: 178143
NCBI: 135166
Fossilworks: 39375

Лінивкові[1] (Bucconidae) — родина птахів ряду дятлоподібних.

Поширення

Це тропічні птахами, що гніздяться від Південної Америки до Мексики.

Опис

Вони пов'язані з якамарами. Вони в основному коричневого, рудого або сірого кольору з великими головами. Рясне оперення і короткі хвости дає їм вигляд повних, пухких птахів. Вони живляться комахами і дрібними хребетними. Розміри варіюються від 13 см і 14 грамів у Nonnula ruficapilla, до 29 см і 106 грамів у Notharchus hyperrhynchus. Як і більшість їхніх родичів, ця група відкладає 2-3 глянсово-білих яйця в нору в землі або термітнику.

Роди

У родині 36 видів і 10 родів.

Примітки

  1. Фесенко Г. В. (2016). Вітчизняна номенклатура надродового рівня птахів світу. Вісник Національного науково-природничого музею. 14: 73—85.

Посилання