Гірськолижний спорт: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
Немає опису редагування
Рядок 6: Рядок 6:


== Популярність у світі ==
== Популярність у світі ==
Гірськолижний спорт популярний усюди в світі, де є гори, сніг і відповідна інфраструктура. Здебільшого змагання проводяться на [[гірськолижний курорт|гірськолижних курортах]], які є водночас місцями масового активного відпочинку.
Гірськолижний спорт популярний усюди в світі, де є гори, сніг і відповідна інфраструктура. Здебільшого змагання проводяться на [[гірськолижний курорт|гірськолижних курортах]], які є водночас місцями масового активного відпочинку. Спуск на лижах з гори набрав популярності з винаходом та розвитком підіймачів.



Версія за 17:11, 16 лютого 2010

Гірськолижний спорт - загальна назва для кількох зимових спортивних дисциплін, у яких спортсмени змагаються за найшвидший спуск із гори на лижах спеціально підготовленою трасою. Гірськолижний спорт користується велиою популярністю як вид активного відпочинку.

Дисципліни

Гірськолижний спорт включає в себе змагання із слалому, гігантського слалому, супергіганського слалому, гірськолижної комбінації та швидкісного спуску, які належать до швидкісних дисциплін. Інша група дисциплін об'єднана під загальною назвою фрістайл. В цих дисциплінах важлива не тільки швидкість, а й суддівська оцінка якості виконання.

Популярність у світі

Гірськолижний спорт популярний усюди в світі, де є гори, сніг і відповідна інфраструктура. Здебільшого змагання проводяться на гірськолижних курортах, які є водночас місцями масового активного відпочинку. Спуск на лижах з гори набрав популярності з винаходом та розвитком підіймачів.