Прапор Японії: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Xqbot (обговорення | внесок)
м робот змінив: gl:Bandeira de Xapón; косметичні зміни
D'ohBot (обговорення | внесок)
м робот додав: ar:علم اليابان
Рядок 37: Рядок 37:


[[af:Vlag van Japan]]
[[af:Vlag van Japan]]
[[ar:علم اليابان]]
[[ast:Bandera de Xapón]]
[[ast:Bandera de Xapón]]
[[bat-smg:Japuonėjės vėliava]]
[[bat-smg:Japuonėjės vėliava]]

Версія за 15:07, 24 лютого 2010

Цивільний державний прапор Японії(13 серпня, 1999). Пропорції прапору: 2:3. Встановлений Законом про національний прапор і гімн.

Прапор Японії (яп. 日章旗 - ніссьокі, "прапор сонця"; 日の丸 - хіномару, "сонячний диск") - прапор білого кольру з великим червоним колом посередині, яке символізує сонце. За легендою, яка була складена у середині 13 ст. в часи монгольських навал, прапор походить від "сонячної хоругви" наданої будддистським монахом Нітіреном імператору Японії, котрий вважався нащадком богині сонця Аматерасу Омікамі.

Більш ранні свідчення про використання стягів з "сонячними дисками" сягають кінця 12 століття — часів воен між родами Тайра і Мінамото. Особливого поширення "сонячні" прапори зазанли у період Сенґоку (кінець 15 — початок 17 ст.). З 1854, невдовзі після "відкриття" Японії Заходу, прапор із сонячним диском було затверджено офіційним прапором японського флоту.

Після реставрайії Мейдзі (1868) він став розглядатися в Японії і закордоном як державний прапор. Його було затверджено цивільним прапором 27 січня 1870 Прокламацією No. 57. Однак до 1999 року офіційного державного прапору країна немала. 13 серпня 1999 року Прокламація No. 127 затвердила державний прапор на основі старого цивільного, дещо змінивши його параметри.

Самурайські прапори

Файл:Tokugawa prapor.png

Посилання