Київська брама (Глухів): відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
мНемає опису редагування
Рядок 6: Рядок 6:
== Опис ==
== Опис ==


Київська брама збудована у [[Класицизм|класицистичному стилі]] з елементами [[бароко]]. По осі розташовано [[тунель]] для проїзду. З боків [[Арка|арку]] оточують низькі приміщення (пристройки). [[Фасад]]и оформлені [[колона]]ми, які містяться на п'єдесталах. Над колонами знаходиться [[карниз]] та [[фронтон]]. Ворота арки нагадують будівлю з двосхилим дахом.
Київська брама збудована у [[Класицизм|класицистичному стилі]] з елементами [[бароко]]. В ній по осі розташовано [[тунель]] для проїзду. З боків [[Арка|арку]] оточують низькі приміщення (пристройки). [[Фасад]]и оформлені [[колона]]ми, які містяться на п'єдесталах. Над колонами знаходиться [[карниз]] та [[фронтон]]. Ворота арки нагадують будівлю з двосхилим [[дах]]ом.


== Джерела і посилання ==
== Джерела і посилання ==

Версія за 19:52, 3 січня 2011

Київська брама

Київська брама — це єдина споруда Глухівської фортеці, яка збереглась до наших днів. Брама була споруджена у 1749 році інженером Юхимом Наумовим спочатку дерев'яною з мостом через рів. А протягом 1766-1769 років за проектом архітектора Андрія Квасова на честь візиту імператриці Катерини ІІ до Глухова споруджено муровану Київську браму, що мала ідентичне архітектурне вирішення.[1]

Брама розташована на західному краю історичного середмістя над заплавою річки Есмань[2] і є пам’яткою архітектури національного значення.

Опис

Київська брама збудована у класицистичному стилі з елементами бароко. В ній по осі розташовано тунель для проїзду. З боків арку оточують низькі приміщення (пристройки). Фасади оформлені колонами, які містяться на п'єдесталах. Над колонами знаходиться карниз та фронтон. Ворота арки нагадують будівлю з двосхилим дахом.

Джерела і посилання