Коптєв Юрій Вікторович: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
IgorTurzh (обговорення | внесок)
IgorTurzh (обговорення | внесок)
Рядок 12: Рядок 12:
У [[1989]] році Юрій Коптєв відкрив своє перше приватне підприємство, а бізнес у житловому будівництві започаткував у [[1993]] році.
У [[1989]] році Юрій Коптєв відкрив своє перше приватне підприємство, а бізнес у житловому будівництві започаткував у [[1993]] році.


Починаючи від [[1990-ті|1990-х років]] Ю. В. Коптєв — директор будівельної компанії «Дон-Буд». Завдяки дільяності фірми (та її керівника) у Москві зведені житлові комплекси «Червоні вітрила» на березі [[Москва (річка)|Москви-ріки]], «Сьоме небо» біля Останкінського ставу, «Ізмайлівський», житловий квартал «Воробйові гори», хмарочос «[[Тріумф-Палас]]» — зведений у [[2005]] році заввишки понад 264 метри є найвищим житловим будинком Європи. За ці заслуги у містобудуванні столиці Росії в [[2003]] році Юрію Вікторовичу Коптєву було присвоєно звання «Кращий будівельник року» Росії.
Починаючи від [[1990-ті|1990-х років]] Ю. В. Коптєв — директор будівельної компанії «Дон-Буд». Завдяки діяльності фірми (та її керівника) у Москві зведені житлові комплекси «Червоні вітрила» на березі [[Москва (річка)|Москви-ріки]], «Сьоме небо» біля Останкінського ставу, «Ізмайлівський», житловий квартал «Воробйові гори», хмарочос «[[Тріумф-Палас]]» — зведений у [[2005]] році заввишки понад 264 метри є найвищим житловим будинком Європи. За ці заслуги у містобудуванні столиці Росії в [[2003]] році Юрію Вікторовичу Коптєву було присвоєно звання «Кращий будівельник року» Росії.


Від середини [[2000-ні|2000-х років]] Ю. В. Коптєв бере участь у низці бізнес-проектів в [[Україна|Україні]], зокрема у рідних [[Прилуки|Прилуках]].
Від середини [[2000-ні|2000-х років]] Ю. В. Коптєв бере участь у низці бізнес-проектів в [[Україна|Україні]], зокрема у рідних [[Прилуки|Прилуках]].

Версія за 12:25, 26 лютого 2011

Пам'ятний знак з напутнім словом Юрія Коптєва в Центральному сквері на Центральній площі Прилук

Юрій Вікторович Коптєв (*19 липня 1962, м. Прилуки, Чернігівська область, УРСР) — російський і український підприємець у будівельній галузі, великий патріот і меценат Прилук.

З життя і звершень

Юрій Вікторович Коптєв народився 19 липня 1962 року в Прилуках. Спершу навчався у 9-й, по тому в 1-й міській школі. Одночасно відвідував музичну школу по класу баяна і домбри, Будинок піонерів, де навчався малюванню. Після школи рік провчився у місцевому гідромеліоративному технікумі (нині агротехнічний коледж). Після того вступив на навчання до Київського військового танкового училища, однак через 2 роки з причини хвороби довелося звільнитись і звідти.

Повернувшись до Прилук, Юра завербувався за комсомольською путівкою, і 1983 року поїхав да Далекий Схід, в Комсомольськ-на-Амурі, на будівництво металургійного заводу. Невдовзі був командиром будівельного загону, згодом — начальником будівництва. Заочно закінчив будівельний інститут. Проявив себе талановитим будівельником, чудовим організатором.

У 1985 році Юрія Вікторовича перевели до Москви.

У 1989 році Юрій Коптєв відкрив своє перше приватне підприємство, а бізнес у житловому будівництві започаткував у 1993 році.

Починаючи від 1990-х років Ю. В. Коптєв — директор будівельної компанії «Дон-Буд». Завдяки діяльності фірми (та її керівника) у Москві зведені житлові комплекси «Червоні вітрила» на березі Москви-ріки, «Сьоме небо» біля Останкінського ставу, «Ізмайлівський», житловий квартал «Воробйові гори», хмарочос «Тріумф-Палас» — зведений у 2005 році заввишки понад 264 метри є найвищим житловим будинком Європи. За ці заслуги у містобудуванні столиці Росії в 2003 році Юрію Вікторовичу Коптєву було присвоєно звання «Кращий будівельник року» Росії.

Від середини 2000-х років Ю. В. Коптєв бере участь у низці бізнес-проектів в Україні, зокрема у рідних Прилуках.

Від 2007 року Юрій Вікторович Коптєв активно здійснює меценатську і благодійницьку діяльність у Прилуках і на Прилуччині, ставши фактично персональним спонсором міста. Коштом Юрія Коптєва були придбані автомобілі швидкої допомоги, здійснено реконструкцію і облаштування низки міських об'єктів — Центральної зі сквером і Театральної площ, краєзнавчого музею (ремонт історичного приміщення і організація експозиції), споруджені перший в Україні пам'ятник молодому Шевченку-художнику (2007), пам'ятник видатному прилучанину Миколі Яковченку (2008), низка інших пам'ятних знаків, видано перший об'ємний енциклопедичний довідник «Прилуччина» (2007) і започатковано видання прилуцького власного часопису «Прилуки. Фортеця». Благодійник профінансував виготовлення дзвону для Миколаївської церкви Прилук, пожертвував значні кошти Густинському монастирю, фінансово допомагає реставрації прилуцького Стрітенського собору, опікується долею 20 дітей сиріт-прилучан. Юрій Коптєв також виділив 1 мільйон гривень на газифікацію сіл Прилуцького району, допомагає з працевлаштуванням прилучан-випускників професійних навчальних закладів.

У 2007 році земляку-меценату Юрію Вікторовичу Коптєву було присвоєно звання Почесного громадянина міста Прилук, 28 червня 2008 року він був нагороджений орденом Іллі Муромця ІІ ступеня УПЦ МП, у Києві йому вручено відзнаку Чернігівського земляцтва.

Джерела та посилання