Порт Роттердама: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Luckas-bot (обговорення | внесок)
м r2.7.1) (робот додав: vi:Cảng Rotterdam
Рядок 34: Рядок 34:
[[ru:Порт Роттердама]]
[[ru:Порт Роттердама]]
[[sv:Rotterdams hamn]]
[[sv:Rotterdams hamn]]
[[vi:Cảng Rotterdam]]

Версія за 01:42, 17 червня 2011

Waalhaven вночі
Термінали «Europe Container»

Порт Роттердама — найбільший порт у Європі і один з найбільших портів світу, розташований в місті Роттердам, Південна Голландія, Нідерланди. Розташований у гирлі річці Рейн. Особливо інтенсивно він став розвиватися з другої половини 19 століття, у зв'язку з появою у Рурському басейні великої промисловості. Сильно постраждав під час Другої світової війни.

Сьогодні Роттердам переробляє величезні вантажопотоки, основу яких складають нафта і нафтопродукти. З 1962 до 1986 він був найбільшим портом в світі, в даний час його обігнали такі азійські порти як Сингапур і Шанхай. У 2006 році Роттердам був шостим контейнерним портом в світі по обробці одиниць TEU (Двадцятифутовий еквівалент).

Площа порту у Роттердамі складає 105 квадратних кілометрів, в довжину він витягнутий на 40 кілометрів. Розташований по берегах Каландканалу, річок Н'їве-Маас, Н'їве-Ватервег та Схеур, а також на насипній області Maasvlakte, яка виходить у Північне море. Порт Роттердама складається з історичної портової зони в центрі міста, Делфсхавен, що включає; комплекси Маасхавен / Рейнхавен / Фейеноорд; гавані довкола Н'їв-Матенессе; Ваалхавен; Вонделінгенплат; Емхавен; Ботлек; Європорт.

Див. також

Посилання

Вікісховище має мультимедійні дані за темою: Порт Роттердама