Палац спорту (Київ): відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
мНемає опису редагування
Luckas-bot (обговорення | внесок)
м r2.7.1) (робот додав: mk:Киевска палата на спортот
Рядок 82: Рядок 82:
[[fr:Palais des Sports de Kiev]]
[[fr:Palais des Sports de Kiev]]
[[ja:キエフ・スポーツ宮殿]]
[[ja:キエフ・スポーツ宮殿]]
[[mk:Киевска палата на спортот]]
[[nl:Sportpaleis (Kiev)]]
[[nl:Sportpaleis (Kiev)]]
[[no:Sportspalasset (Kiev)]]
[[no:Sportspalasset (Kiev)]]

Версія за 10:58, 10 вересня 2011

Координати: 50°26′14″ пн. ш. 30°31′20″ сх. д. / 50.43722° пн. ш. 30.52222° сх. д. / 50.43722; 30.52222 Координати: Вказано зайві параметри

Палац спорту. Літо 2009

Київський палац спорту (КПС) — найбільша крита спортивно-видовищна споруда України, розташована у центральній частині міста Київ, біля підніжжя Черепанової гори.

Сьогодні КПС надає послуги з організації спортивних і концертних заходів, виставкової та рекламної діяльності, тощо. На його території розміщено сучасний гімнастичний комплекс із сучасним обладнанням і тренажерними пристроями.

ЗАТ «Київський палац спорту» є одним із засновників МВЦ.

За роки існування КПС провів понад 16 чемпіонатів світу, близько 30 чемпіонатів Європи, 42 чемпіонати СРСР, 30 Єврокубків, 440 турнірів з 24 видів спорту, 10 турнірів серії гран-прі, 210 виставок і ярмарків, понад 4 000 концертів, понад 20 семінарів і конференцій на різноманітні теми, а також льодові шоу та свята.

Історія

Палац спорту під час Євробачення 2005.

КПС споруджений за проектом архітекторів Михайла Гречини та О. Заварова, інженерів С. Реп'яха та С. Чудновської. Роботи з моменту закладення першого блоку до здачі в експлуатацію були завершені за рекордно короткий термін — всього за 975 днів (2 роки і 8 місяців).

Урочисто новий Київський палац спорту відкрили 9 грудня 1960 року.

У 19811982 рр. Палац докорінно реконструювали. Повністю модернізовано системи освітлення та технічного господарства. Змінили вигляд інтер'єри та холи — вони стали просторіші та світліші, їх опорядили численними роздягальнями та буфетами. Головне завдання проведення реконструкції — створити максимально зручні умови для учасників і глядачів заходів — було вирішене успішно. Оновлений Палац спорту постав перед відвідувачами майже таким, яким ми бачимо його сьогодні. Після реконструкції Палац спорту й донині є високотехнологічною спорудою, популярною серед спортсменів, бізнесменів, естрадних виконавців та відвідувачів. спортсменів, бізнесменів, естрадних виконавців та відвідувачів

З моменту введення до експлуатації Палац був бюджетною установою. У 1989 році, вийшовши зі складу управління спортивних споруд, КПС стає самостійним госпрозрахунковим підприємством.

У 1992 році колектив Палацу спорту отримав право на оренду цілісного майнового комплексу. У 1995 році вирішено акціонувати майно, зароблене за роки роботи на оренді. З цього моменту організація орендарів реорганізована в закрите акціонерне товариство.

У 2005році Київ був господарем пісенного конкурсу Євробачення 2005. Основні конкурсні заходи відбувались на майданчику, спорудженому в Палаці спорту.

Технічні характеристики

Палац спорту — чотириповерхова конструкція із скла, алюмінію та бетону.

Габарити складають: довжина — 138 метрів, ширина — 78 метрів, висота над спортивною ареною — 18,5 метрів.

Архітектурні рішення створюють враження легкості і простору, в холах завдяки алюмінієвим склопакетам рівномірне денне освітлення. У підвісній стелі розташована сучасна система освітлення, що працює у кількох режимах. Вона забезпечує можливість високоякісної трансляції по кольоровому телебаченню будь-якого заходу в Палаці.

Експозиційна площа Палацу спорту складає:

  • площа в фойє І поверху — 4 000 м.кв. брутто;
  • площа в фойе ІІ поверху — 5 000 м.кв. брутто;
  • площа на арені — 3 000 м.кв. брутто;
  • завнішня площа на території — 3 000 м.кв. брутто.

Київський палац спорту розташований в центрі міста і має у своєму розпорядженні:

  • вантажні ворота, вантажний ліфт та завантажувачі;
  • система вентиляції та кондиціювання у всіх приміщеннях ПС;
  • міський, міжміський та міжнародний зв'язок;
  • Інтернет;
  • комфортний прес-центр в окремому крилі;
  • конференц-зал на 140 місць;
  • кафе та буфети;
  • гардероби та WC;
  • паркінг;
  • зручна транспортна розв'язка до будь-якої частини Києва;
  • найближчі готелі: «Прем'єр Палац», «Президент Готель Київський», «Дніпро», «Русь», «Спорт», «Хрещатик», «Санкт-Петербург».

Головними компонентами палацу є спортивна арена, сцена та трибуни:

  • Спортивна арена, розміром 61 х 30 метрів, розташована біля підніжжя трибун. На ній можуть проводитись змагання з багатьох видів спорту — менше двох діб потрібно для трансформації арени з льодового майданчика у баскетбольне поле, борівський килим, гімнастичний поміст чи фехтувальну доріжку;
  • Сцена розміром 42 х 15 метрів розташована в південній частині амфітеатру, її габарити дозволяють проводити концерти, театрально — видовищні постановки, семінари, демонстрацію фільмів.
  • Трибуни розташовані таким чином, що з будь-якого місця добре видно не тільки спортивну арену, а і сцену. Кількість місць може збільшуватись або зменшуватись в залежності від заходу, що проводиться: в спортивному режимі 8 секторів мають 6 500 сидінь і їх кількість може бути збільшена ще на 886 місць (це досягається протягом 22 хвилин переворотом сценічного сектору на 180°, знаходиться додаткова трибуна на зворотному боці сцени), а при проведенні концертних заходів спортивна арена трансформується у партер, у цьому випадку максимальна кількість глядачів збільшується до 10 000;

Репортажно — інформаційний комплекс включає: 12 коментаторських кабін, системи звукової і зворотної інформації, 2 електронних табло, внутрішнє телебачення, ложи преси, 10 кабін міжнародного та міжміського зв'язку, телетайп, кімнати для роботи та відпочинку журналістів, зручній бар для гостей, фотолабораторію, радіовузол.

На території Палацу розташований гімнастичний комплекс із сучасним обладнанням та тренажерними пристосуваннями, який займається підготовкою спортсменок — гімнасток.

Діяльність

Палац спорту надає послуги у сфері організації спортивних та концертних заходів, виставкової та рекламної діяльності. Під дахом Палацу проведені 16 чемпіонатів світу, близько 30 чемпіонатів Європи, 42 чемпіонати СРСР, 30 Єврокубків, 440 турнірів з 24 видів спорту, 10 турнірів серії гран-прі, 210 виставок та ярмарок, понад 4000 концертів, 20 семінарів та конференцій на різноманітні теми, а також льодові шоу та свята.

У 2005 в Палаці пройшов Пісенний конкурс Євробачення 2005.

Ключові особи

З 1989 року колектив КПС очолює Віктор Вікторович Ткаченко.

Посилання

Попередник:
Адбі Іпекчи Арена (Стамбул)Туреччина
Пісенний конкурс Євробачення
Місце проведення

2005
Наступник:
Олімпійський критий зал (Афіни)Греція