Чаговець Всеволод Андрійович: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Sanya3 (обговорення | внесок)
мНемає опису редагування
Рядок 5: Рядок 5:
У 1901—1918 роках працював як театральний рецензент і публіцист у Києві.
У 1901—1918 роках працював як театральний рецензент і публіцист у Києві.


Автор п'єси «Дойна», лібретта до балетів «Лілея» К. Данькевича і «Маруся Богуславка» А. Свєчнікова, інсценізації «Тарас Бульба» за Миколою Гоголем та ін.; спогадів («З темряви минулого»); нарисів про творчість [[Лисенко Микола Віталійович|Миколи Лисенка]], М. Заньковецької, І. Мар'яненка, П. Саксаганського, І. Паторжинського, [[Петрусенко Оксана Андріївна|Оксани Петрусенко]], М. Соловцева, театр М. Садовського та ін.; кн. «Життя і сцена» (Київ, 1956).
Автор п'єси «Дойна», лібретта до балетів «Лілея» К. Данькевича і «Маруся Богуславка» [[Свєчніков Анатолій Григорович|А. Свєчнікова]], інсценізації «Тарас Бульба» за Миколою Гоголем та ін.; спогадів («З темряви минулого»); нарисів про творчість [[Лисенко Микола Віталійович|Миколи Лисенка]], М. Заньковецької, І. Мар'яненка, П. Саксаганського, І. Паторжинського, [[Петрусенко Оксана Андріївна|Оксани Петрусенко]], М. Соловцева, театр М. Садовського та ін.; кн. «Життя і сцена» (Київ, 1956).


== Бібліографія ==
== Бібліографія ==

Версія за 11:53, 13 вересня 2011

Все́волод Андрі́йович Чагове́ць (* 5 лютого (17 лютого за новим стилем) 1877, місто Старокостянтинів, нині Хмельницької області — † 20 грудня 1950, Київ) — український журналіст, драматург, театрознавець, музикознавець, критик.

На початку 1900-х років активно виступав у періодиці, зокрема в газеті «Киевская мысль». У своїх статтях обстоював потребу розвитку української культури, але трактував її як місцеву, провінційну.

У 1901—1918 роках працював як театральний рецензент і публіцист у Києві.

Автор п'єси «Дойна», лібретта до балетів «Лілея» К. Данькевича і «Маруся Богуславка» А. Свєчнікова, інсценізації «Тарас Бульба» за Миколою Гоголем та ін.; спогадів («З темряви минулого»); нарисів про творчість Миколи Лисенка, М. Заньковецької, І. Мар'яненка, П. Саксаганського, І. Паторжинського, Оксани Петрусенко, М. Соловцева, театр М. Садовського та ін.; кн. «Життя і сцена» (Київ, 1956).

Бібліографія

Література