Грузька Говтва: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
м →‎Розташування: вікіфікація
Рядок 24: Рядок 24:


== Розташування ==
== Розташування ==
Грузька Говтва бере початок на північний схід від села [[Колодяжне (Шишацький район)|Колодяжного]]. Тече спершу на південний захід, далі поступово повертає на південь. Зливаючись з Вільховою Говтвою біля східної частини смт [[Решетилівка|Решетилівки]] утворює річку Говтву.
Грузька Говтва бере початок на північний схід від села [[Колодяжне (Шишацький район)|Колодяжного]]. Тече спершу на південний захід, далі поступово повертає на південь. Зливаючись з [[Вільхова Говтва|Вільховою Говтвою]] біля східної частини смт [[Решетилівка|Решетилівки]] утворює річку Говтву.

==Джерело==
==Джерело==



Версія за 15:23, 11 січня 2012

Грузька́ Го́втва, Пере́дня Говтва, Шиша́цька Говтва
Витік на північний схід від с. Колодяжного
Гирло Говтва
Басейн басейн Дніпра
Країни: Україна Україна
* Полтавська область Полтавська область
Регіон Полтавська область
Довжина 68 км
Площа басейну: 573 км²
Притоки: невеликі потічки

Грузька́ Го́втва — річка в Україні, в межах Шишацького та Решетилівського районів Полтавської області. Права притока Говтви (басейн Дніпра).

Опис

Довжина річки 68 км, площа басейну 573 км². Долина коритоподібна, заплава заболочена. Річище звивисте, місцями дуже звивисте. Ширина річища до 20 м. Середня глибина 0,5 м. Заплава використовується як сіножаті й пасовища. Вода річки — для потреб місцевого населення.

Розташування

Грузька Говтва бере початок на північний схід від села Колодяжного. Тече спершу на південний захід, далі поступово повертає на південь. Зливаючись з Вільховою Говтвою біля східної частини смт Решетилівки утворює річку Говтву.

Джерело

За ред. А.В. Кудрицького. Полтавщина : Енцикл. довід.. — К. : УЕ, 1992. — С. 1024. — ISBN 5-88500-033-6.