Титано-магнієва промисловість України: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
IvanBot (обговорення | внесок)
м →‎Титанова промисловість: replaced: складають 5 → становлять 5
IvanBot (обговорення | внесок)
м →‎Титанова промисловість: replaced: в світі → у світі
Рядок 1: Рядок 1:
== Титанова промисловість ==
== Титанова промисловість ==
[[Україна]] є значним виробником [[титан]]у на світовому ринку. Вона посідає 8 місце в світі за запасами [[ільменіт]]у, [[мінерал]]у, з якого видобувають титан. Це становить 20% усіх світових запасів. Станом на 2004 рік запаси українського ільменіту становлять 5,9 мільйонів тон. Окрім того, лише Україна, [[Китай]] і [[США]] мають повний цикл [[виробництво|виробництва]] титанового [[прокат]]у. Всього в Україні розвідано 40 [[родовище|родовищ]]. Основні запаси належать до великих розсипних родовищ — Малишевського (Дніпропетровська область) та Іршанського (Житомирська область). Значні запаси зосереджені в Стремигородському родовищі на житомирщині, але воно поки перебуває в стадії [[проектування]]. Титан використовується в [[пігмент]]ній промисловості (96%), [[машинобудування|машинобудуванні]] (3%) та [[електрод]]ній промисловості (1%). Понад 80% продукції експортується до країн СНД.
[[Україна]] є значним виробником [[титан]]у на світовому ринку. Вона посідає 8 місце у світі за запасами [[ільменіт]]у, [[мінерал]]у, з якого видобувають титан. Це становить 20% усіх світових запасів. Станом на 2004 рік запаси українського ільменіту становлять 5,9 мільйонів тон. Окрім того, лише Україна, [[Китай]] і [[США]] мають повний цикл [[виробництво|виробництва]] титанового [[прокат]]у. Всього в Україні розвідано 40 [[родовище|родовищ]]. Основні запаси належать до великих розсипних родовищ — Малишевського (Дніпропетровська область) та Іршанського (Житомирська область). Значні запаси зосереджені в Стремигородському родовищі на житомирщині, але воно поки перебуває в стадії [[проектування]]. Титан використовується в [[пігмент]]ній промисловості (96%), [[машинобудування|машинобудуванні]] (3%) та [[електрод]]ній промисловості (1%). Понад 80% продукції експортується до країн СНД.


До титанової промисловості належать:
До титанової промисловості належать:

Версія за 05:48, 7 липня 2012

Титанова промисловість

Україна є значним виробником титану на світовому ринку. Вона посідає 8 місце у світі за запасами ільменіту, мінералу, з якого видобувають титан. Це становить 20% усіх світових запасів. Станом на 2004 рік запаси українського ільменіту становлять 5,9 мільйонів тон. Окрім того, лише Україна, Китай і США мають повний цикл виробництва титанового прокату. Всього в Україні розвідано 40 родовищ. Основні запаси належать до великих розсипних родовищ — Малишевського (Дніпропетровська область) та Іршанського (Житомирська область). Значні запаси зосереджені в Стремигородському родовищі на житомирщині, але воно поки перебуває в стадії проектування. Титан використовується в пігментній промисловості (96%), машинобудуванні (3%) та електродній промисловості (1%). Понад 80% продукції експортується до країн СНД.

До титанової промисловості належать:

Магнієва промисловість

Посилання