Стерв'ятник (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Стерв'ятник
Nightcrawler
Жанр трилер, драма, кримінальний фільм
Режисер Ден Ґілрой
Продюсер
Сценарист Ден Ґілрой
У головних
ролях
Оператор Роберт Елсвіт
Композитор Джеймс Ньютон Говард
Монтаж Джон Ґілрой
Художник
Кінокомпанія Bold Films
Дистриб'ютор Global Road Entertainmentd, Big Bang Mediad[1][2] і Netflix
Тривалість 118 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 2014
Кошторис $8 500 000
Касові збори $38 697 217
IMDb ID 2872718
CMNS: Стерв'ятник у Вікісховищі

«Стерв'ятник» (англ. Nightcrawler, також «Стрінгер») — американський кримінальний трилер режисера Дена Ґілроя 2014 року. Вперше фільм було показано на міжнародному кінофестивалі в Торонто, і вийшов в прокат 31 жовтня 2014 року.

6 серпня 2015 року, стрічка також вийшла в Україні в обмеженому прокаті, але без україномовного озвучення чи дубляжу; прокатником стрічки в Україні була Артхаус Трафік.

Сюжет[ред. | ред. код]

Луї Блум — безробітний хлопець, який всіма способами намагається влаштуватися на роботу. Зовсім випадково йому вдається записати на відео викрадення автомобіля, після чого він продає запис одній з телекомпаній міста, представники якої запрошують його на роботу репортера. Його спеціалізацією стають репортажі на кримінальну тематику. Розповідаючи про злочини, які відбуваються в елітних районах міста, Луї зміг стати досить відомою людиною, оскільки його репортажі приваблюють величезну кількість глядачів. Але така робота виявляється дуже небезпечною, оскільки в кадр Луї можуть потрапити жорстокі злочинці, які ніколи не залишають свідків. Крім цього, після чергового репортажу з місця злочину, Луї стає головним підозрюваним…

У ролях[ред. | ред. код]

Сприйняття[ред. | ред. код]

Картина була відзначена вкрай високими оцінками кінопреси. На сайті Rotten Tomatoes фільм має рейтинг 95 % на основі 183 рецензій з середнім балом 8,2 з 10.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]