ТСВ-1

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Тренувальна снайперська гвинтівка

ТСВ-1
Тип Снайперська гвинтівка
Походження СРСР СРСР
Історія виробництва
Розробник Євген Драгунов
Розроблено 1968
Виробник КБ «Ижмех» (Іжевськ)
Характеристики
Вага 3,8

Набій .22 Long Rifle
Калібр 5,6
Дія оснований на вільному відкаті
Дульна швидкість 335–425 (в залежності від типу набою)
Дальність вогню
Ефективна 50 (з відкритим прицілом)
Система живлення магазин на 10 набоїв
Приціл відкритий, оптичний ТО-4М

ТСВ-1 у Вікісховищі

ТСВ-1 (рос. Тренировочная Снайперская Винтовка; Тренувальна Снайперська Гвинтівка-1) — малокаліберна снайперська гвинтівка, розроблена на основі СВД. Її не можна назвати «справжньою» снайперською гвинтівкою через брак влучності на відстанях понад 100 м (з відстані 50 м досвідчений стрілець з положення «лежачи» здатний влучити серією з 10 пострілів в мішень діаметром 12 мм). Головне її завдання — служити зброєю початкового навчання снайперів до того, як їм доведеться стріляти зі справжньої бойової зброї. ТСВ-1 допомагає учню при найменших витратах звикати до снайперської гвинтівки, виробляти відповідний динамічний стереотип. Гвинтівка пройшла випробування, КБ «Іжмех» (Іжевськ) була виготовлена ​​дослідна партія, але в серію так і не пішла.

Конструкція[ред. | ред. код]

При її створенні Драгунов майже в точності скопіював зовнішній вигляд СВД, пристосувавши систему під набій 5,6 мм (.22 Long Rifle). У ТСВ-1 стандартний рамковий приклад, ствольні накладки з шістьма вентиляційними отворами з кожного боку. Ствол трохи коротший, ніж у СВД. Ствольна коробка простіша та коротша, відлита з легкого сплаву. Вільний затвор гвинтівки разом з деталями УСМ, поворотного механізму виконаний окремим швидкознімним блоком, вбудованим в кришку ствольної коробки. Гвинтівка комплектується штатним оптичним прицілом ТО-4М.

Малий калібр створеної Е. Ф. Драгуновим снайперської гвинтівки дозволяє використовувати відносно дешеві набої калібру 5,6 мм (.22 Long Rifle) кільцевого запалення.

Подача набоїв при стрільбі відбувається з штампозварного магазину пістолетного типу, ємністю на 10 набоїв. Принцип роботи вогневого агрегату заснований на вільному відкаті.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]