Тишик Петро Іванович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Тишик Петро)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ф
Петро Тишик
Особисті дані
Повне ім'я Петро Іванович Тишик
Народження 6 вересня 1948(1948-09-06) (75 років)
  провінція Чако, Аргентина
Зріст 177 см
Вага 70 кг
Громадянство  СРСР
Позиція захисник
Інформація про клуб
Поточний клуб завершив кар'єру
Професіональні клуби*
Роки Клуб І (г)
1967 СРСР «Карпати» (Львів) 5 (0)
1968—1969 Аргентина «Расінг» (Авельянеда) 0 (0)
1969—1977 Аргентина «Браун де Адроге»  ? (?)

* Ігри та голи за професіональні клуби
враховуються лише в національному чемпіонаті.
Інформацію оновлено 5 грудня 2016.

Петро Іванович Тишик (нар. 6 вересня 1948, провінція Чако, Аргентина) — радянський та аргентинський футболіст, захисник. Перший аргентинський футболіст львівських «Карпат».

Біографія[ред. | ред. код]

Петро Іванович Тиших (Педро Хуан Тишик) народився 6 вересня 1948 року в провінції Чако в родині українських емігрантів. Раннє дитинство провів у Аргентині. В 1957 році, коли Петру виповнилося 9 років, разом з сім'єю повернувся в Україну та оселився у Львові. Після переїзду до Львова навчався у львівській середній загальноосвітній школі № 27, де навчання продовжив з третього клуасу. В школі зацікавився спортом: баскетболом, легкою атлетикою, футболом та хокеєм.

Почав займатися хокеєм у складі львівського «Динамо». Тренувався на Комсомольському озері та на Сихові. В складі динамівців брав участь в хокейних змаганнях на Закарпатті та в Києві. В 1967 році, після повернення з хокейних змагань до Петра Івановича підійшов Олександр Філяєв, капітан «Карпат», й повідомив його про запрошення на перегляд від тодішнього тренера карпатівців, Євген Лемешко, запрошує його на перегляд до львівської футбольної команди. В той час паралельно зі спортивною кар'єрою працював фрезерувальником на львівському заводі № 24. Після перегляду звільнився з заводу та відправився з командою на двотижневий збір, що проходив за межами Львова. Провів 5 матчів у стартовому складі за «Карпати» (Львів) у другій групі класу «А» сезону 1967 року.

У зв'язку з сімейними обставинами в 1968 році змушений був повернутися в Аргентину. Там підписав контракт з легендарним «Расінгом» (Авельянеда). Проте за головну команду клубу не зіграв жодного матчу, натомість виступав за дублюючу команду. На той час в команді було багато бразильців, крім того Петро Тишик погано володів іспанською мовою, тому з основною командою тренувався лише декілька разів. Через півтора року залишив Расінг та перейшов до складу клубу «Браун де Адроге» з нижчого дивізіону аргентинського чемпіонату. Оскільки в цей час хворів батько, в нічну пору доби працював фрезерувальником на заводі. Саме в «Браун де Адроге» виступав протягом наступних восьми років, був гравцем основного складу.

Приватне життя[ред. | ред. код]

Мешкає в Буенос-Айресі (Аргентина).

Одружений на італійці, має дітей. Крім аргентинського, має й український паспорт.

Вільно володіє українською, російською та іспанською мовами.

Посилання[ред. | ред. код]

Література[ред. | ред. код]

  • Пилипчук П. «Карпати» від А до Я (1963–2005 рр.). — Львів: Галицька видавнича спілка, 2006. — С. 104