Угода про делімітацію морського кордону між Домінікою і Францією

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Угода про делімітацію морського кордону між Домінікою і Францією
Тип міжнародний договір
Підписано 7 вересня 1987
Місце Париж
Сторони Домініка і Франція

Угода про делімітацію морського кордону між Домінікою і Францією, підписана 1987 року, визначила морський кордон між Домінікою і французькими островами Гваделупою і Мартинікою[1]. Це перша Міжнародна угода про делімітацію морського кордону в регіоні Центральної Америки/Вест-Індії, заснована на принципах Конвенції ООН з морського права.

Історія[ред. | ред. код]

Угоду підписано в Парижі 7 вересня 1987 року. Текст угоди встановлює два кордони. Перший кордон, довжиною 298 морських миль (552 км), відділяє Домініку від Гваделупи на півночі і являє собою спрощену еквідистантну лінію, яка проходить через протоку Домініка приблизно в напрямку схід-захід. Складається зі семи прямих морських ділянок, визначених вісьмома окремими координатними точками.

Південніша межа відокремлює Домініку від Мартиніки на півдні. Вона має довжину 294 морських милі (544 км) і являє собою спрощену еквідистантну лінію, яка проходить через протоку Мартиніка приблизно в напрямку схід-захід і приблизно паралельно першій межі. Складається з п'яти відрізків прямої, визначених шістьма окремими координатними точками.

Угода набула чинності 23 грудня 1988 року, після її ратифікації обома державами. Повна назва - Угода про делімітацію морського кордону між Урядом Французької Республіки і Урядом Домініки. Угоду підписали прем'єр-міністр Франції Жак Ширак і прем'єр-міністр Домініки Юджинія Чарлз.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Anderson, Ewan W. (2003). International Boundaries: A Geopolitical Atlas, p. 239., с. 239, на «Google Books»; Charney, Jonathan I. et al. (2005). International Maritime Boundaries, Vol. 1, p. 705.

Посилання[ред. | ред. код]