Форсаж 8

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Форсаж 8
The Fate of the Furious
Український постер
Жанр Екшн
Трилер
Режисер Фелікс Гері Грей
Продюсер Він Дізель
Ніл Г. Моріц
Сценарист Кріс Морган
На основі персонажів
Гері Скотта Томпсона
У головних
ролях
Він Дізель
Мішель Родрігес
Двейн Джонсон
Тайріз Гібсон
Ludacris
Лукас Блек
Курт Расселл
Джейсон Стейтем
Оператор Стівен Ф. Віндон
Композитор Браян Тайлер
Монтаж Крістіан Вагнер
Кінокомпанія Original Film
One Race Films
Дистриб'ютор Україна B&H Film Distribution Company
Тривалість 136 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 2017
Дата виходу 13 квітня 2017 (Україна)
Кошторис $ 250 000 000
Касові збори $ 1 102 910 793 [1]
IMDb ID 4630562
Попередній «Форсаж 7» (2015)
Наступний «Форсаж: Гоббс і Шоу» (2019, за датою виходу)
«Форсаж 9» (2021)
fastandfurious.com
CMNS: Форсаж 8 у Вікісховищі

«Форсаж 8» (англ. The Fate of the Furious) — американський фільм-екшн, знятий Феліксом Гері Греєм. Він є продовженням фільму «Форсаж 7» (2015) і восьмим фільмом у серії «Форсаж». Прем'єра стрічки в Україні відбулася 13 квітня 2017 року. Фільм розповідає про Домініка Торетто, який зраджує власну сім'ю й команду.

Сюжет[ред. | ред. код]

Під час медового місяця Домініка Торетто і Летті Ортіс в Гавані, Домінік підходить до загадкової жінки на ім'я Сайфер, у якої нібито зламалася машина. Вона змушує Домініка працювати на неї. Згодом після зустрічі, Домінік та його команда, яка складається з Летті, Романа Пірса, Теджа Паркера, Рамзі і агента Люка Хоббса, допомагають йому забрати пристрій ЕМІ з військового аванпосту в Берліні. Під час втечі, Домінік витісняє Хоббса з дороги і викрадає пристрій за дорученням Сайфер, в той час як Хоббса заарештовує поліція, де його замикають у в'язниці суворого режиму поруч з Декардом Шоу. Пізніше вони були звільнені оперативниками Містера Ніхто та його напарником Ніхто Молодшим, які вербують Декарда, щоб допомогти Хоббсу та команді знайти Домініка і зловити Сайфер.

Деккард розповів, що Сайфер працювала разом з ним. Пізніше вона приєдналася до його брата Оуена Шоу, щоб викрасти пристрій Рамзі під назвою «Око Бога», після чого Сайфер зрадила Оуена, і Декард хоче помститися. Домінік і Сайфер атакують базу і крадуть Око Бога. Згодом з'ясовується, що в заручниках у Сайфер колишня коханка Домініка Єлена Нівес та його син, про існування якого Домінік раніше не підозрював.

Сайфер відправляє Домініка до Нью-Йорка, щоб забрати ядерний кейс у міністра оборони Росії, але Домінік зумів сховатися від камер Сайфер на досить довгий час, щоб звернутися по допомогу до матері Оуена і Декарда Магдалини Шоу. Команда перехоплює Домініка після того, як він краде кейс, але Домінік тікає, стріляючи в Декарда, в той час як Сайфер полегшує втечу Домініка, зламуючи всі машини в місті і перепрограмовуючи їх, щоб завдати шкоди і рознести кортеж міністра. Летті ловить Домініка, щоб забрати кейс, але потрапляє в засідку. Підручний Сайфер Коннор Роудс намагається її вбити, але Домінік рятує її. У відповідь Сайфер наказує Роудсу вбити Єлену на очах Домініка та його сина.

Домініка відправляють до Росії, щоб використати пристрій ЕМІ для відключення атомного підводного човна, що дозволяє Сайфер використати арсенал, щоб випустити ядерну ракету, але її перехоплює команда, оснащена модифікованими транспортними засобами, наданими Містером Ніхто. Тим часом, брати Шоу Оуен і Декард, які інсценували смерть і були витягнуті минулими членами команди Домініка Тего Лео і Ріко Сантосом, потрапляють в літак Сайфер, щоб врятувати сина Домініка за наказом Магдалини. Як тільки Декард повідомляє, що дитина в безпеці, Домінік йде від Сайфер і приєднується до своєї команди, вбиваючи Роудса за Єлену. Розлютившись, Сайфер запускає ракету теплового самонаведення, щоб прикінчити Домініка, але він сміливо маневрує навколо неї, і замість цього ракета вдаряє по підводному човну, миттєво знищуючи його з ядерними ракетами. Команда швидко формує автомобільну блокаду навколо Домініка, захищаючи його від подальшого вибуху. Зі своїми зірваними планами, Сайфер здійснює швидку втечу, стрибаючи з парашутом із літака.

Містер Ніхто і Ніхто Молодший провідують Домініка та його команду в Нью-Йорку і повідомляють, що Сайфер все ще на волі і ховається в Афінах, але без ядерної зброї всі її плани зірвані. Декард приходить з дитиною і повертає її Домініку, після чого він припиняє розбіжності з ним та Хоббсом і його приймають в сім'ю. Домінік вирішив назвати хлопчика на ім'я Браян на честь Браяна О'Коннора, після чого вони святкують перемогу.

У ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Він Дізель Домінік Торетто Домінік Торетто
Мішель Родрігес Летті Ортіс Летті Ортіс
Двейн Джонсон Люк Гоббс агент Люк Гоббс
Тайріз Гібсон Роман Пірс Роман Пірс
Кріс Бріджес Тедж Паркер Тедж Паркер
Курт Рассел Містер Ніхто Містер Ніхто
Джейсон Стейтем Декард Шоу Декард Шоу
Люк Еванс Оуен Шоу Оуен Шоу
Ельза Патакі Єлена Нівес Єлена Нівес
Наталі Еммануель Ремзі Ремзі
Скотт Іствуд Ніхто Молодший Ніхто Молодший
Шарліз Терон Сайфер Сайфер
Крістофер Гів'ю Родос Родос
Тего Кальдерон Тего Лео Тего Лео
Дон Омар Ріко Сантос Ріко Сантос
Хелен Міррен Магдалина Шоу Магдалина Шоу
Олек Крупа Міністр оборони Росії Міністр оборони Росії
Іден Естрелла Сем дочка Гоббса Сем
Янмарко Сантьяго Фернандо Фернандо

Виробництво[ред. | ред. код]

Плани на восьму частину Форсажу були вперше представлені в березні 2015 року, коли Він Дізель з’явився на Jimmy Kimmel Live і оголосив, що фільм знімуть у Нью-Йорку. Підготовка до фільму почалась відразу після Форсажу 7 (2015) з Він ДізелемКрісом Морганом і продюсером Ніл Х. Моріц. Після установки вихідної дати випуску фільму у тому ж місяці, кастинг проводили в період з квітня по червень 2015 року.

Кастинг[ред. | ред. код]

Він ДізельКурт Рассел та Мішель Родрігес були першими, хто підтвердив свою участь в фільмі. Тайріз Гібсон та Кріс Бріджес також підтвердили своє повернення. Пізніше був підписаний контракт з Лукасом Блеком про появу в фільмі, де він зіграє роль Шона Босуелла. Двейн Джонсон підтвердив свою участь у фільмі, додатково натякаючи на можливий спін-оф фільму з участю його героя, Люка Хоббса. Джейсон Стейтем також підтвердив своє повернення.

У квітні 2016 року, Шарліз Терон та Крістофер Гів'ю були затверджені на злодійські ролі, в той час як Скотт Іствуд приєднався до акторського складу як агент правозахисних органів. 17 травня 2016 року, Він Дізель розмістив на своїй сторінці Instagram фото з Ельзою Патакі на знімальному майданчику, вказуючи, що вона також повертається до фільму, і, через два дні, з’явилось відео на знімальному майданчику з Наталі Еммануель, яка також грала головну роль у попередньому фільмі. У червні 2016 року, Гелен Міррен оголосила в інтерв'ю Elle, що вона з’явиться у фільмі.

Під час інтерв’ю з Крісом Менніксом 21 липня 2016 року, Лукас Блек оголосив, що не з’явиться у фільмі через конфлікт з графіком зйомок.

Зйомки фільму[ред. | ред. код]

Основні зйомки розпочали 14 березня 2016 року в Міватні (Ісландія)[2]. З кінця квітня зйомки проходили на Гавані, потім в Клівленді, в Атланті та Нью-Йорку.

Реліз[ред. | ред. код]

Перший трейлер фільму вийшов 12 грудня 2016 року, другий — 10 березня 2017 року. Прем’єра стрічки у кінотеатрах України відбулася 13 квітня 2017.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. The Fate of the Furious (2017). The Numbers. Архів оригіналу за 15 квітня 2017. Процитовано 18 квітн 2017.
  2. Fast 8 scenes filmed at Mývatn (англ.) . Iceland Monitor. 22 лютого 2016. Архів оригіналу за 12 березня 2016. Процитовано 12 серпня 2016.

Посилання[ред. | ред. код]