Інститут фінансових бухгалтерів

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Інститут фінансових бухгалтерів (Institute of Financial Accountants) - інститут що, знаходиться у Великій Британії, є однією з найстаріших організацій фінансистів і бухгалтерів. Заснований у 1916 році.

У своїй діяльності даний заклад співпрацює з Міжнародною асоціацією бухгалтерів [Архівовано 28 вересня 2020 у Wayback Machine.] (IAB) - професійною організацією, що сертифікує і об'єднує працівників бухгалтерської професії по всьому світу.

Програми IFA (Institute of Financial Accountants) призначені для бухгалтерів, аудиторів, фінансових фахівців, працівників банків, фінансових директорів і керівників компаній, що бажають отримати необхідні знання та навички з управління та розвитку бізнесу

Інститут Фінансових Бухгалтерів займає своє місце серед провідних професійних організацій, поряд з 5 присяжними асоціаціями, визнаними в Англії і 125 організаціями в усьому світі.

В Україні[ред. | ред. код]

В Україні повна схема навчання IFA представлена 4-ма дисциплінами:

1. Міжнародні стандарти фінансової звітності - застосування МСФЗ при підготовці та поданні фінансової звітності.

2. Управління фінансами фірми (управлінський облік) - планування, контроль та аналіз фінансового стану компанії, побудова реалістичних бюджетів, управління прибутковістю бізнесу.

3. Внутрішній аудит - підвищення ефективності управління діяльністю компанії, посилення контролю доцільності й адекватності прийняття управлінських рішень, побудови дієвих контрольних систем.

4. Стратегічний менеджмент - принципи корпоративного управління, етика бізнесу, визначення стратегії, ієрархія цілей, аналіз навколишнього середовища і стратегічного положення підприємства.

У грудні 2010 року в Україні відкрилося представництво IFA. Представництво є некомерційною організацією, яка представляє інтереси IFA на території Україні, пов'язані з просуванням бренду IFA, координацією діяльності навчальних центрів, викладачів, організацією роботи з членами і студентами IFA.

Представництво створено на базі благодійної організації «Фонд розвитку МСФЗ».

Головними цілями регіонального представництва IFA є:

1. Підвищити значимість IFA в Україні за допомогою інформаційних заходів високого рівня серед зацікавлених компаній та інститутів.

2. Просувати і рекламувати IFA.

3. Забезпечувати інформаційну та методичну підтримку студентам і користувачам програми IFA.

4. Використовувати будь-яку можливість для підняття кваліфікаційної якості IFA в Україні.

Business Education Alliance (Бізнес Освітній Альянс) – офіційний тренінговий провайдер на території України.

IFA підписало договір та надало BEA (Business Education Alliance) ексклюзивне право викладати та навчати за програмами інституту.

У вересні 2012 р. Україна почне навчання за повною професійною схемою IFA,яка складається з двох рівнів та 11 предметів. Першими учасниками програми стануть спеціалісти Університету банківської справи в Україні.

Посилання[ред. | ред. код]