Армія поганих хлопців

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Армія поганих хлопців/Солдафони
Bad Lads Army
Загальні дані
Жанр Реаліті-шоу
Країна Велика Британія UK
Ориг. мережа ITV, Мега
Ориг. трансляція 2002
Остання трансляція 2006
Тривалість 60 хвилин
Кількість сезонів 4 (42 випуски)
Місце фільм. Велика Британія
Творча команда
Ведучі/Актори Dennis Waterman[en] (закадровий голос)
Технічні дані
Формат зобр. 16:9
Українськомовна локалізація

Армія поганих хлопців (на телеканалі Мега — Солдафони) є одним із британських реаліті — шоу, яке являє собою реальний соціальний експеримент. Ідея цього реаліті — шоу ґрунтується на тому, щоб піддати молодих осіб, що порушили закон, умовам вихованням новобранців британської армії в 1950-х роках, з тим щоб подивитися, чи зможе це реабілітувати їх.

Програма була взята з раніше знятої Армія Хлопців (Lad's Army) (знята за мотивами Dad's Army [en]), в якій добровольці пройшли чотири тижні базової підготовки 1950-х років. На відміну від трьох сезонів продовження (які називались «Армія поганих хлопців»(Bad Lads Army)), метою оригінальної програми було побачити, чи зможуть теперішні хлопці впоратися із умовами виховання та навчання новобранців 1950-х років, а також порівняти їх із хлопцями 50-х років. Успіх оригінального серіалу привів до нового експерименту, тільки тепер новобранцями були дрібні злочинці, яким судами надається можливість пройти підготовку як альтернативи вироку.

Формат програми дуже простий. Новобранцям видається обмундирування та обладнання того періоду, їх годують, муштрують та готують за стандартами того часу. Їх вільний час обмежено відвідування NAAFI[en] із періодами відпочинку. Новобранці одного взводу складають два відділення, кожне з яких перебуває під наглядом командира відділення. У ході підготовки, віддідення конкурують одне з одним, у процесі цього навчаючись роботі в команді, та лояльності один до одного. Успіх приносить скромні нагороди. Сержанти та офіцери, що працюють над навчанням в цей час, є, або були професійними британськими солдатами.

Кожен сезон має дещо інший формат, ніж його попередники, хоча тема «військова підготовка 1950-х років» спільна для всіх.

У кожному сезоні невелике число новобранців або вибувають (як правило, на гауптвахту), або їх виганяють. Велика частина інших отримують певний досвід, а деякі з них вибрали кар'єру в британській армії

Закадровим голосом для Армії Хлопців (Lad's Army) був Кевін Уотлі[en]. Закадровим голосом трьох сезонів Армії поганих хлопців (Bad Lads Army) був Dennis Waterman[en] . Додатковий матеріал був показаний на цифровому каналі ITV2[en]. Музика для всіх 4 серії була написана Даніелом Пембертоном.

Сезони

[ред. | ред. код]

Армія Хлопців(Lads Army) (2002)

[ред. | ред. код]
(10 серій)

Перший сезон знятий в таборі Browndown поблизу Госпорту. Новобранцями не були «погані хлопці», а звичайні молоді люди. Вони навчалися із використанням методів британської армії 1950-и х років, кульмінацією сезону був парад, на честь закінчення навчання. Також сезон містив інтерв'ю із людьми, що служили в 1950-х роках.

Армія поганих хлопців (Bad Lads Army) (2004)

[ред. | ред. код]
(8 серій)

Новобранцями в другому сезоні були «погані хлопці». Формат цієї серії був схожий на першу в усіх інших аспектах. Серія була знята в RAF New Zealand Farm Camp біля Солсберійської рівнини, а також цей сезон теж містив інтерв'ю із людьми, що служили в 1950-х роках.

Армія поганих хлопців: Офіцерський курс (Bad Lads Army: Officer Class) (2005)

[ред. | ред. код]
(7 серій)

Новобранці проходять підготовку як військовослужбовці строкової служби, які були визначені як можливі потенційні офіцери. Це включає в себе поведінку, а також розвиток навичок лідерства.

Армія поганих хлопців: Екстремальний курс (Bad Lads Army: Extreme) (2006)

[ред. | ред. код]
(7 серій)

«Новобранці» проходять підготовку як десантники. Один з відділів повинен буде зробити правильний стрибок у кінці сезону. Всі серії були зняті на колишньому Cordite Factory, Holton Heath[en] в Дорсеті.

Показ в Україні

[ред. | ред. код]

Показ в Україні відбувається на телеканалі Мега, по суботам о 21 годині, та по неділям о 17 годині.

Реліз на DVD

[ред. | ред. код]

4 січня 2010 був випущений DVD, що має назву «Хлопці в армії» («Lads Army»). Він був випущений у складі 3 дисків, що охоплюють весь перший сезон, а також бонусами, що в загальному мають 8 годин. Невідомо, чи наступні сезони вийдуть на DVD.

Посилання

[ред. | ред. код]