Вестник Кривбасса

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вестник Кривбасса
Країна  Україна
Тип тижневик
Мова російська, українська
Формат А3

Засновано 2000
Головний редактор Володимир Гончар
Головний офіс м. Кривий Ріг, вул. Мелешкіна, 47/36

krivbass.in.ua

«Вестник Кривбасса» (рос. «ВЕК. Вестник Кривбасса») — найвпливовіший[джерело?] криворізький громадсько-політичний тижневик. Виходить щосереди російською і українською мовами з 19 грудня 2000 року. Гасло газети: рос. Многое о главном, главное о многом.

Випуск газети було перервано після передчасної смерті головного редактора і натхненника Володимира Гончара у червні 2014 року.

Власність[ред. | ред. код]

Газета заснована ТОВ «Наш ВЕК». Перший редактор — Микола Скиба. Влітку 2002 року у складі ТОВ «Наш ВЕК» відбулися зміни. Відтоді видання редагує Володимир Гончар, який у 2004 році став і одноосібним власником газети (свідоцтво про державну реєстрацію: ДП № 1126, видане 09.02.2004 р.)

Структура видання[ред. | ред. код]

Формат газети А-3, кількість сторінок — 16, усі ч/б. Перші чотири сторінки тижневика віддані під огляд найважливіших громадсько-політичних подій у Кривому Розі та Україні. П'ята сторінка — «Телевестник» (анонси програм, фільмів, інтерв'ю з акторами і телеведучими). З шостої по дванадцяту сторінки включно — програма ефірного і кабельного ТБ. Тринадцята сторінка («Человек») присвячена людським стосункам і редакційній пошті. На чотирнадцятій сторінці розміщуються матеріали про здоров'я. На п'ятнадцятій — реклама і оголошення. Шістнадцята сторінка — афіша вихідного дня, нариси про видатних людей, вихідні данні.

Аудиторія[ред. | ред. код]

Газета позиціює себе як незалежне видання для людей, що мислять. Відповідно газета розрахована на місцевий середній клас та інтелігенцію. У місцевих політичних колах «Вестник Кривбасса» вважається проБЮТівським, оскільки редактор видання Володимир Гончар у 2005 році був обраний депутатом Криворізької міської ради за списками цього блоку (під час Парламентських виборів 2012 року він балотувався від партії "Удар").

Журналісти[ред. | ред. код]

В штаті редакції працювали два журналісти — Наталя Шишка і Олег Павлов. Окрім того, редакція тісно співпрацює з економічним оглядачем Сергієм Капустіним, публіцистами Іваном Найденком, Ольгою Хвостовою та іншими.

Посилання[ред. | ред. код]

«ВЕК. Вестник Кривбасса» [Архівовано 23 травня 2022 у Wayback Machine.]