Вікіпедія:Відновлення вилучених сторінок/Архів 18

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

ЦВГ Україна

--MariaPalamarchuk (обговорення) 10:05, 6 листопада 2020 (UTC)

Відхилено: сторінки з даною назвою не знайдено серед вилучених. Можливо, Вас заблокував фільтр редагувань, не давши навіть створити сторінку? В такому випадку звертайтеся сюди. --Рассилон 11:38, 6 листопада 2020 (UTC)
@Рассилон: У таких випадках, будь ласка, перевіряй вилучений внесок, бо новачки часом помиляються й подають не ті назви. Тут мова про статтю CVG Ukraine, яка, втім, так само не відповідає критеріям значимості організацій, як і її версія темою вище — NickK (обг.) 23:00, 19 листопада 2020 (UTC)
@NickK: Дякую за зауваження, надалі врахую, що буває й таке. --Рассилон 05:33, 20 листопада 2020 (UTC)

SERAFYN (Серафин Олег)

Іван Невмержицький

--Валерія Анатієнко (обговорення) 10:23, 9 листопада 2020 (UTC)

@Валерія Анатієнко: Будь ласка, розкрийте відповідність критеріям значимості осібNickK (обг.) 00:01, 23 листопада 2020 (UTC)

Кафедра проектування та експлуатації електронних апаратів (ПЕЕА)

-- --Galkinletter (обговорення) 06:36, 13 листопада 2020 (UTC) Перенесено в особистий простір для доопрацювання -- --Galkinletter (обговорення)

Дякую Andriy.v (обговорення) за перенесення в особистий простір для редагування та доповнення. Відповідно за запитом на сторінці ВП:ЗА.

Дякую. Як початківець, Забув спочатку підписати. Galkinletter (обговорення) 18:46, 24 листопада 2020 (UTC)

Марчишак Арсен Романович

--Максим Огородник (обговорення) 16:55, 17 листопада 2020 (UTC)

Новий район створений, але про відновлення можна говорити тільки тоді, якщо особа стане його керівником. А зараз новий район не має очільників. --Submajstro (обговорення) 17:17, 17 листопада 2020 (UTC)

  • Зауважу, що нові голови РДА набудуть значимості лише з 1 січня 2021 (про це неодноразово говорилося, що адмінреформа розтягнена в часі у листопаді - січні: листопад - грудень - перші сесії рад громад, листопад - грудень - перші сесії райрад в нових межах, 1.01.2021 - лишаються лише РДА по нових районах. Це пов'язано із законом про бюджет, куди всі РДА як розпорядники бюджетних грошей вписані. Тому треба почекати як мінімум до 1 січня. --Kharkivian (обг.) 21:43, 17 листопада 2020 (UTC)

Левко Калитин

--ІвасюкЛ (обговорення) 15:48, 25 листопада 2020 (UTC)

Коба Катерина Валеріївна

--Korabelnyi (обговорення) 10:15, 3 листопада 2020 (UTC)

@Korabelnyi: Чи можете ви, будь ласка, показати відповідність критеріям значимості громадських діячів з посиланнями на незалежні авторитетні джерела? Дякую — NickK (обг.) 13:08, 19 листопада 2020 (UTC)
Спасибі @NickK:. Отже, ось такі джерела: 1) Засновниця антикорупційного активного порталу і ГО Стоп Корупції, де йдуть постійні розслідування [1]. 2) прес-конференція Катерини Коби в Уніані, яка мала відгук в ЗМІ, зокрема на сайті Подробності щодо політичної корупції [2] 3) Ось великий деталізований репортаж про особу Катерини Коби і її здобутки на сайті авторитетної і старої газети Україна молода [3]; 4) вплив корупційного розслідування Катерини Коби на національному масштабі видно тут, адже про один з кейсів написало авторитетне тернопільське видання [4]; 5) інформаційний портал СтопКор [5]. Думаю, що наявні про особу авторитетні джерела і інші дають змогу припустити, що «конкретні дії» Катерини Коби таки «потрапляли у фокус широкої громадської думки» в Україні, як це вимагає пункт №7 правила ВП:КЗПГД --Korabelnyi (обговорення) 16:45, 3 грудня 2020 (UTC)
@Korabelnyi: Перепрошую за затримку з відповіддю. З цих джерел реальним висвітленням діяльності пані Коби є лише Україна молода, решта джерел містять лише її коментарі на прес-конференціях та подібні речі, у той час як важливим для Вікіпедії є наявність джерел саме з детальним висвітленням діяльності особи. Але те джерело більше про плани, жодного незалежного джерела на те, як саме пані Коба вплинула на щось, немає. Для висвітлення у Вікіпедії мають бути саме такі джерела: незалежні та про здобутки особи — NickK (обг.) 06:35, 31 грудня 2020 (UTC)

Українські студенти за свободу

--Любов Войтович (обговорення) 14:09, 19 листопада 2020 (UTC)

  • @Рассилон та Piramidion:, що думаєте? Як на мене, з незалежними джерелами не дуже, глибокого висвітлення організації немає (лише поверхневе на кшталт згадок про організацію подій), але є яка-не-яка, а міжнародна відзнака — NickK (обг.) 05:16, 14 грудня 2020 (UTC)
    @NickK: За сукупністю згадок у місцевих ЗМІ предмет статті, здавалося би, прямує до значимого за критеріями ВП:ГО, але ще, на мою думку, не досяг доцільності створення окремої статті в УкрВікі. Міжнародна відзнака, наскільки я зрозумів, — від партнера Atlas Network, через що я б її не враховував на користь значимості. Крім того, в поточному вигляді чернетка має такі суттєві недоліки, як зовнішні посилання в тексті статті, а також одоробло замість картки {{Громадська організація}}. Словом, я  Проти відновлення. --Рассилон 08:37, 14 грудня 2020 (UTC)
    @Рассилон: Не помітив, що організація партнерська. Так, саме проблема в тому, що є сукупність згадок, але нема жодної істотної — NickK (обг.) 09:11, 14 грудня 2020 (UTC)

Лікарчук Дар'я Сергіївна

  • Стаття: Лікарчук Дар'я Сергіївна (обговорення, редагувати, історія, журнали, журнал вилучень, посилання на статтю, відновити)
  • Причина: доповнити критерії значимості так як я початківець й не все заповнила. Людина є відомою навіть в Німеччині з міжнародних конференцій та стажування, викладала в нас курс. Не розумію чому у Вас кандидат наук, як й дисертації, наукрві статті, власні курси є - звичайними... вона є докторанткою... дійсно впроваджені й розроблені нові теорії, вперше. й якщо стаття була видвлена за невідповідність критеріям, то чому допущені наступні статті: Дроботенко Валентина Юріївна, Пазяк Ольга Михайлівна, Кручек Олександр Алікович, Маланюк Петро Миронович?

Змістовні критерії: Розробка нової наукової теорії (нехай навіть незагальноприйнятої), широко відомої гіпотези (доведеної чи спростованої)- відповідає. Офіційна участь у програмних комітетах великих (не менше 100 учасників) наукових конференцій, наявність запрошених доповідей на великих конференціях - відповідає. Наявність публікацій у провідних наукових журналах - Scopus. Значна участь у створенні великих довідкових видань, підготовці підручників (навчальних посібників) для початкової, середньої і вищої школи, які використовуються за межами навчального закладу, в якому працював чи працює автор - є підручники та навчальні посібники.

Тому прошу відновити в особистий простір для допрацювання так як я ще не професіонал й в подальшому маю бажання розвивати українську Вікіпеді. --Iren Lavko (обговорення) 21:44, 28 листопада 2020 (UTC)

Moju nadislaty materiali konferensii za uchasty Pani Darii v Kanadi. Bulo bilshe 500 uchasnikuv i nasha diaspora. Nam shkoda zcho vi ne tzinuete molodih ukrainskyx naukovtsiv. Dyakuyy. — Це написав, але не підписав користувач Toma Rondaic (обговореннявнесок) 02:14, 29 листопада 2020‎ (UTC).

@Iren Lavko: Будь ласка, наведіть джерела, які б доводили відповідність зазначеним критеріям значимості.
  • Нова теорія: для підтвердження наведіть праці інших вчених, які обговорюють (нехай спростовують) теорію пані Лікарчук як нову
  • Програмні комітети чи запрошені доповіді: наведіть відповідні джерела. Мова не просто про доповіді, а саме про запрошені доповіді чи про програмні комітети.
  • Провідні наукові журнали — це більше, ніж просто Scopus (зараз будь-який поважний науковець має Scopus), це видання категорії «А» або еквівалентні зарубіжні видання.
  • Підручники та посібники: потрібно показати використання за межами навчального закладу, де працює пані Лікарчук.
NickK (обг.) 23:18, 23 грудня 2020 (UTC)

Івано-Франківський ІТ Кластер

  • Стаття: Івано-Франківський ІТ Кластер (обговорення, редагувати, історія, журнали, журнал вилучень, посилання на статтю, відновити)
  • Причина: відповідає критеріям значимості, щодо неприбуткових неурядових організацій, а саме пункту про національно відомі місцеві організації. Стаття має значимість, бо розповідає про ГО Івано-Франківський ІТ Кластер, що належить до одного з кластерних утворень в Україні (подібні статті вже є у Вікіпедії, наприклад Львівський ІТ Кластер та Харківський ІТ Кластер) також організація включає багато ІТ компаній України, займається соціальними проєктами та співпрацює міжнародними організація, наприклад програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України».Інформація у статті не є заангажованою, та максимально нейтрально описує діяльність організації. У статті я використовую конкретну інформацію без оціночних суджень. Інформація про Івано-Франківський ІТ Кластер допоможе користувачам більш повно прослідкувати розвиток ІТ кластерів України та розвиток ІТ галузі загалом.

--Ari RM 01 (обговорення) 10:36, 30 листопада 2020 (UTC)

@Ari RM 01: Будь ласка, розкрийте відповідність цього кластера критеріям значимості організацій. Зі статті цього не очевидно, бо не наведено жодного джерела, яке б детально його описувало (понад прес-релізи чи анонси проектів). Дякую — NickK (обг.) 03:28, 24 грудня 2020 (UTC)

Національний Чемпіонат України з хокею на роликах

--Marko8799 (обговорення) 14:18, 7 грудня 2020 (UTC)

Факультет Зв'язків з Громадськістю і Журналістики Київського Університету Культури

--Віталій Кобіневич (обговорення) 16:20, 10 грудня 2020 (UTC)

@Віталій Кобіневич: Стаття мала виразно рекламний характер, зокрема, містила заклик: Щоб стати фаховим спеціалістом, необхідно відчувати, моделювати, прогнозувати, вміти прораховувати кінцевий результат. А головне – повірити в себе! — це не є форматом енциклопедії. Будь ласка, ознайомтеся з критеріями значущості організацій та покажіть відповідність їм цього факультету, зокрема, показавши його висвітлення в незалежних джерелах. Дякую — NickK (обг.) 18:09, 4 січня 2021 (UTC)

Місцеві дороги Запорізької області

--Kovalevsw (обговорення) 14:29, 11 грудня 2020 (UTC) Прошу відновити статтю.

@Kovalevsw: у тому вигляді, в якому була стаття на момент вилучення, значимості не відстежується. Простої згадки, що підприємство існує і буде займатися певним видои діяльності недостатньо. Тема має бути істотно висвітлена в незалежних надійних (авторитетних) джерелах. Якщо Ви збираєтесь доповнити статтю, в тому числі незалежними надійними (авторитетними) джерелами, я можу поки що відновити її у Ваш особистий простір для доопрацювання, після чого знову звернетесь сюди. --Олег (обговорення) 08:17, 24 грудня 2020 (UTC)

Паляниця Awards 2020

  • Прошу відновити статтю. --Innkeeper82 (обговорення) 23:38, 13 грудня 2020 (UTC)
    Подія поки що не вудбулася. Всі публікації лише про те, що типу щось буде. А що саме - а один *** його відає. От відбудеться подія - подивимось що буде із глибиною висвітлення її - тоді і про статтю можна буде подумати. Але це вже буде зовсім інша стаття. А поки - ніт, не значимо. І ще одне. Не плутайте Оскар з пародією на премію суб'єктивно поганого актора ібн бурцуна з корцпційов. --Kharkivian (обг.) 07:14, 14 грудня 2020 (UTC)
    Проєкт Ґрати, песик, дужка, гривня, знак питання, долар, нуль це сатиричний дайджест. Тобто він і є пародією на класичний новинно-оглядовий проєкт. Тож і нагороди та премії у них мають бути у тій самій стилістиці. І вони мають бути пародією на існуючи нагороди такі як оскари, гремі, еммі, наведеними вище Асоціація кінокритиків Лос-Анджелеса де присутні премії Премія Асоціації кінокритиків Лос-Анджелеса за найкращий фільм, Премія Асоціації кінокритиків Лос-Анджелеса за найкращу музику. Крім цього є також існуючи сатиричні премії Золота малина та інші, чому ви їх не видаляєте?? Над проєктом Ґрати, песик, дужка, гривня, знак питання, долар, нуль працює не лише один суб'єктивно поганий актор, а колектив близько 30 осіб, зокрема режисер, звукорежисер, продюсер, інженери ефіру, оператори, редактор, монтажер, гример, дизайнер, художник-реквізитор, а також група із 15 сценаристів. І оголошених номінантів буде оцінювати не колектив Телебачення Торонто, а інші українські ютуб проєкти не пов’язані з ними з різної авдиторіює як кількісно так і тематично. І не якийсь ноунейм Kharkivian буде вирішувати чи достатньою була глибина висвітлення події, коли на ці ютуб-проєкти, що увійшли до складу жюрі, підписані мільйони українців.
  • Прошу відновити статтю.--Innkeeper82 (обговорення) 08:47, 14 грудня 2020 (UTC)
    По-перше, я не вирішую, бо вирішують адміністратори. По-друге, тут - обговорення - і в цьому обговоренні важлива думка кожного дописувача. Тому якщо існують заперечення щодо якоїсь статті, то зацікавлений автор має її доопрацювати, щоби вона відповідала критеріям значимості. Я не ставлю під сумнів значимість того проєкту з мишкою-бурцуном, але не кожна премія стає значимою відразу. Ви цілком можете почати з того, що додати про цю премію в статтю про телепроєкт. А сама премія, на цей момент, ще не є значимою. --Kharkivian (обг.) 11:06, 14 грудня 2020 (UTC)
  • На премію Паляниця Awards 2020 ще мало незалежних авторитетних джерел (ВП:АД). Поки що в ЗМІ є тільки пару згадок, що таку премію започатковано. Порівняння з Оскарами, Еммі і т.д. - це не те, оскільки одне діло всесвітньо відомі нагороди, а інше нагорода від одного з ютуб каналів. Після вручення можна буде точно дописати інформацію про переможців в основну статтю "ґрати, песик...". Стосовно стилю, то він був очевидно неенциклопедичний. "Найпрестижніша, найважливіша, відкрита, прозора" - так енциклопедії не пишуть. Дякую. --Kanzat (обговорення) 13:46, 14 грудня 2020 (UTC)

Харківський бузок

Серафин Олег Романович

  • Не топведучий, до творчості співака (а не гурту, в яуому він брав участь) цікавості особливо не було. Значимість поки не показана. Та й група не значима. Не значимий співак незначимої групи. --Kharkivian (обг.) 10:51, 21 грудня 2020 (UTC)
  • Проблема в тому, що більшість часу там таки згадки як учасника Rumbero's, і переважно неглибокі (згадують, що він учасник у контексті розповіді про гурт). Єдина річ, яка справді може дати йому значимість — потрапляння на перше місце хіт-параду з сольним проектом. Але не знаю, наскільки цей хіт-парад авторитетний, тут би незалежне джерело на це, але його немає — NickK (обг.) 12:33, 21 грудня 2020 (UTC)

Камінський Едгар Анатолійович

--OmInna (обговорення) 15:40, 22 грудня 2020 (UTC)

@OmInna: Відновив для допрацювання: Користувач:OmInna/Камінський Едгар Анатолійович. Не забувайте про вторинні ВП:АД ;). --Рассилон 17:15, 22 грудня 2020 (UTC)
Статтю допрацювала, гляньте, будь ласка: @Рассилон: --OmInna (обговорення) 10:30, 23 грудня 2020 (UTC)
@OmInna: Вітаю! Є зауваження до статті:
  1. Відсутня картка та тематичні категорії.
  2. Твердження про UMF слід підтвердити незалежними, вторинними джерелами — зараз там лише анонси від організатора (чи особи, пов'язаної з ним).
  3. Стаття на huarache-shop.ru скидається на передрук статті на syl.ru. Таких передруків краще уникати, натомість посилаючись на одне й те саме джерело з різних місць статті — докладніше тут. Коли один ЗМІ посилається на інший — це одне, а коли передруковує — зовсім інше.
  4. Речення про концентратор і клініку підтверджені самими лише соцмережами (які не вважаються авторитетними), а їхнє формулювання (обмежене списком надаваних послуг) скидається на рекламу.
З повагою, Рассилон 11:33, 23 грудня 2020 (UTC)
Вітаю,@Рассилон: статтю допрацьовано з урахуванням зауважень: додано категорію, картку, а також видалені джерела та нформація, що могла містити рекламний характер.--OmInna (обговорення) 10:31, 28 грудня 2020 (UTC)
  • Як на мене, всі більш-менш вагомі згадки про особу - у жовтій пресі - таблоїдах- типу The Sun (з передруківкою у також жовтій New York Post), Daily Mail Online. До речі, використання Daily Mail в ен-вікі заборонено на рівні домену. Тому значимість таки не розкрито, потрібні авторитетні ЗМІ, а не жовтуха. От буде FT чи CNN - тоді можна буде про щось говорити. --Kharkivian (обг.) 11:16, 28 грудня 2020 (UTC)

Користувач OmInna, як на мене, створює рекламні статті без позначок. Тут аналогічно - Камінський як лікар ніяк не відзначився, має короткотермінові згадки у жовтих ЗМІ. Його клініка зараз на етапі розкрутки. --Kanzat (обговорення) 19:39, 1 січня 2021 (UTC)

@Рассилон: на мене почалася травля на ВП:ВВС. Не очікувала такого. Наскільки це етично та доречно стороннім користувачам, які не мають відношення до відновлення/вилучення сторінки, звинувачувати мене в рекламних статтях чи робити вердикт, що стаття погана чи хороша? Засмучена таким ставленням. Виглядає як тиск і бажання заговорити процедуру.--OmInna (обговорення) 13:56, 5 січня 2021 (UTC)

:Категорія:Озера Мексики

Бойчук Андрій Михайлович

Погодін Ігор Олександрович

--MaksRom (обговорення) 10:12, 28 грудня 2020 (UTC)

При відновленні адміністратори мають враховувати всю історію Вікіпедія:Запити_на_перевірку_користувачів#Курт97 - як те, що стаття вилучалась в серпні, потім була спецоперація кількох підставних користувачів по написанню статей в трьох інших вікі, і чергове створення статті в укр вікі в обхід ВП:ВВС (усе протягом 2х тижнів), після чого було ще одне вилучення. Потрібно буде детально вчитатись в кожне джерело, наскільки воно є справді незалежним та авторитетним, а не рекламним. --Kanzat (обговорення) 19:46, 1 січня 2021 (UTC)

Мінаєва Галина Миколаївна

--Viola2020 (обговорення) 14:03, 28 грудня 2020 (UTC)Viola2020

Стаття без джерел. сильно не доопрацьована. там відновлювати нема чого. --Kharkivian (обг.) 16:05, 28 грудня 2020 (UTC)
@Viola2020: стаття відновлена у Ваш особистий простір (Користувач:Viola2020/ Галина Миколаївна). Пишіть її лише на основі незалежних авторитетних джерел, щоб кожне твердження можна було перевірити. Коли закінчите, повідомте, будь ласка, тут для оцінки. --Олег (обговорення) 22:35, 9 січня 2021 (UTC)

Kacho Group

Більше про співпрацю з фондом можна прочитати тут - https://bhfamily.org/proekty/proekty-regionalnogo-rozvytku/ --OlesyaSachenko (обговорення) 16:03, 28 грудня 2020 (UTC)

@OlesyaSachenko: Джерело bhfamily.org є ангажованим саме через згадану Вами співпрацю з предметом статті. Чи є незалежні джерела? Скажімо, рівня BBC чи принаймні ТСН? --Рассилон 18:23, 28 грудня 2020 (UTC)
Дякую за відповідь! Про співпрацю з фондом Богдана Гаврилишина писали The Village - https://www.the-village.com.ua/village/service-shopping/style-news/282455-kolektsiya-sumok-vid-kachorovska-20-vid-prodazhiv-peredadut-blagodiynomu-fondu

Також про інші проєкти Качоровської (бренд Kacho Group) писали ТСН - https://tsn.ua/glamur/tina-karol-u-rozheviy-sukenci-pozuvala-bilya-holodilnika-zapovnenim-tuflyami-1683385.html Та багато інших українських фешн виданнь:

  1. Vogue - https://vogue.ua/ua/article/fashion/aksessuary/tina-karol-vypustila-kollekciyu-obuvi.html
  2. Elle - https://elle.ua/moda/novosty/sama-sebe-prazdnik-tina-karol-vipustila-pervuyu-kollekciyu-obuvi-sovmestno-s-brendom-kachorovska/
  3. Cosmopolitan - https://www.cosmo.com.ua/kachorovska-atelier-prisvyatili-kolekcyu-dnyu-zakohanih/

Публікацій сотні, можу надіслати повний список всіх починаючи з 2015-го року. --OlesyaSachenko (обговорення) 19:28, 29 грудня 2020 (UTC)

*Як на мене, значимість бренду близька до межі, але поки що ніт, бо основні джерела - це преса про глямур, а авторитетних джерелах у сфері бізнесу поки що немає. А от значимість холдингу поки що не показана. --Kharkivian (обг.) 20:49, 29 грудня 2020 (UTC)
Вітаю! Про Kacho Group вже написали Новое Время, які як раз не про гламур - https://life.nv.ua/ukr/lifestyle/kachorovska-transformuyetsya-v-kacho-group-interv-yu-made-in-ukraine-novini-ukrajini-50134196.html

Скажіть, будь ласка, чи можете ви переглянути своє рішення? Дякую, Олеся --OlesyaSachenko (обговорення) 17:57, 12 січня 2021 (UTC)

  • @OlesyaSachenko: розділ "Новини компаній" - це традиційно для ЗМІ рекламні та замовні матеріали. Про це чесно зазначено на сайті: "Матеріали, відмічені значками PR, Спецпроект, Позиція, Новини компаній, Позиція - ПОЛІТИЧНА РЕКЛАМА публікуються на правах реклами". Рекламні та замовні матеріали не не відповідають ВП:АД, а тому не тільки не можуть бути аргументами для значимості, а й не бажано взагалі використовувати їх у Вікіпедії. Від слова зовсім. --Kharkivian (обг.) 17:11, 12 січня 2021 (UTC)

Федоров Іван Сергійович

Зарубін Олександр Олександрович

@Mcoffsky:ДЕ АД? Що його обрано? Чому нічого про це рішення не є на сторінці обговорення у статті?--Zvr (обговорення) 18:53, 7 січня 2021 (UTC)

Мельничук Микола Степанович

Перелік державних реєстрів та баз даних державних установ України

--Drogopolitanos (обговорення) 18:39, 7 січня 2021 (UTC)

Головним аргументом за вилучення було звинувачення в порушенні авторських прав Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври (чоловічого монастиря) Української Православної Церкви й онука Андрія Савенка — Сергія Шумила. Наразі ж бачу під текстом дозвіл на поширення тексту у цій публікації на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International.

Також є багато незалежних авторитетних джерел про Савенка. Це, зокрема, документи:

  1. Посвідчення про нагородження Савенко А.Ф. медаллю «За перемогу над Німеччиною у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.», серія Ч № 0150070, від 5 липня 1946.
  2. Наказ по 131 ОСБ № 0126 від 09.09.1945, Червоноармійська книжка Савенко А. Ф., видана 06.08.1943. С. 6.

Публікації у ЗМІ:

  1. Важка доля героя Вітчизняної війни з Чернігівщини // Чернігівська обласна газета «Чернігівщина». № 19 (784), 7 травня 2020 р. С. 9. Електронна версія: http://che.cn.ua/index.php/different/history/item/3249-vazhka-dolia-heroia-vitchyznianoi-viiny-z-chernihivshchyny
  2. «…Вразили руїни Успенського собору» // Lavra.ua – сайт Києво-Печерської Лаври. Мережевий ресурс. URL: https://lavra.ua/uk/vrazili-ruyini-uspenskogo-soboru/
  3. Савенко Андрей Федотович // Книга Памяти Украины. Электронная база данных 1941-1945. Сетевой ресурс. URL: https://memory-book.ua/gallery/albums/25644
  4. Савенко Андрей Федотович // Дорога памяти. Сетевой ресурс. URL: https://foto.pamyat-naroda.ru/detail/2728567
  5. Савенко Андрей Федотович // Бессмертный полк. Сетевой ресурс. URL: https://www.moypolk.ru/soldier/savenko-andrey-fedotovich-3
  6. Савенко Андрей Федотович // Интер. Наш полк. Сетевой ресурс. URL: https://polk.inter.ua/ru/polk/62972-savenko-andrey-fedotovich
  7. Савенко Андрей Федотович // Непридуманные рассказы о войне. Сетевой ресурс. URL: http://world-war.ru/gallery/displayimage.php?album=15&pos=83
  8. Наша Страна. Орган російської «білої» еміграції в Аргентині. Буенос Айрес, № 2848, 19 липня 2008. С. 6.

Архівні джерела:

  1. Державний архів Чернігівської області (ДАЧО). Ф. 679. Оп. 10. Спр. 2072. Арк. 140зв.–141; ДАЧО. 679. Оп. 10. Спр. 1980. Арк. 402зв.–403, запис в метриці про хрещення від 06.06.1882.
  2. Центральний архів Міністерства оборони Російської Федерації (ЦАМО РФ). Ф. 33. Оп. 690306. Спр. 3045; ЦАМО РФ. Ф. 33. Оп. 686196. Спр. 3965; ЦАМО РФ. Шк. 52. Ящ. 23; ЦАМО РФ. Шк. 75. Ящ. 9; ЦАМО РФ. Шк. 52. Ящ. 23.
  3. Російський державний військово-історичний архів (РДВІА). Ф. 16196. Оп. 1. Именные списки 24 пехотного Симбирского полка о потерях солдат на фронтах. Док. 93842 (15.02.1915) . Л. 46-об – 47; РДВІА. Ф. 16196. Оп. 1. Именные списки 24 пехотного Симбирского полка о потерях солдат на фронтах. Док. 270618 (14.05.1915). Л. 74-об – 75; РДВІА. Ф. Картотека бюро учета потерь в Первой мировой войне (офицеров и солдат). Шк. без ном. Ящ. 4388-Р. Л. 383; РДВІА. Ф. Картотека бюро учета потерь в Первой мировой войне (пленные). Шк. без ном. Ящ. 6322-Г. Л. 1795.
  4. ЦДІАУК. Ф. 51. Оп. 3. Спр. 19357. Арк. 83.

Прошу відновити статтю в основний простір.

@Kharkivian, NickK, Юрко Градовський, Jbuket, Гатерас, PetrGruko, Леонід Панасюк та AlexKozur: --Perohanych (обговорення) 18:10, 11 січня 2021 (UTC)

  • Заперечую через сумнівну значимість особи. Червона зірка та Орден Богдана Хмельницького ІІ ступеня тоді, коли їх вже роздавали масово, а також ювілейний Богдана Хмельницького ІІ ступеня (хоча всім, в кого був ІІ ступеня до цього - давали автоматом І ступеня). Плюс вся інформація - зі слів його онука, а це суперечить ВП:КОІ. Якби було незалежне розслідування та дослідження біографії особи, тоді би була значить, а так ніт.
    Серед джерел — не лише дослідження онука. Крім того, онук — авторитетний науковець-історик. --Perohanych (обговорення) 18:41, 11 січня 2021 (UTC)
  • Так само вважаю значущість особи сумнівною. Фактично єдиним джерелом є записані онуком спогади, що не є дуже незалежним джерелом (ймовірне прикрашення — наприклад, в одних публікаціях він першим увійшов до Києво-Печерської лаври, а в інших лише одним з перших). Не виглядає, щоб до нього був якийсь суттєвий інтерес джерел (окрім онука), і не виглядає, щоб його військовий шлях був суттєво значущим — NickK (обг.) 19:29, 11 січня 2021 (UTC)
    Він орденоносець. А те наскільки масовим був орден, не має жодного значення. Крім того, дана стаття — це дуже рідкісне грунтовне дослідження бойового шляху учасника війни. Таке дослідження має значну історичну цінність. --Perohanych (обговорення) 07:09, 12 січня 2021 (UTC)
    Масовість ордену ще й як має значення. Інакше будуть створювати статті про кожного першого. --Kanzat (обговорення) 11:03, 12 січня 2021 (UTC)
Було б чудово, щоб легко доступною була велика кількість життєписів фронтовиків. Не зрозумілі Ваші претензії. Створюється враження, що Ви хочете просто обмежувати інформацію з незрозумілих на то причин. Колекціонуєте кількість видалених статтей? --З повагою, Гатерас (обговорення) 19:55, 16 січня 2021 (UTC)
Хочете мати інф-ю про всіх фронтовиків - створюйте окремий сайт для цього, уже є багато проєктів, які цим займаються. Але на вікі попадають тільки найбільш значущі. --Kanzat (обговорення) 10:32, 17 січня 2021 (UTC)
@Гатерас та Perohanych: Простий тест: згадайте будь-яку групу ветеранів на 9 травня. Чи багато з них не мали жодної нагороди? Думаю, ви так само бачили, що в усіх ветеранів Другої світової є щонайменше по кілька нагород. Це і є ті самі масові нагороди, які роздавали сотнями тисяч або мільйонами — ймовірно для того, щоб усі повернулися з війни з орденами й медалями — NickK (обг.) 11:47, 17 січня 2021 (UTC)
  • Погоджуюся - це дуже рідкісне ґрунтовне дослідження бойового шляху учасника Другої світової війни. І згідно формальних критеріїв особа значима. Але видалянці, як завжди, інтерпретують КЗ по-своєму. --Jbuket (обговорення) 10:41, 12 січня 2021 (UTC)
  1. вважаю за необхідне відновити так добре прописану статтю --Л. Панасюк (обговорення) 13:53, 17 січня 2021 (UTC)

Підсумок

Загальні критерії значущості вимагають наявності суттєвого висвітлення біографії та діяльності особи в численних незалежних вторинних джерелах. Чи є наведені наведені джерела незалежними? Ні, усі вони написані онуком особи. Чи є ці джерела численними? Ні, вони є майже повністю копіями одного й того ж матеріалу. Чи є там декілька вторинних джерел? Ні, мова йде про одне дослідження на основі первинних архівних джерел. Чи є сподівання, що невдовзі з'являться інші джерела інших авторів, що висвітлять цю особистість? Малоймовірно, бо автор розвідки - професійний історик з особистим зацікавленням, який, скоріш за все, зібрав усю доступну інформацію про людину з типовою долею. Загалом нема підстав відновлювати статтю. Пам'ять про людину вже збережено на численних онлайн платформах, просто це не для Вікіпедії (Див. Існують проєкти..., спеціально створені для розміщення генеалогічних і біографічних даних про всіх людей. Натомість, Вікіпедія для цього не призначена і Вікіпедія... не повинна містити статті про всіх людей на Землі.) --Brunei (обговорення) 14:30, 17 січня 2021 (UTC)

Гугленко Юрій Олександрович

  • Стаття: Гугленко Юрій Олександрович (обговорення, редагувати, історія, журнали, журнал вилучень, посилання на статтю, відновити)
  • Причина: Час не стоїть на місці. Юрій Олександрович має державну нагороду - звання заслужений юрист України. На сесії міської ради 5 грудня 2020 року його обрали першим заступником міського голови Олександрії, з розширеними кордонами, згідно нового теріторіально-адміністративного устрою Кіровоградської області. В обговоренні статті на вилучення я, на жаль, не зміг прийняти участі з поважних причин (працював за кордоном). Але вже пізніше побачив, що не було враховано те, що Юрій Олександрович з січня 2010 року є активним діючим президентом відомого в Україні та Європі Спортивного клубу Європа-крос (це дійсно відомий бренд) та віце-президентом Футбольного клубу "Олександрія" — Олександрія (футбольний клуб). Він дуже відома та впливова людина на Кіровоградщині. До того ж, стаття Гугленко Юрій Олександрович відповідає критеріям значимості ВП:КЗПГД (Пункти: 4, 5, 7, 8), там відсутня реклама, є джерела, що обгрунтовують значимість, текст статті енцеклопедичний та нейтральний. Вважаю, що, заради справедливості, треба відновити статтю Гугленко Юрій Олександрович.

--SintraTon (обговорення) 12:35, 6 грудня 2020 (UTC) (обговорення)

  • Звання заслуженого юриста та посада заступника значимого чиновника для Вікіпедії мають значимість 0,0. Так само і віце-президент футбольного клубу нічого не дає. --Kharkivian (обг.) 22:41, 13 грудня 2020 (UTC)
  • Kharkivian. Зрозумів. Дякую!--SintraTon
    Усі носії державних нагород-почесних звань мали би бути значимими для Вікіпедії, на мою думку, але наразі значимими є лише діячі мистецтва, які мають відповідні нагороди-звання. Пункти 4,5 до нього не підходять, а 7,8 треба підтвердити, проте нема чим. --Flavius (обговорення) 16:29, 19 січня 2021 (UTC)

Завод «KONSORT»

--RomanIvanTech (обговорення) 14:19, 17 грудня 2020 (UTC)

@RomanIvanTech: Чи можете ви, будь ласка, зазначити, які самі вторинні авторитетні джерела описують це підприємство (згідно з ВП:КЗО)? Я бачу переважно короткі згадки або ж описи підприємством самих себе — NickK (обг.) 17:31, 7 січня 2021 (UTC)
@NickK: Доброго дня, дякую за відповідь! Під час написання я спирався переважно на статтю в журналі "Технології та інновації" а також матеріали місцевого телеканалу "Центральний". Для висвітлення важливості на місцевому рівні я використав результати рейтингу підприємства від НБР, там додав посилання на pdf документ зі статистикою серед підприємств за цим КВЕД. Із невеликих статей брав інформацію щодо інноваційної продукції заводу. Хоч як прикро, про підприємства засновані не за радянських часів порівняно не багато інформації. До прикладу стаття про підприємство "Аерокоптер": джерел там ще менше, однак для міста воно дуже важливе. Що робити у такому випадку? Про нові заводи у містах із <300 тисяч населення писати просто немає сенсу? --RomanIvanTech (обговорення) 06:43, 12 січня 2021 (UTC)
  • Додав у текст інформацію про експорт та співпрацю з проектом "ПРОМІС", видалив розділ про 5S на який було мало посилань, додав фото. --RomanIvanTech (обговорення) 08:33, 14 січня 2021 (UTC)
    @RomanIvanTech: Проблема в тому, що про багато молодих підприємств бракує незалежних джерел, а без незалежних джерел важко написати якісну статтю у Вікіпедії. Адже якщо про компанію доступні лише піарні замовні статті, Вікіпедія не матиме на основі чого написати об'єктивну оцінку. Технології та іновації не виглядають незалежними: жодного нейтрального або негативного коментаря, а позитив зашкалює: всегда найдут лучший способ их решения, безупречном качестве оборудования, непременно получит высококачественную технику тощо — це ознака замовної статті, а не нейтральної журналістської публікації. Матеріалів телеканалу «Центральний», на жаль, не бачу. Статистика взагалі якась дивна, схоже, теж самореклама підприємства, а не офіційний рейтинг: для чого б автори рейтингу приховували назви всіх підприємств, крім одного? От ПРОМІС показує, що це одне з п'яти провідних підприємств Полтави, що загалом може бути ознакою значущості. Але це приблизно єдине справді незалежне джерело. Чи є ще щось, що не було б замовною публікацією компанії, і що містить хоча б абзац незалежної інформації про компанію? — NickK (обг.) 23:34, 15 січня 2021 (UTC)
    @NickK: Матеріали каналу доступні за посиланнями, як і інші суто інформаційні матеріали, яких набереться точно більше ніж на один абзац. У статті з "технології та інновації" суб’єктивні оцінки я просто ігнорував, оскільки фактична інформація співпадала з іншими джерелами, виходячи з ваших слів цей матеріал потрібно було узагалі викинути з джерел, я правильно зрозумів? Щодо рейтингу – із позиією на офіційному сайті рейтингу співпадає, перевірив. Усі інші джерела вказані у посиланнях. Утім, в цілому, я згоден моментами які ви відмітили. Можливо дійсно краще почекати появи більшої кількості джерел на зразок публікації про "ПРОМІС", і написати з нуля за ними? — Це написав, але не підписав користувач RomanIvanTech (обговореннявнесок) 09:32, 21 січня 2021‎ (UTC).
    @RomanIvanTech: Ні, не те що б ці джерела треба було просто-таки викидати, але до цих джерел треба ставитися як до залежних, а не як до незалежних. Вони не зараховуються до значущості, бо потрібні саме незалежні, а ці за всіма ознаками були замовлені компанією. З таких джерел можна взяти нейтральні факти (наприклад, прізвище керівника компанії — дуже ймовірно компанія не буде брехати в цьому), але не можна брати оцінки якості роботи компанії (вийде, що компанія сама себе вважає якісною). Щодо незалежних матеріалів — можете, будь ласка, зазначити основні тут? Дякую — NickK (обг.) 00:48, 24 січня 2021 (UTC)

Ковтонюк Мар'яна Михайлівна

Незнайомці, або Як уникнути халепи

По-перше, «Незнайомці, або як уникнути халепи» — це практичний посібник з поведінки з незнайомими людьми для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, що не має аналогів в Україні.

По-друге, тема поводження дітьми з незнайомими людьми мало розкрита, виключно у межах шкільної програми. 1 академічна година!

По-третє, написана книга досвідченою юристкою, адвокаткою, арбітражною керуючою, громадською діячкою [6][7][8] Куделею Марією Олександрівною та проілюстрована Андрієм Куделею, який є рекордсменом Національного реєстру рекордів України. Рекорд Андрія також відзначено Першим заступником Голови Верховної Ради України І. В. Геращенко[9][10].

По-четверте, за результатами конкурсу «Українського інституту книги», що проводився у 2020 році серед 2975 видань, зокрема, книгу «Незнайомці, або Як уникнути халепи» було обрано для поповнення бібліотечних фондів бібліотек України[11][12][13] Наприклад, у дитячих бібліотеках міста Київ книга представлена у 35 примірниках.

По-п'яте, не дивлячись на те, що наклад книги занадто малий для нашої країни, автори книги розуміють, що кожна дитина заслуговує відчувати себе захищеною як у своїй родині, так і у своїй країні, тому наразі триває проєкт «Книга про правила поведінки з незнайомими людьми для кожної дитини України». Для реалізації проєкту залучені освітній омбудсмен, уповноважений Верховної Ради України з прав дитини, Уповноважений Президента України з прав дитини, а також різні благодійні фонди України.

По-шосте, 25 травня у всьому світі відзначають Міжнародний день зниклих безвісти дітей[1]. За запитом «викрадення дитини» Google викидає більше за 9 мільйонів результатів[2]. Щороку в усьому світі зникають сотні тисяч дітей. За статистикою, щороку в Німеччині зниклими безвісти вважають 100 тис. дітей, у Канаді — 45 тис., у США 460 тис., у Британії 140 тис., в Індії понад 70 тис., в Австралії та Іспанії близько 20 тис. В Україні щороку реєструється близько 4 тис. випадків зникнення дітей[3]. Сьогодні проблема зникнення дітей торкається кожної країни світу, у тому числі й України. Уповноважений ВРУ з прав людини звертає увагу, що відповідальність за життя та здоровʼя дитини, насамперед, несуть її батьки. Також Омбудсман закликає уповноважені органи влади України підійти до вирішення цієї проблеми комплексно та докласти максимальних зусиль задля попередження зникнення дітей. Кожна дитина заслуговує відчувати себе захищеною як у своїй родині, так і в своїй країні[4], тому книга «Незнайомці, або Як уникнути халепи» має бути у бібліотеці кожної дитини України.

Повну версію сторінки можна подивитися на моєму особистому просторі. Користувач:Andriy.Kudelia/Незнайомці, або Як уникнути халепи.

Дякую за увагу! --Andriy.Kudelia (обговорення) 19:22, 11 січня 2021 (UTC)

Вважаю, що стаття готова до відновлення. Я  За --Ojyt (обговорення) 16:42, 17 січня 2021 (UTC)
Ojyt А де Ви цю бачите статтю?) В мене її не видно.--Юрко (обговорення) 17:00, 17 січня 2021 (UTC)
@Юрко Градовський: Доброго дня! Andriy.Kudelia надав посилання на сторінку в його особистому просторі. Користувач:Andriy.Kudelia/Незнайомці, або Як уникнути халепи.--Ojyt (обговорення) 17:52, 17 січня 2021 (UTC)
Ojyt Просто на всяк випадок - чи ознайомились Ви із ВП:ЛТ? --Юрко (обговорення) 18:05, 17 січня 2021 (UTC)
@Юрко Градовський: Так. Дякую. --Ojyt (обговорення) 18:21, 17 січня 2021 (UTC)
жоден з наведених Вами аргументів не відповідає ВП:КЗК--Gouseru Обг. 15:17, 17 січня 2021 (UTC)
Ще раз хочу вас переконати, Юрко Градовський, Ojyt та AlexKozur.

«Незнайомці, або як уникнути халепи» задовольняє декілька з перерахованих Вікіпедія:Критерії значущості/Книги, отже вона може вважатися значущою.

  1. Існують незалежні публікації про книгу та її авторів.
    • Це такі публікації, як телевізійні передачі її створення (наприклад) та критичні статті в паперовій періодиці (наприклад)
  2. Книга є предметом вивчення у багатьох школах України. За результатами конкурсу «Українського інституту книги», що проводився у 2020 році серед 2975 видань, зокрема, книгу «Незнайомці, або Як уникнути халепи» було обрано для поповнення бібліотечних фондів бібліотек шкіл та міст України[14][15][16] Наприклад, у дитячих бібліотеках міста Київ книга представлена у 35 примірниках.
  3. Крім того, книга має ISBN: 978-966-279-127-3

Прошу вас ще раз уважно пречитати статтю та розглянути можливість її відновлення. Завчасно, дякую! Повну версію сторінки можна подивитися на моєму особистому просторі. Користувач:Andriy.Kudelia/Незнайомці, або Як уникнути халепи. --Andriy.Kudelia (обговорення) 20:16, 17 січня 2021 (UTC)

@Andriy.Kudelia: Усі три аргументи, які ви наводите, не відповідають критеріям значущості книг.
  • Наведені телевізійні передачі — не про книгу, а про внесення автора до книги рекордів України. Те, що ви називаєте критичними статтями, не є критикою (це не літературна критика), це теж журналістські репортажі, де книга згадується одним реченням. Потрібні розгорнуті статті про книгу, в яких вона аналізується, подається нетривіальна інформація про неї, однак таких немає й близько.
  • Книга не є предметом вивчення в школах: предмет вивчення — це коли книга включена до шкільної програми з літератури, а ви підтверджуєте лише наявності книги в бібліотеках. Те, що книга доступна школярам через наявність у бібліотеках, не означає, що школярі вивчають цю книгу на уроках літератури (і перевірка навчальних програм свідчить, що цієї книги в шкільній програмі немає).
  • ISBN узагалі не є критерієм: будь-яка сучасна книга має ISBN.
У підсумку ви не показали відповідності жодному з критеріїв. Ні в цьому повідомленні, ні в попередньому. Наразі все йде до того, що у відновленні статті буде відмовлено. Якщо ви маєте конкретні підтвердження значущості — будь ласка, надайте їх. Якщо лише демагогія — номінацію можна закривати — NickK (обг.) 23:26, 17 січня 2021 (UTC)

Примітки

  1. «25 травня – Міжнародний день зниклих безвісти дітей». «Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення». Процитовано 1 січня 2021.
  2. «Викрадення дитини - Пошук Google». «Google». Процитовано 1 січня 2021.
  3. «25 травня. Пам’ятні дати». «Укрінформ - актуальні новини України та світу ». Процитовано 1 січня 2021.
  4. « ‼️25 травня – Міжнародний день зниклих безвісти... - Офіс Омбудсмана України». «Facebook». Процитовано 1 січня 2021.

Магалецька Владислава Валеріївна

Німшинська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів

--Ruskuziv (обговорення) 19:34, 13 січня 2021 (UTC)

  • Проти. Через не показану значимість у вторинних незалежних надійних авторитетних джерелах (публікації в обласній та всеукраїнській пресі. --Kharkivian (обг.) 19:39, 13 січня 2021 (UTC)
  • @Ruskuziv: З усією повагою, написання статей «для розвитку і популяризації» суперечить п. 7 правила ВП:НТ. Крім того, джерела будь-якого і кожного нетривіального твердження в певній статті повинні бути незалежними від предмету цієї статті. --Рассилон 10:43, 14 січня 2021 (UTC)

Таблеточки

Tubus

Поновіть статтю. — Це написав, але не підписав користувач Yuriy.lutchenko (обговореннявнесок) 07:18, 15 січня 2021‎ (UTC).

Статтю не вилучали. Але вона в поганому стані: нема вступу, стиль публіцистичний, рекламний. --Brunei (обговорення) 17:07, 17 січня 2021 (UTC)

Біржа благодійності Добродій

@Bovvladua: Зарано Ви сюди написали, адже статтю ще ніхто не вилучав.
P.S. І не забувайте підписуватися на сторінках обговорення, адже змушувати користувачів до зайвої дії — лізти в історію редагувань, аби дізнатися, кому саме відповідати, — на мою думку, є неповагою. --Рассилон 08:03, 19 січня 2021 (UTC)
@Рассилон: Дякую! Вибачте. Я ще вчусь працювати з Вікіпедією, а мій наставник її покинув. (обговорення) 10:06, 19 січня 2021 (UTC)

Ігнатова Юлія Юріївна

Чи відповідає нормам дана стаття? --Sn eg (обговорення) 19:53, 21 січня 2021 (UTC)
@Sn eg: Стаття не мала жодного джерела, у той час як загальні критерії значущості та критерії значущості осіб вимагають наявності докладного висвітлення в незалежних авторитетних джерелах. Щонайменш потрібно надати джерела, які б висвітлювали пані Ігнатову — NickK (обг.) 21:37, 23 січня 2021 (UTC)

Кушнір В'ячеслав Григорович

  • Стаття: Кушнір В'ячеслав Григорович (обговорення, редагувати, історія, журнали, журнал вилучень, посилання на статтю, відновити)
  • Причина: Статтю вилучили, оскільки виявили схожість зі статтею з сайту кафедри археології та етнології ОНУ. Автором цієї статті також є я, на сторінку сайту кафедри додано повідомлення, що дозволяється використовувати текст на умовах GNU FDL без незмінюваних секцій та Creative Commons із зазначенням автора / розповсюдження на тих самих умовах. Розгляньте, будь ласка, цю заяву якнайшвидше. Вперше стикаюсь з такими проблемами під час редагування Вікіпедії, дуже псує враження про цей ресурс.

http://ae.onu.edu.ua/?p=503 У статтю Вікіпедії додано чимало посилань на інші джерела, текст відредаговано відповідно до вимог "нейтральності". Відновіть, будь ласка, статтю. Вперше стикаюсь із такими незрозумілими і необгрунтованими проблемами під час редагування Вікіпедії. --Валентин Долгочуб (обговорення) 08:55, 22 січня 2021 (UTC)

  • Фактично статтю не вилучено. Також зрозумійте, що Вікіпедія не знає чи Вікікористувач і Автор є однією і тією ж особою, і таким чином Вікіпедії уникає судових тяганин щодо законів про авторське право. П.С.: Але зазначу, що сайт Кафедри є афілійованим джерелом, будь-ласка зацікавтесь правилом ВП:АД. --Gouseru Обг. 09:12, 22 січня 2021 (UTC)

Geek Journal

--ivasykus (обговорення) 10:34, 22 січня 2021 (UTC)

звичайна практика в Ютубі, підпадає під ВП:НЕНОВИНИ. Якщо DMCA відповідає, то його ролик повернуть. Головне правильно подати апеляцію. Таке часто трапляється з будь-яким ютубером чи летсплейщиком тощо. --Gouseru Обг. 12:44, 22 січня 2021 (UTC)
Не кожен летсплейщик опиняється в новинах, зокрема на державних каналах, не за кожного летсплейщика заступаються медійні правозахисні організації, не перед кожним летсплейщиком власник авторських прав виправдовується. Ну і взагалі не розумію, чому статтю вилучили. Вона, повторю, навіть без цього скандалу мала право на існування. Це важливий проєкт для уанету.--ivasykus (обговорення) 14:08, 22 січня 2021 (UTC)
Можливо для уанету це новина, але для ютубінгу це капля в морі. Я навіть можу список скласти заблокованих таких людей, за Вашими словами: від медійних осіб як Nostalgy Critic і Баженов до дівчат з онліфанс і всяких Хесусів, яких теж блокували супроти DMCA, включно із страйками від Діснея, Соні і т.д. ВП:КЗ Ви знаєте, знаходите джерела і доведіть, що стаття може мати рівень хоча б як у Влад Бумага. Відновлювати статтю на три речення (~50 слів) не бачу поки сенсу без вагомих доказів її значимості. --Gouseru Обг. 15:26, 22 січня 2021 (UTC)
  • З точки зору ВП:КЗ ці всі публікації пов'язані лише з однією подією (тобто звичайні "15 хвилин слави"). Якщо буде сталий інтерес протягом певного час - тоді можна буде відновити. Значущість серед українського ютубу - це добре, але це не про значущість відповідно до КЗ, бо у нас енциклопедія про світ, а не лише про Україну (а за англомовним ютубом - цей канал, на жаль, ніщо. Тому потрібне суттєве та істотне висвітлення зі сталою цікавістю. Буде цікавість та висвітлення протягом певного часу чи скандал буде розвиватися далі - тоді значущість буде. --Kharkivian (обг.) 14:23, 22 січня 2021 (UTC)
    Вікіпедія — це енциклопедія українською мовою, тому проєкти, важливі для української мови і культури, мають бути в ній висвітлені. Інакше в ній немає сенсу взагалі, бо, як писав один адмін, «тут усі вміють читати російською». --ivasykus (обговорення) 10:59, 23 січня 2021 (UTC)
    @Ivasykus: Ви же журналіст, чи не так? Ну от - напишіть кілька оглядів про ютуб-канал. Тоді він може стати значущим. Проблема цього каналу - це висвітлення. Воно все пов'язано з одним скандалом. І так, твердження енциклопедія про світ українською мовою не заперечує, що в ній може бути більшість інформації на українські теми. Питання лише у значущості відповідних тем. --Kharkivian (обг.) 14:50, 23 січня 2021 (UTC)
    Насправді він в будь-якому разі підпадає під 2 додаткові ознаки КЗМ: «Наявність фан-клубів й інших організованих форм популярності» і «Митці, чия творчість (концерти, виставки, публікації тощо) була висвітлена у ЗМІ, інтернет-виданнях» (дискусійно ще одна ознака — «Робота в оригінальних напрямках, стилях або жанрах мистецтва, що викликає резонанс у професійному співтоваристві та суспільстві загалом», для України це справді оригінальний напрям, і резонанс є). І взагалі це гарний привід переосмислити КЗМ. Оцю ознака про фан-клуби (для україномовних блогерів) варто б перенести в основні, конкретизувавши, на кшталт «50 тисяч підписників в будь-якій соцмережі та/або 200 тисяч підписників в усіх соцмережах разом». Ну це суто наприклад, звісно. --ivasykus (обговорення) 16:02, 23 січня 2021 (UTC)
    Інстаграм-інфлюенсерки і тік-токери також значимі? Там же досить багато людей з такими показниками, і про більшість, крім того, що вони розкручені інфлюенсерки, й нема що писати — NickK (обг.) 21:31, 23 січня 2021 (UTC)
    Я ж кажу «наприклад», критерії можна уточнити. Але загалом — чому ні? Слово «інфлюєнсер», звісно, гидотне, але, якщо людина справді має вплив, то про неї варто писати. Тобто я вважаю, що до україномовних блогерів усіх типів в україномовній вікіпедії має бути окремий підхід, такий собі спрощений поріг входження. --ivasykus (обговорення) 23:07, 23 січня 2021 (UTC)
    Усе впирається в те, що окрім кількості лайків і переглядів про пересічного блогера нам нема що написати. Все інше буде якимсь оригінальним дослідженням, що недобре — NickK (обг.) 02:16, 24 січня 2021 (UTC)
  • Загалом з Список найпопулярніших україномовних каналів на YouTube виглядає, що це найпопулярніший україномовний канал про кіно за всіма критеріями. Це мабуть і є та непересічність, яка виправдовує включення до Вікіпедії, бо достатнє висвітлення вже є (не знаю, чи це 15 хвилин слави або ж ефект Стрейзанд, але можна констатувати, що воно є) — NickK (обг.) 21:35, 23 січня 2021 (UTC)
  • Завдяки тому, що він став номер один у своїй категорії канал значимий. Плюс є висвітлення. --Kharkivian (обг.) 13:35, 24 січня 2021 (UTC)
  • Ми тут ніби всі створємо контент українською мовою, а гік джорнал один з небагатьох популярних україномовних ютуб-каналів, то навіщо стріляти собі в ногу і видаляти інфу про такий важливий канал? Взагалі думаю варто зробити КЗ щодо україномовного контенту в інтернеті менш строгими--August (обговорення) 18:11, 26 січня 2021 (UTC)
  • Є значущість. Популярний україномовний ютуб-канал. Я  За відновлення. --Flavius (обговорення) 15:49, 27 січня 2021 (UTC)

Ковтонюк Мар'яна Михайлівна

@Mcoffsky: Добрий день! Дякую за відновлення сторінки в особистому просторі. Ви можете подивитися статтю, чи все з нею гаразд і відновити її в основний простір? — Sergiy.bak (обг.)
  • Щодо розділу "Професійна діяльність" маю зауваження. Деяка інформація або не вірогідна, або не релевантна (напр., інформація про те, яку установу на акредитації перевіряла складі комісії - не релевантно або "нострифікацію трьох дипломів про вищу освіту від МОН України (2010 р)"). --Kharkivian (обг.) 11:24, 22 січня 2021 (UTC)
@Kharkivian: Вона, звісно, вірогідна, але мабуть перевірити це буде справді складно. Тому не проблема, я її приберу — Sergiy.bak (обг.)
@Sergiy.bak: Приберіть всю подібну інформацію, яку не можете підтвердити джерелами, бо я назвав лише кілька прикладів. У статті їх більше ніж наведені мною кілька прикладів. Тоді до статті не буде жодних претензій. --Kharkivian (обг.) 14:52, 23 січня 2021 (UTC)
@Kharkivian: Дякую, ніби виправив. Подивіться, будь ласка — Sergiy.bak (обг.)
@Mcoffsky: Добрий день! Чи можна відновити статтю? — Sergiy.bak (обг.)

Програма Дитина

Якимівський професійний аграрний ліцей

--Serbesak (обговорення) 08:00, 25 січня 2021 (UTC) --Serbesak (обговорення) 08:03, 25 січня 2021 (UTC)

Статті про збройні сили

Чередниченко Сергій Анатолійович

Відповідно до критеріїв значущості вказаних для митців Вікіпедії наявність 2-3 підтверджених з перелічених там додаткових критеріїв може вважатися достатньою для визнання діяча мистецтва значущим. Цим критеріям відповідають зазначені в статті відомості, а саме: 1. Фотограф був призером міжнародного конкурсу, про що вказано в статті та наданні відповідні посилання для підтвердження. 2. Фотограв неодноразово брав участь у виставках в Україні та за її межами, про що також згадується в статті. 6. Його творчість неодноразово висвітлювалася за життя в ЗМІ, в Українському домі проводилася його виставка, яка теж активно висвітлювалася в ЗМІ, відеозаписи зберігаються в Центральному державному кінофотофоноархіві України імені Г.С. Пшеничного та родичів фотографа.

Тому, прошу відновити статтю для загального доступу.

Щодо стилістики я не зрозумів, що не відповідає її вимогам, це моя перша стаття в ВІКІ, тому поясніть, або просто допоможіть виправити. --Тарас Маменко (обговорення) 11:37, 27 січня 2021 (UTC)

@Тарас Маменко: Статтю відновлено (іншим адміністратором) для переробки: Користувач:Тарас Маменко/Чередниченко Сергій Анатолійович. Стосовно невідповідності вимогам: речень на кшталт На жаль, про європейські виставки індивідуальні та спільні (наприклад, з Gerhard Polak, Horst Zwingel та Мартою Мельничук) в Україні мало відомо у Вікіпедії бути не повинно: або наводиться інформація з посиланнями на джерела (не обов'язково українські), або вона опускається. Якщо є джерело, що підтверджує, що ці виставки були — цю інформацію потрібно наводити, якщо ж це були настільки маловідомі виставки, що про них навіть не згадували ЗМІ, вони й не варті згадки у Вікіпедії. Стосовно критеріїв значущості, то 1) вимагає детальнішої інформації про рівень конкурсу (хто організатори, який рівень учасників), 2) загалом підтверджується переважно виставкою «Україна: обличчя XX століття» та посмертною виставкою, щодо 6) варто уточнити рівень висвітлення (чи то були сухі згадки в списку, або ж детальне висвітлення його творчості) — NickK (обг.) 12:37, 3 лютого 2021 (UTC)

Ілля Полудьонний

--TetianaKorobka (обговорення) 07:56, 28 січня 2021 (UTC)

Аргументуйте, будь ласка, відповідність даної особи критеріям ВП:БІО з посиланнями на незалежні, вторинні ВП:АД. Дякую. --Рассилон 08:04, 28 січня 2021 (UTC)
Чи є якісь незалежні джерела, що висвітлюють дану особу та / або її діяльність? --Рассилон 11:43, 1 лютого 2021 (UTC)

Театр «Особистості»

--Perohanych (обговорення) 10:57, 1 лютого 2021 (UTC)

  • А де висвітлення? Де публікації у відомих ЗМІ, а не на саморобних сайтах? Де численне висвітлення і розкриття неординарноті театру і його постановок? Поки що цього немає. Немає висвітлення - немає статті. --Kharkivian (обг.) 13:26, 1 лютого 2021 (UTC)
    Висвітлення у джерелах, що приведені в статті. Сайти «Театр» https://theatre.love/ і «Театральна риболовля» http://www.t-fishing.co.ua/ найпопулярніші й найвідоміші сьогодні сайти про театр в Україні. Для чого потрібна "неординарність"? Яке ще висвітлення треба? Неординарності театрів правила не вимагають. Хоча насправді театр, неординарний, зокрема тим, що його художнім керівником є народний артист України. --Perohanych (обговорення) 19:09, 1 лютого 2021 (UTC)
    Сайт «Театр» - це рекомендаційний сервіс театрів, сторінку створюють після заповнення анкети, тому це не є висвітленням. Опис на сайті «Театральна риболовля» - у рамках проекту "Театральні міста України" http://www.t-fishing.co.ua/preview/spetsproekt-teatralni-mista-ukrayiny-2019/ , який описує загалом 300 театрів з 59 населених пунктів. Тобто по суті обидва джерела є каталогами. Якихось особливих досягнень та суттєвої різниці від сотень інших театрів не наведено. --Kanzat (обговорення) 00:50, 2 лютого 2021 (UTC)
Які ще спеціалізовані ресурси є в Україні про театри? --Perohanych (обговорення) 07:38, 2 лютого 2021 (UTC)
  • Цікава ситуація насправді. Традиційно всі академічні театри вважаються значущими, але тут невеликий приватний театр, певною мірою для популяризації забудовника та його житлових комплексів. Театр маленький, фактично з одним відомим актором. Складно оцінити його популярність, складно оцінити його рівень, бо незалежних джерел немає, великого розголосу також — NickK (обг.) 10:41, 5 лютого 2021 (UTC)

Корольов Геннадій Олександрович

Хмельницький обласний серцево-судинний центр

Шкіль Максим Вікторович

Він навряд чи значущий саме як громадський діяч та представник неурядових організацій, ця частина діяльності має скоріше ознаки піару, а джерела переважно рекламні чи прес-релізи. Натомість, можливо, є значущість як бізнесмена, але на ту частину діяльності занадто мало незалежних джерел — NickK (обг.) 12:17, 12 лютого 2021 (UTC)

Гіроль Микола Миколайович

--A.Hirol (обговорення) 11:11, 9 лютого 2021 (UTC) Оскільки в матеріалах статті надано автобіографічні матеріали, з посиланням на офіційну сторінку Університету (https://nuwm.edu.ua/ де вказано наступне: При використанні матеріалів - посилання на сайт обов'язкове. Всі права захищені законодавством України), дана сторінка не може порушувати авторські права Університету! Мета створення даної сторінки: поширення інформації про наукові досягнення в галузі інженерії, та планується в перспективі ряд статей пов'язаних з популяризацією енциклопедичних знань в галузі водопостачання та водовідведення.

Скарга користувача Kharkivian носить упереджений характер, оскільки для додавання тексту ліцензії на поширення (див примітка, якщо я вірно зрозумів суть зауваження), не було надано попередніх роз'яснень в розділі "Обговорення", проте в тексті були надані посилання на джерела інформації де вказані умови поширення, з яким користувач мав ознайомитись.

Примітка

Ця робота розповсюджується на умовах ліцензії
<a href="http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/">Creative Commons Share-Alike 3.0 Unported</a>
і використовує матеріал з Вікіпедії зі 
<a href="http://uk.wikipedia.org/wiki/Часовий_пояс">статті "Часовий пояс"</a>.
@A.Hirol: Суть претензії пана Kharkivian полягає в тому, що текст статті до літери збігається зі сторінкою http://wiki.nuwm.edu.ua/index.php/Гіроль_Микола_Миколайович, яку опублікували понад 5 років тому й без жодних позначок про умови ліцензії CC-BY-SA 3.0 та / або GNU FDL та / або сумісні з ними. З повагою, Рассилон 08:05, 10 лютого 2021 (UTC)

Формальдегідне забруднення атмосферного повітря

Тристар

згідно з пунктами Додаткові критерій: Артисти й колективи, що неодноразово брали участь у відомих мистецьких фестивалях, престижних концертах, виставках, інших заходах; - нижче є посилання, це такі фестивалі, наприклад як Extreme Zone, обласного значення Полтавської области, де неодноразово, виступав у якості гостя)

  • Extreme Zone 2011 (Гала-концерт) [1]
  • Концерт "КАРАНДАШ" (25.11.12, Полтава, нк.Спайдер) [2].
  • Презентація альбому #БезЯрлыков (27.01.13, нк.Орех) [3].

Митці, чию творчість представлено в онлайнових базах даних; - Взимку 2012-го року виходить найскладніший на переживання, та більш професійний альбом «#БезЯрлыков» [4]. 2011-й пробує свої сили у 9-му Офіційному Реп-баттлі Хіп-Хоп.Ру [5]. Навіть вдається пройти до другого відбіркового раунду зі своїм треком «Возвращение Легенды» [6] вибивши путівку серед 9 256 учасників до другого раунду. У другому раунді було сдано понад 2600 треків, але виконавцю не вдалось пройти далі [7] У 2012-й році також повертається до випробовування себе у великій кількості реп-баттлів, які проходили на той час у соціальній мережі ВК. Також у цей рік виконавець за запрошенням стає суддею російського інтернет-баттла "ПёсБаттл" [8]. В період з 2013-го по 2019-й рік випускає декілька синглів, із більш відомих: «Самерби» (2015) (на який випускає, знятий протягом 2013-2015 років повністю на екстримальну камеру кліп [9] ), «Рага мечтам» (ft.LeeberTric) (2016), «Пора нам» (2018) [10]. В даний момент збирає матеріал на новий альбом.

Митці, які фігурують у чартах, хіт-парадах тощо, соціологічних показниках;showbizaтоп з 2011-го по 2015-й рік, топ-3 зараз. На площадці багато топових українських артистів також з офіційними сторінками, які також є в різноманітних чартах сайту. Наявність фан-клубів й інших організованих форм популярності; - наприклад, але наразі вк не доступний, хоча фан база там в свій час була велика * VK

Робота в оригінальних напрямках, стилях або жанрах мистецтва, що викликає резонанс у професійному співтоваристві та суспільстві загалом. - чи багато ви знаєте в нашій країні хіп-хоп сучаних виконавців, що сприяли розвитку цього напрямку музики і його розвитку, в свій час дав великий поштовх на розвиток нових виконавців, організовува вечірки для молодих виконавців, сприяв їх появі, записував їх на своїй студії.

Також було знято декілька кліпів, дано декілька інтервью у місцевому каналі Кліпи: Тристар. Смайл Тристар. Случайные (ft.Yana Richi) Премьера! Тристар - Самерби

Інтервью: Тристар. В гостях в программе Наш час. ТРК Визит! (24.01.2013) ристар. Смайл (В гостях на Dance-рулетке. ТРК ВИЗИТ)

Концерти та виступи Тристар - То не то. Экстрим Зона 2011 Тристар. Гала концерт (Extreme zone 2011) Тристар ft. LeeberTric (25.11.12, Полтава, нк.Спайдер) Тристар ( SV-swag г.Светловодск) Тристар. Презентация альбома #БезЯрлыков​ (27.01.13,нк.ОРЕХ) Тристар ft.LeeberTric - Мальчик повзрослел (АйЛавКременчуг) Тристар - ЭЗ 2010.mp4 Тристар. Сердце до Сердця — Це написав, але не підписав користувач Тристар (обговореннявнесок).

@Тристар: А яким чином це показує відповідність критеріям значущості митців? У нього немає жодної відзнаки всеукраїнського рівня, він увійшов до топ-2600 і не пройшов далі (критерії вимагають лауреатів); нема участі у провідних фестивалях, а лише в обласних і місцевих; на цьому з непересічних досягнень усе. Є кліпи, є сторінки на різних музичних платформах, але це нормально, таке є в усіх музикантів. Вікіпедія не пише про геть усіх музикантів від моменту, коли вони створили сторінку на Spotify та завантажили кліп на YouTube, а лише про провідних. Цей виконавець не є провідним, тому й не може бути описаним у Вікіпедії, бо не відповідає критеріям значущості — NickK (обг.) 14:06, 18 лютого 2021 (UTC)
  1. Кременчук, Афіша Telegraf. Фестиваль Extreme-Zone: РЭП и РОК-сцена... (ФОТО) // telegraf.in.ua, 24.9.2011
  2. "Полтава-Інфо" інформаційний сайт. Карандаш в Полтаве // afisha.poltava.info, 25.11.2011
  3. "SHOWBIZA.COM - ТОП рейтинг артистов.. ПРЕЗЕНТАЦИЯ АЛЬБОМА #Тристар #Без Ярлыков! // showbiza.com, 26.1.2013
  4. In-Rap.ru. Новые Лица: Тристар - Без Ярлыков (2012) // In-Rap.ru, 30.12.12
  5. Девятый Официальный Баттл © 2011 Hip-Hop.Ru. Девятый Официальный Баттл Hip-Hop.Ru // Hip-Hop.Ru, 1.4.11
  6. Девятый Официальный Баттл © 2011 Hip-Hop.Ru. Таблица : Первый отборочный раунд - Возвращение Легенды // Hip-Hop.Ru, 1.4.11
  7. Девятый Официальный Баттл © 2011 Hip-Hop.Ru. Таблица : Второй отборочный раунд - На улицах будущего // Hip-Hop.Ru, 14.5.11
  8. RapOnLine.ru - Лучшее с мира хип-хопа. ПЁС BATTLE IV // battle.raponline.ru, 30.10.2011
  9. Youtube. Тристар - Самерби // youtube.com, 14.6.2015
  10. Spotify. Тристар - Пора Нам // spotify.com, 11.11.2018

Володимир-Волинський НВК №3

--Vlad398 (обговорення) 12:48, 18 лютого 2021 (UTC)

Країна Дитинства

--Yumashiv (обговорення) 13:04, 22 лютого 2021 (UTC)

Простір Гідності

  • Стаття: Простір Гідності (обговорення, редагувати, історія, журнали, журнал вилучень, посилання на статтю, відновити)
  • Причина: стаття не є повною, щоб окресили значущість організації. У статті не вказано співпраці із міжнародними партнерами, не деталізовано успішно проведені проекти і ті, що ведуться на користь українським громадянам, а також не вказано видання, де згадується ГО "Простір Гідності". Прошу дати ще один шанс доправити статтю, вказавши всю важливу інформацію, щоб вирішити, варта ця організація бути висвітленою у Вікіпедії, чи все таки вона не така значуща для українського суспільства, як вирішив редактор, який її видалив.

--PeterZherukha (обговорення) 17:33, 23 лютого 2021 (UTC) Peter Zherukha

Берислав® doors technologies

  • Стаття: Берислав® doors technologies (обговорення, редагувати, історія, журнали, журнал вилучень, посилання на статтю, відновити)
  • Причина: Доброго дня! Прошу відновити статтю, для більш точного перероблення, щоб більш точно відповідати правилам Вікі. Стаття має намір бути не рекламною, а оглядовою, для того, щоб підкреслювати існування Українських виробників, які вже довгі роки працюють, і намагаються представляти нашу країну в тій не великій кількості товарів які експортуються. Приклад формування статті (скелет) робився на основі публікації про "Рошен". Вважаю, що саме на Українській Вікі дуже мало Статей про Українських виробників, продукти, справи, тощо. На відміну від Англійської, Італійської, Французької, де дуже велика кількість компаній, в нашій, незалежній не такий довгий час країні, вже є багато гарних брендів, компаній про які можна писати, і треба висвітлювати. На жаль зараз є всього декілька компаній, а точніше Конгломератів, які скоріше мають свої статті не через продукт, чи значущість, а через гучні імена власників, акціонерів, тощо. Дякую за увагу! Якщо у Вас буде бажання дати пораду, по редагуванню статі, з радістю вислухаю. А також з радістю надам охочим назви брендів компаній які працюють вже в Україні 20-30 років.

--BerislavDoors

@BerislavDoors: Оце така двомовна назва записана в картці ЄДРПОУ? Можете надати, будь ласка, посилання на сайт Opendatabot чи аналогічний, аби я переконався в цьому? Крім того, на основі яких саме незалежних ВП:АД Ви переписуватимете статтю після відновлення? --Рассилон 13:48, 24 лютого 2021 (UTC)

Сторінка Фахові видання для вчителів української мови і літератури

--Пані Людмила (обговорення) 21:05, 25 лютого 2021 (UTC)

згідно з ВП:КЗ#Окремі списки повинно бути незалежне авторитетне джерело. Друге, для вчителів дуже вузька тема. Можливо варто було б створити "перелік фахових видань з української мови і літератури" (як наприклад, подібні з Категорія:Перелік видань).--Gouseru Обг. 21:39, 25 лютого 2021 (UTC)

Ірина Ромалійська

Оклюзійна пов'язка