Вікіпедія:Вікізустрічі/23

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Двадцять третя зустріч[ред. код]

Київ, 30 серпня 2009 року.

Звіт[ред. код]

Загальне (крім одного, хто фотографував :) ) фото учасників Вікізустрічі23:
За традицією на початку всі знайомляться


  1. A1
  2. Ahonc
  3. George Chernilevsky
  4. Mariah-Yulia
  5. NickK
  6. Pavlo Shevelo
  7. Perohanych (був присутній з 13:00 до 15:00)
  8. See-Saw Itch
  9. Silin2005
  10. Vasyl` Babych
  11. Аимаина хикари
  12. Ліонкінг

Розглянуті питання[ред. код]

  1. Знайомство учасників зустрічі: якщо попередня київська зустріч була рекордною за кількісним складом, то ця мала найширше географічне представлення: від Нідерландів (Mariah-Yulia) до Новосибірська (See-Saw Itch)
  2. Фонд Вікімедіа-Україна, його сучасний стан, потенційне зростання впливу на політику всього Фонду, перспективні напрями роботи (зокрема, покращення технічного боку Вікіпедії)
    Perohanych:
    • інформував, що реєстрацію «Вікімедіа Україна» як громадської організації здійснено, наразі Олекса Юр взявся за реєстрацією в якості юридичної особи.
    • «Вікімедіа Україна» вже може письмово звертатися до будь-яких органів з будь-яких питань. Попередньо ці звернення будуть узгоджуватися з більшістю членів правління.
    • Висловив сподівання, що робота з залучення коштів на реалізацію ідей ВУ активно почнеться після завершення державної реєстрації в якості юридичної особи і відкриття банківських рахунків.
    • Висловив занепокоєння щодо надійності захисту україномовної Вікіпедії й інших проектів з технічного боку. Висловився за збереження хостингу на серверах Фонду Фікімедіа. Висловився за створення при «Вікімедіа Україна» технічного комітету, який сприяв би створенню зеркал Вікіпедії. Висловився за інвентаризацію існуючих зеркал та встановлення контактів з їх власниками/адміністраторами. По мірі фінансового укріплення ВУ, робота технічного комітету має матеріально заохочуватися.
    • На думку Perohanych недостатня робота ведеться з PR україномовної Вікіпедії. Сьогодні слово "вікіпедія" відкриває багато дверей, і цим слід користуватися для користі проекту, збільшення числа учасників, в т.ч. з наукового середовища.
  3. Співвідношення якості/кількості статей, вимоги до списків
    A1 висловив думку про засилля Вікіпедії неенциклопедичними списками, що раніше могли би бути корисними для координації робіт, однак є беззмістовними з точки зору інформативності.
    Як варіант рішення проблеми Висловлено ідею переносити вміст списків, які співпадають з однойменними категоріями, до тіла однойменних категорій з можливістю їх відкриття/закриття.
    На думку A1 подібні списки, а також статті значимість яких доволі сумнівна тільки сприяє розпорошенню зусиль і без того небагатьох вікіпедистів на речі, які, нажаль, не поліпшують якості нашої Вікіпедії в цілому.
  4. Питання створення спільноти як такої, порівняння з іншими Вікіпедіями, недоцільність розширення правил блокувань пунктами щодо деструктивної діяльності та подібними
  5. Залучення нових користувачів, ставлення до них з боку спільноти та нових користувачів до правил

(поки що переліком, прошу доповнювати) — NickK 18:08, 30 серпня 2009 (UTC)[відповісти]